Gebeliğe Hazırlık gebelik düşündükten kaç ay önce doktora başvurulmalı ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yengecbukiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
8
2
86
29
selam hanımlar, öncelikle şunu belirteyim midem de gastrit ve reflü
var. normal şartlar da ilaç kullanmam gerekli ancak kullanmıyorum bunun yerine yediklerime içtiklerime dikkat ediyorum. aslında mantıklı olan bir endoskopi belki de kolonoskopi yapmak çünkü bazen bağırsaklarım da kötü oluyor, bunun yanı sıra birde tiroid bozukluğu var. şuan 25mg kullanıyorum ama yetersiz gelmeye başladı sanırım çünkü saçlarım çok çok dökülüyor. Ekim de çocuk yapmayı planlıyorum, ne zaman doktora başvurmalıyım ? folik asit ilacına 3 ay önceden başlamak gerekirmiş öyle okumuştum birde doktor benden bir sürü tahlil ister mi? midem yada tiroid için ? bu tiroid beni korkutuyor birde iş yeri izin konusunda çok sorun yaratıyor, nasıl izin alıcam da bu işlemleri yapıcam oda ayrı mesele ?

Hamile kalmak gibi bir planınız var sa, hali hazır da bulunan mide problemleriniz sebebi ile bir an önce doktora gidip gebelik planladığınızdan bahsedin.
gerekli testleri vs yaptırın.. folik asite de ne zaman başlamanız gerektiğini doktor size söyler zaten..
benim düşüncem agustos eylül başı gibi doktora gitmeniz.. sağlıklı ve planlı bir gebelik hepsinden daha iyi

Tiroid hamile kalmayı geciktiren zorlaştıran bir hastalık. Üzerine durun o yüzden.ekime daha varmış ama bir iki ay içinde bir kan tahlili yapıp tiroidlerinizi düzene sokun isterseniz.. tsh değerinizn hamilelikte 3 'ün altnda olması lazım

Öncelikle ne zaman gidilmeli diye bişey yok çocuk düşünmeye başladığınız an gidin . Ben korunmayı bırakmadan gittim her şey temiz çıkınca korunmayı bıraktım. Benim de midem sorunluydu ülser vardı ve ne yesem icsem ağrısız günüm geçmezdi bunu probiyotiklerle çözdüm ama probiyotik haplarla değil yoğurt ,kefir turşu vs vs. Hepsini probiyotiklerle zenginleştirerek kullandım hamilelikte hiç mide sorunu yaşamıyorum. Ben yıllarca ilaç kullandım hiç fayda görmedim kendimi iyi hissetmek için hep ilaçlara ihtiyacım vardı artık Yok. Troidleriniz için de endokrine de gidin. Zaten kadın doğum a gidip tüm genel kontrollerinizi yaptığınız da bir hastalığınız var mı diye soruluyor eğer dr unutur da sormazsa siz söyleyin o gerekli yönlendirmeyi yapar

Bende midem için ilaç kullanmıyorum aslında stres den uzak durum yemeğe içmeye dikkat edip kendmizi de aç bırakmamaya özen gösterirsek sorun olmuyor, stres midemi çok kötü yapıyor.
teşekkürler :)

Önce endokrin bölümüne mi görünmeliyim yoksa önce kadın doguma mı gitmeliyim

Önce endokrin bölümüne mi görünmeliyim yoksa önce kadın doguma mı gitmeliyim
Pek fark etmez ama zaten endokrine direkt gidemiyorsunjz. Kadın doğuma gidin tüm genel kontrollerinizi yaptırın sonra dr a rahatsızlıklarından bahsedin o hormon testi ister sonra sizi yönlendirir. Gebelikte de troid tedavileri aksatılmadan devam ediyor ama kullandıkları ilaçlar değişebilir bunun dozajina ilacına endokrin daha sağlıklı karar verir. Yonlendirdiginde kesinlikle gebelik istediğinizi belirtin ki ona göre bir ilaç versin

Merhaba,
Bizde Bebek düşüncesine girdikten 4 ay sonra doktora görünerek tüm hormon tahlillerimi yaptırdım.. Benimde maalesef gastritim var, aslında mide koruyucu kullanmam gerek ama asitli fazlaca baharatlı süt be süt ürünlerini dengeli olarak tükettiğim için yaklasık 1 senedir bende sorun çıkartmadı..

çıkan sonuçlar beni biraz tedirgin etsede carsamba günü net olarak belli olucak diye düşünüyorum hersey.
Hormon testlerinin normalde adetin 3.günü yapılması gerekiyormuş ancak ben yumurtlamadan 1gün sonra yaptırdım, ve çoktan sonuçlar aynen şöyle;
FSH 7.77
LH 14.33
PROLAKTİN 40
Akıntım oldugu için önce içini temizleyelim diyerek dünyanın antibiyotik ve fitilini alarak evin yolunu tuttum. Çarşamba günü bu sonuçlara göre ne yol izlicek bilmiyorum.
Adetimin 3.günü tekrar gidicem hamile kalmayı kolaylaştıran ilaç vericekmiş..
demem o ki , düşündüğünüz an doktora mutlaka gözükün. Ay’ın 1inde şehir dısında olucak olan kursum var 2 ay boyunca bu sürede doktora nasıl giderim bilmiyorum ama ihmal etmeye asla gerek yok düşüncesindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…