• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik döneminde rahatça kullanabileceğimiz kozmetik markaları

OkumaliYazmali

Allah'ın dediği olur
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
536
1
26
İstanbul
Gebelik döneminde rahatça kullanabileceğimiz kozmetik markaları nelerdir arkadaşlar? Benim gibi bebiş düşünenler,hamişler ve emziren anneler için faydalı olacaktır. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

bu konu ile ilgili olarak internette araştırma yapmıştım, pek net bilgilere ulaşamadım. ancak, ortak kanı peeling ve fondöten kullanılmaması yönünde. ben şu an 4,5 aylık hamileyim, oje sürmüyorum, yüzüme de solante pregna isimli güneş koruyucu sürüyorum, beyazlık hissettiğimde pudra sürüyorum biraz, o da fırçayla, günlük uyguladığım bu. önemli günlerde ise normal makyajımı yapıyorum, o da zaten pek sık olmuyor.

bu konu ile ilgili olarak internette araştırma yapmıştım, pek net bilgilere ulaşamadım. ancak, ortak kanı peeling ve fondöten kullanılmaması yönünde. ben şu an 4,5 aylık hamileyim, oje sürmüyorum, yüzüme de solante pregna isimli güneş koruyucu sürüyorum, beyazlık hissettiğimde pudra sürüyorum biraz, o da fırçayla, günlük uyguladığım bu. önemli günlerde ise normal makyajımı yapıyorum, o da zaten pek sık olmuyor.

Ojenin içindeki kimyasallar direk vücuda geçiyormuş diye duymuştum bende. Ama dediğin gibi çok fazla bir bigiye ulaşamadım bende.
Bebişine ve sana Allah'ım sağlık sıhhatler versin inşallah.
Mesajımı dikkate alıp cevap verdiğin için de ayrıca teşekkür ederim nilnur :)

Arkadaşlar ben de şuan hamileyim, kullanıla tüm cilt bakım ürünleri saf olmalı, örneğin nemlendirici, yüz temizleme jeli, güneş kreminin içinde antiage maddeler olmamalı, saf nemlendirici olarak chiroxy'i öneririm, eczane ürünüdür, güneş kremi olarak da esteviole ve heliocare 90 spf jel öneririm, makyaj malzemlesi olarak da mineral makyaj kullanmanızı tavsiye ederim. mineral makyaj markası olarak benim beğendiğim 2 marka var jane irdale ve young blood. young blood'ın göz çevresi kapatıcısı, pudrası ve jel liner diye bir eyelinerı var, jane iredale'in de rujları ve fondotenleri çok güzel, herkese sağlıklı bebekcikler diliyorum :)))

Gebelik döneminde rahatça kullanabileceğimiz kozmetik markaları nelerdir arkadaşlar? Benim gibi bebiş düşünenler,hamişler ve emziren anneler için faydalı olacaktır. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Canım biraz geç oldu ama ben solante pregna 50 faktör güneş losyonu kullanıorum ama cildiyeci doktor verd. zaten solanteninb bi sürü seriisi var bana hamilelere özel olan serisini verdi çok güzel rahatlıkla kullanabilrisin

Hamileliğimde kozmetik ürünlerden ve şampuan ve duş jellerinden mümkün olduğunca kaçındım. Ne kadar doğal, zararsız da deseler yine de çeşitli kimyasallar içeriyor ve bunların anne karnındaki bebeğe etkilerinin ne olduğu konusunda kapsamlı bir araştırma yapıldığına inanmıyorum.
Bu sebeple eğer hamileyseniz yada emziren anneyseniz, zeytinyağlı saç sabunları vardır ya özel yapılan onlardan kullanın. Vücut için de yine defne ve zeytinyağı sabunlarından vazgeçmeyin. Parfüm yerine kolonya kullanmayı deneyebilirsiniz, bazıları parfüm kadar güzel ve kalıcı oluyor... Kol altlarınıza da bebe pudrası sürebilirsiniz terlememek için...

