Anladım çok geçmiş olsun, hepsini okudum. Bende de bu hamileliğe kadar hep kanama oldu lekelenme oldu. Arkasından düşük başladı. Maalesef kanama olunca hamilelik sağlıklı olamıyor sanki. Kanamayla da sağlıklı bebek sahibi olanlar varmış ama az sanırım. Son bulduğunuz doktorunuz çok bilgili gibi hissettim. Şüpheli demişler zaten kesin dememişler. Evet down sendromu olan bebeklerden sonra sağlıklı bebekleri olanlar çok. Pıhtılaşma testi vermeniz de iyi olmuş. Devlet hastanesi değilse o da bir iki hafta içinde çıkar. Pıhtılaşma varsa çözüm çok zor değil inşallah, bizim gibi günlük iğne verirler büyük ihtimalle. Siz de duruma göre ilerlersiniz inşallah. İnşallah testlerinin temiz çıkar en yakın en güzel zamanda kolaylıkla sağlıklı bebek sahibi olursunuz
doktora katılıyorum doğal yolla daha fazla denemeniz gerekiyor. Sonuçta 8. Haftaya kadar bir hamilelik yasamissiniz ve sağlıksız olduğu için sonlanmis büyük ihtimalle. Sizi çok iyi anlıyorum benim de üyelik yapma sebebim bu, yaşadıklarımı paylaşmak ve başkalarının yaşadıklarını görmek, okumak. Çünkü çevrede düşük yapma konusunda pek bilgi veren olmuyor. Tanıdığım herkes ya ilk denemede hamile kalmış ya da düşük vs yapmadan sağlıklı bebek sahibi olabilmiş. Kimse düşük konusundan bahsetmiyor ve hissettiklerimizi anlamıyorlar. Bana hamile degilmissindir diyen bile çok oldu. Ama kan testinde de çıkıyordu. Düşüklerde ne kadar üzüldüğümü kimseye anlatamadım. Sürekli gencsiniz yeni evlisiniz vs gibi avutmaya susturmaya çalıştılar. Ben de biliyorum gencim de. Bir sorun var diyorum, bir sorun olmalı ki hamile kalabildiğim halde düşük yapıyor çocuk sahibi olamıyorum.
Cevredekiler bu konuda çok bilgisiz olunca sinirlerim çok bozuluyordu. Üzüntümün üstünü örtüyorlardi onu duymak ve paylaşmak istemiyorlardi sanki öyle hissediyordum. Var mı bi şey var mi bebek falan diye de sürekli soranlara ayrı kızıyordum. Test sonuçlarıni bekliyorum dediğimde bile ne gerek boşver doktoru yapın çocuk falan diyenler oldu. Düşük yaparken acı çekip ağlarken benimle ağlamayan insanların bu tepkilerine ne demeli bilmiyorum...
Biz de istiyoruz sonuçta ama Allah vermeyince ne yapabiliriz ki
Allah'tan test sonuçları geldi de rahatladım. Şimdilik hamileliğimi pek fazla kisiye söylemedim, 3- 4 kişi biliyor. Önce düşük olur korkusuyla söylemedim şimdi de biraz daha büyüsün diye bekliyorum bakalım hayırlısıyla. Her gün iğne yapıyorum folik asit alıyorum. Bu arada bu iğneyi yapmak zor değil siz yapamazsanız eşiniz yapabilir. Kas olmayan yağlı bir yere genelde göbeğe kola vuruluyor..biz göbekten yapıyoruz. O yüzden o konuda endişeniz olmasın
iğne durumunuz olursa bana yazabilirsiniz bildiğim kadarıyla anlatırım nasıl yapılır nasıl morluk olmaz vs. Siz de testiniz sonuclaninca buradan yine bana yazın haber verin isterseniz dertlesmis oluruz