Gebelik döneminde 32.haftadan önce rapor kullanılabilir miii ?

CASIO

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
217
0
Arkadaşlar merhaba ben şuanda 13 haftalık hamileyimm :) ve özel bir şirkettde idari bölümde çalışıyorummm ancak kimya fabrikasında çalışıyor olmam sebebiyle sürekli kimyasal kokulara maruz kalıyorumm işverenim bu duruma bi çözüm bulmuyorr ve bende çok korkuyorum çünkü kimya fabrikalarında çalışanlar bilirlerrrrr koku çok ağır ve işverenim laboratuar ile aramızdaki duvarı kaldırdı..ve bende maddi olarak biraz zor günler geçiriyorum sosyal haklarımdan(doğum parası)yararlanmak için çalışmak zorundayım..1 aydır doktor kontrolune gidemedim daha ve henüz doktoruma bu konuyu danışmadım ama içinizde bilenler varsa acaba diyorum hamilelik sürecini raporla geçirip sosyal haklarından yararlanabiliyomuyuz.yani doktoruma beni 32.haftaya kdar raporlandırın desem zaten ondan sonrası zorunlu rapor veriyor devlettt bu durumda sosyal haklarımdan yararlanabilirmiyim.lütfen yardımcı olursanız çok memnun olucam

ış kanununda hamile bayanların çalıma şartları kötüyse uygun bir pozisyonda ve ortamda çalıştırılma zorunluluğu var diye biliyorum. Bence rapor alabilirsin ama daha 13. haftadasın daha çok var 32. haftana heyet raporu alman lazım

O kadar uzun süre rapor alamazsın, sadece çalışma şartlarının düzenlenmesini sağlayabilirsin. Çalışma saatlerini azaltabilirsin, sanırım 7,5 saatten fazla çalıştırılmıyor hamileler.

Canım öncelikle acilen doktora gitmelisin, doktora bu durumu anlat sakıncaları var ise doktorun sana hamileliğine zararı olmayacak bir bölüme alınmanı isteyecektir doktorundan bunu yazıya dökmesini ve imzalamasını isteyebilirsin. ve o gün doktora gittiğine dair o günlük raporunu almayı unutma. bunları işverinine götür ve daha hafif bir işte hamileliğini zarar vermeyecek bir konumda çalışmanı devam ettirebilirsin. işveren senin doktorun isteği ve hamileliğin nedeniyle şartlarını iyileştirmek ZORUNDA, hamilesin diye işten çıkışını kesinlikle yapamaz...

32. haftadan öncede izne ayrılabilirsin bunun içinde doktorun sana iş göremezlik raporu düzenleyecek ve bunu işyerine vereceksin.

Canım öncelikle acilen doktora gitmelisin, doktora bu durumu anlat sakıncaları var ise doktorun sana hamileliğine zararı olmayacak bir bölüme alınmanı isteyecektir doktorundan bunu yazıya dökmesini ve imzalamasını isteyebilirsin. ve o gün doktora gittiğine dair o günlük raporunu almayı unutma. bunları işverinine götür ve daha hafif bir işte hamileliğini zarar vermeyecek bir konumda çalışmanı devam ettirebilirsin. işveren senin doktorun isteği ve hamileliğin nedeniyle şartlarını iyileştirmek ZORUNDA, hamilesin diye işten çıkışını kesinlikle yapamaz...

32. haftadan öncede izne ayrılabilirsin bunun içinde doktorun sana iş göremezlik raporu düzenleyecek ve bunu işyerine vereceksin.

nunnacım senin gibi bi müşavirle karşılaştıgım için şanslıyım sanırım ;şimdi benim çalıştıgım fabrika küçük bi yerrr ve eger ben işverenime öyle bi yazı getirirsemm beni işten de çıkarmaz o şartları yine deiştirmezz yani bana tazminat ödememek için kesinlikleçıkışımı vermeyecekler :KK43: bende yarın doktoruma bu konudan bahsedicem eger doktorum bi kimyasalkokuların bebegim için sakıncalı oldugunu sölerse dedigin gibi iş görmezlik raporu istiycem AMA budurumda evde kaldıgım sürecçe rapor parası sonrasında dogum parası ve sonrasında işsizlk maaşı gibi haklardan yararlanabilecekmiyimm ? lütfennn çıkmazdayımmm sonucunda üzülecegim şekilde davranmak istemiyorum Bu arada ilgin için çok teşekkür ederim :))

bu arada öncelikli alacağın rapor doğum izini olarak değilde istirahat vs olursa ayrıca parasını alabilirsin çünkü doğum izinlerinde sgk 112günlük para ödemekte (yasal iznin 120 gün olmasına rağmen)