Makyaj yapmıyorum haa ama illaki yap diyorsunuz rimel ve ruj sürüyorum. Oje bağımlısının tekiyimdir ama kimyasallar yüzünden şu an sürmüyorum ve tavsiyem emzirme bitene kadar sürmemeniz. Tabii ki makyaj bağımlısı olup da hamile kalanlar kendilerini çok garip hissediyorlardır. Mesela ben ojesiz kendimi eksik hissediyorum ama alışmak zorundayız. Saf ürünler olması gerek örneğin eczanelerin sattığı ürünler olabilir. Yani bir eczacı olarak size tavsiyem saf ürünler kullanın. Eczanelerde bitkisel ürünler satılıyor. Saç şampuanları yine eczanelerde satılan zeytinyağ şampuanlarından alabilirsiniz.
Hepiniz sağlıkla kucaklarınıza bebişlerinizi alın. :nazar: :emir_bebek:

Son düzenleme:
Hamileliğimde kozmetik ürünlerden ve şampuan ve duş jellerinden mümkün olduğunca kaçındım. Ne kadar doğal, zararsız da deseler yine de çeşitli kimyasallar içeriyor ve bunların anne karnındaki bebeğe etkilerinin ne olduğu konusunda kapsamlı bir araştırma yapıldığına inanmıyorum.
Bu sebeple eğer hamileyseniz yada emziren anneyseniz, zeytinyağlı saç sabunları vardır ya özel yapılan onlardan kullanın. Vücut için de yine defne ve zeytinyağı sabunlarından vazgeçmeyin. Parfüm yerine kolonya kullanmayı deneyebilirsiniz, bazıları parfüm kadar güzel ve kalıcı oluyor... Kol altlarınıza da bebe pudrası sürebilirsiniz terlememek için...

merhabalar
madem eczacısınız birşeuyler sormak istiyorum:
ben otacı ve tresan şampuanların gerçektende doğal olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
nemlendirici olarak bitki sandığından aldığım paraben ve sülfat olmayan karakafes kremini kullanıyorum
güneş koruyucum ve temizleme jelim la roche
bu arada bende hamileyim ve çatlak için kakao yağı aldım ama bio oil ,i çok övüyorlar o ne kadar doğal?
birde rimel ihtiyyacım var deborah kullanıyordum bitkisel dediler ama ne kadar doğru bilemiyorum tavsiyesi olan varmı?

merhabalar
madem eczacısınız birşeuyler sormak istiyorum:
ben otacı ve tresan şampuanların gerçektende doğal olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
nemlendirici olarak bitki sandığından aldığım paraben ve sülfat olmayan karakafes kremini kullanıyorum
güneş koruyucum ve temizleme jelim la roche
bu arada bende hamileyim ve çatlak için kakao yağı aldım ama bio oil ,i çok övüyorlar o ne kadar doğal?
birde rimel ihtiyyacım var deborah kullanıyordum bitkisel dediler ama ne kadar doğru bilemiyorum tavsiyesi olan varmı?

merhaba arkadaşım,
ben eczacı değilim :) hangi açıklamamdan böyle anladığını bilmiyorum, yanlış ifade ettiysem kusura bakma...
Kullandığımız ürünlerin doğal olup olmadığını içeriğindeki maddelere bakarak anlayabiliriz. Özellikle paraben ve sls(sodyum laureth sülfat) maddelerine karşı uyanık olmak gerekiyor.
Bu maddeleri de kendim uydurmuyorum; bunları gündüz programlarına katılan profesörler ve çeşitli konulardaki uzmanlar ve tıp doktorları söylüyorlar. konuyla ilgili yabancı sitelerden de araştırmalar yaptım ve hemen hepsinde bu maddelerden kaçının diyordu. Hatta yabancılar bazı siteler yapmış, kullandığın ürünü yazıyorsun sana içeriğinde zararlı madde olup olmadığını gösteriyor. Ancak bu tür siteler yabancı kaynaklı olduğundan bizim ülkemizde bulunan birçok ürün ile ilgili bilgi barındırmıyor...
saydığın ürünlerle ilgili tek tek bilgi sahibi değilim, hiçbirini kullanmadım. Hamileyken şampuan kullanmadım, defne sabunu ve zeytinyağlı sabun getirttim adana tarafından. (el yapımı yeşil küp şeklinde sabunlar vardır bilmem bilir misin işte onlardan) karnım çatlamasın diye badem yağı sürdüm tüm hamileliğim boyunca.. kakao yağı da almıştım ama kokusuna dayanamadığımdan kullanamadım. Hamilelik ve emzirme döneminde parfüm, deodorant ve deo-roll on kullanmadım, makyaj yapmadım. Nadiren makyaj yapmam gerektiğinde sadece ruj ve rimel kullandım, fondöten ve far-allık vb ürünlerden kullanmadım.

Back