Canım öncelikle acilen doktora gitmelisin, doktora bu durumu anlat sakıncaları var ise doktorun sana hamileliğine zararı olmayacak bir bölüme alınmanı isteyecektir doktorundan bunu yazıya dökmesini ve imzalamasını isteyebilirsin. ve o gün doktora gittiğine dair o günlük raporunu almayı unutma. bunları işverinine götür ve daha hafif bir işte hamileliğini zarar vermeyecek bir konumda çalışmanı devam ettirebilirsin. işveren senin doktorun isteği ve hamileliğin nedeniyle şartlarını iyileştirmek ZORUNDA, hamilesin diye işten çıkışını kesinlikle yapamaz...
32. haftadan öncede izne ayrılabilirsin bunun içinde doktorun sana iş göremezlik raporu düzenleyecek ve bunu işyerine vereceksin.
eğer işverenin hiç bir şekilde sana yardımcı olamayacaksa tazminatını vererek işten çıkışını versin bu sayede işsizlikte alırsın fakat doğum parası alamazsın...nunnacım senin gibi bi müşavirle karşılaştıgım için şanslıyım sanırım ;şimdi benim çalıştıgım fabrika küçük bi yerrr ve eger ben işverenime öyle bi yazı getirirsemm beni işten de çıkarmaz o şartları yine deiştirmezz yani bana tazminat ödememek için kesinlikleçıkışımı vermeyeceklerbende yarın doktoruma bu konudan bahsedicem eger doktorum bi kimyasalkokuların bebegim için sakıncalı oldugunu sölerse dedigin gibi iş görmezlik raporu istiycem AMA budurumda evde kaldıgım sürecçe rapor parası sonrasında dogum parası ve sonrasında işsizlk maaşı gibi haklardan yararlanabilecekmiyimm ? lütfennn çıkmazdayımmm sonucunda üzülecegim şekilde davranmak istemiyorum Bu arada ilgin için çok teşekkür ederim :))
nunnacım senin gibi bi müşavirle karşılaştıgım için şanslıyım sanırım ;şimdi benim çalıştıgım fabrika küçük bi yerrr ve eger ben işverenime öyle bi yazı getirirsemm beni işten de çıkarmaz o şartları yine deiştirmezz yani bana tazminat ödememek için kesinlikleçıkışımı vermeyeceklerbende yarın doktoruma bu konudan bahsedicem eger doktorum bi kimyasalkokuların bebegim için sakıncalı oldugunu sölerse dedigin gibi iş görmezlik raporu istiycem AMA budurumda evde kaldıgım sürecçe rapor parası sonrasında dogum parası ve sonrasında işsizlk maaşı gibi haklardan yararlanabilecekmiyimm ? lütfennn çıkmazdayımmm sonucunda üzülecegim şekilde davranmak istemiyorum Bu arada ilgin için çok teşekkür ederim :))