nunnacım senin gibi bi müşavirle karşılaştıgım için şanslıyım sanırım ;şimdi benim çalıştıgım fabrika küçük bi yerrr ve eger ben işverenime öyle bi yazı getirirsemm beni işten de çıkarmaz o şartları yine deiştirmezz yani bana tazminat ödememek için kesinlikleçıkışımı vermeyecekler :KK43: bende yarın doktoruma bu konudan bahsedicem eger doktorum bi kimyasalkokuların bebegim için sakıncalı oldugunu sölerse dedigin gibi iş görmezlik raporu istiycem AMA budurumda evde kaldıgım sürecçe rapor parası sonrasında dogum parası ve sonrasında işsizlk maaşı gibi haklardan yararlanabilecekmiyimm ? lütfennn çıkmazdayımmm sonucunda üzülecegim şekilde davranmak istemiyorum Bu arada ilgin için çok teşekkür ederim :))
eğer işverenin hiç bir şekilde sana yardımcı olamayacaksa tazminatını vererek işten çıkışını versin bu sayede işsizlikte alırsın fakat doğum parası alamazsın...

sadece hamileliğin booyunca çalışmak istemiyorsan eğer şöyle de yapabilirsin doğumdan önce ve sonraki 8er haftalık izninin tamamını doğumdan önce kullanmanı uygun görürse doktorun o şekilde rapor düzenlesin. doğumdan sonra da 6 aylık ücretsiz izin hakkın bulunmakta, doğumdan sonra da bu 6 ayını kullanırsaın tabi ücretsiz...
çocuk 1 yaşına gelene kadar da günlük 1,5saat süt izinin var. 6 ay ücretsiz izin kullanırsan kalır bi 6 ayın o kalan 6 ay da 1,5 saat işyerinden erken çıkarsın :bbo:

evde istirahatteyken yani raporunun günü dolmadan hiç bir şekilde para alamıyorsun maalesef. rapaorun günü bittikten sonra yani iş başladıktan sonra işveren internetten raporu onaylıyor ve yaklaşık 10-15 gün sonra pttden toplu olarak alabiliyorsun paranı

çok saol nunnacımmmm toplam ücretli izin hakım olan 8+8 =16 haftalık iznimin tamamını doğumdan önce kullanabilecegimi bilmiyordummm hemen doktorumla görüşeceğim :))) çok teşekkürler yardımın için :)

Doğum izninin tamamını doğumdan önce kullanamazsınız. Siz 32 haftalıkken doktordan rapor alacaksınız, ancak bundan sonra doğum iznini hak ediyorsunuz. 32 haftadan önce ancak hastalık raporu alabilirsiniz.

32. haftadan önce doğum iznine ayrılamazsınız. ancak doktorunuz size herhangi bi rahatsızlıktan sebep rapor yazabilir. bunun parasını rapor bittikten sonra alabilirsiniz. sgk ptt ye yatırır ordan çekersiniz. bu aldığınız raporlar ilerde işsiz kalırsanız işsizlik maaşı almanızı engellemez. tam kaç gün olduğunu bilmiyorum ama belli bi gün sayısından fazla olan raporlar için heyet onayı gerekebilir. en iyisi 10 - 15 günlük raporlar alırsınız. umarım dr.unuz bu konuda size destek olur. bebeğinizi sağsalim kucağınıza almanız dileğiyle.

hımmmmm anladımmm arkadaşlar saolun :KK43:(( peki ben şimdi ne yapmalıyım ? lütfen yardımcı olunnn ..siz benim yerimde olsanız ne yaparsınızz her halükarda sonunakadar çalışırmısınızzz ? lütfen arkadaşlar desteklerinizi bekliyorum :KK43:

Bir seferde en fazla 10 günlük rapor verebiliyor doktorlar, 10 gün sonraya kontrol yazıyorlar ve kontrolden sonra eğer hastalık devam ediyorsa raporu uzatıp 10 gün daha verebiliyorlar. Ben ameliyat olduğumda 20 günlük raporu bu şekilde 2 seferde alabilmiştim. 20 günü aşan istirahatler için de heyet raporu gerekli. 32. haftadan önce alacağınız bütün raporlar bu şekilde olabilir ancak. Sizin yapacağınız en iyi şey bu durumda doktorunuzdan yazı almak ve çalışma şartlarınızın iyileştirilmesi için işvereninize başvurmak.

İsyerime hamileligimi bildirdigim zaman beni isten cikaracaktir. Daha once de boyle yapmislar. 30 kisinin altinda personel calistiran, engellilere yonelik bir merkezde fizyoterapist olarak calisiyorum. Benim sorum meslegimden dolayi karnim buyudukce zorlanacagimdan 27. Haftamdan sonra bir aylik heyet raporu alirsam sonrasinda da gebelik iznime cikmayi istiyorum.
Sorum şu olacak:
Dogum iznim bittikten sonra işe dondugum vakit isverenim beni isten cikartacak. Son 3 yilda 600 kusur primim var. Issizlik maasina basvurabilir miyim? Gebelik izninde yatmayan primin issizlik maasina engel olmadigini soylemislerdi. 32. Haftadan once Heyet raporu almam issizlik maasi almami engeller mi?

X