Gebelik depresyonu

Evlenir evlenmez hamile kaldım bunun pişmanlığını yaşıyorum. Çevremde herkes evliliğin tadını çıkarsaydın diyor çok etkileniyorum

öncelikle hayırlı olsun diyorum allah ım inş hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin... inan ki en iyisi olmuş bak ben ilk evlendiğimde düşünmüyordum şimdi üç yıllık evliyim şimdide bebek sahibi olamyıoruz malesef :KK43: o yüzden sadece şükretmen lazım sadece buna..

En yakınım bile sizin için çok erken diyor. Çevrenin etkisinde kalıyorum

Millet kötü yorum yapmayı kendine vazife görüyor. Bende evlenir evlenmez hamile kalmıştım, nasip olmadı ama, hamile kaldığımı öğrenen arkadaşlarımdan biri keşke hemen hamile kalmasaydın, fiziğin bozulacak yok evlilğin tadını çıkarsaydın falan dedi. Dedim ne saçmalıyor bu. Dünyanın en güzel şeyi bi bebek sahibi olmaktır herhalde.
Bence siz de biraz olumlu yönlerini düşünün. Anne olacaksınız anne. Dünyanın en güzel hissi olsa gerek. Rabbim sizi hiç zorlamadan size bunu nasip etti. Kucağınıza aldığınızda fikriniz değişecek zaten eminim.

Bebek bakımı için de sizin anneniz nerrde, aynı şehirde değil misiniz,o baksın veya illa kayınvalideyi istemiyorsanız bakıcı ayarlayın.

Aslında bebek istiyordum o yüzden korunmadım. Daha sonra böyle bunalıma girdim bende anlam veremiyorum

Canım benim belki yaşadığın normaldir bilemiyorum.15 aylık evliyim ilk başta istemedim bende geizcem tozucam dedim sonra karar değiştirip hamile kalmak istedim.Ama malesef olmadı 8 aydır tedavi görüyorum içmediğim ilaç kalmadı ama olmuyor olmuyor.Ne gezmek ne evliğiğin tadını çıkarmak umrumda bile değil.Biliyorum 8 ay çok bir zaman değil ama ya hiç olmazsa diye korkuyorum.Tek istediğim anne olmak.Her ay aynı hüsranı yaşamak nasıl bir duygu bilemzsin...Bu sana rabbimin bir mucizesi sen milleti dinleme olmaması daha mı iyiydi.Aklına çocuğu olmayanları getir ve haline şükret.Eminimki bu fikri kafana yerleştirdiğinde bebeğini hasretle bekleyeceksin.

insan ilk zamanlar alışamıyor ama olmuş artık bu durumu kabullenin hormonların da alt üst o yüzden bocalıyosun.

Canım benim belki yaşadığın normaldir bilemiyorum.15 aylık evliyim ilk başta istemedim bende geizcem tozucam dedim sonra karar değiştirip hamile kalmak istedim.Ama malesef olmadı 8 aydır tedavi görüyorum içmediğim ilaç kalmadı ama olmuyor olmuyor.Ne gezmek ne evliğiğin tadını çıkarmak umrumda bile değil.Biliyorum 8 ay çok bir zaman değil ama ya hiç olmazsa diye korkuyorum.Tek istediğim anne olmak.Her ay aynı hüsranı yaşamak nasıl bir duygu bilemzsin...Bu sana rabbimin bir mucizesi sen milleti dinleme olmaması daha mı iyiydi.Aklına çocuğu olmayanları getir ve haline şükret.Eminimki bu fikri kafana yerleştirdiğinde bebeğini hasretle bekleyeceksin.
İnşallah en kısa zamanda hamile kalırsın

Konunu bikaç gündür okudum ama bir türlü bişey yazamadim canim sana. Seni suan anlayamıyorum tabi ben. Ama tabi durumun zordur mutlaka Allah yardimcın olsun. Ben bebeğim olmasi için 10 aydır ağlayıp üzülüyorum da olmuyor maalesef. Şimdi sen böyle diyince ben tuhaf oldum açıkçası. O minicik şey suan senin içinde seninle büyüyor ve hissediyor. Onu inşallah en kisa zamanda sahiplenirsin canım ve sevgi dolu günleriniz olur umarım. Allaha çok çok şükür et aratmadıgi için. Rabbim kimseye aratmasın çünkü olmasını istediğin halde olmaması emin ol çok çok daha zor... Veya hamile olan birisini görünce Kıskanmak falan değil de içten içe kötü olmak çok zor bir durum. Veya yeni doğum yapan birinin yanına gitmek vs. tekrar ediyorum Kıskanmak değil bu duygu ama kötü bi duygu işte. Allah yardimcın olsun tekrar canım analı babalı buyutsun

2 aylık hamileyim ve çok mutsuzum. Bebeğimi sahiplenemiyorum. Çok üzülüyorum. Hamile olmadığım günleri özlüyorum. :KK43:(
Durumunuz gayet normal. Hormonların çıldırdığı dönemdesiniz. Ruhsal değişiklik bu aylarda oluyor maalesef. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de beş yıl boyunca bebek istemedim. Soranlara sinir oluyordum. Ben dünyayı gezeceğim diyordum. Öyle de yaptım Allah'a şükür. Ama şimdi hepsi anlamsız geliyor. Bebeğinle de bir uçağa atlarsın, istediğin yere gidersin.

Artık sizin de olmuş bebeğiniz. Bu durumu kabullenmekten başka yapacak bir şey yok. Başkalarının tepkileri de hemen hamile kalmak günümüzde pek uygulanan bir şey olmadığından. Ama herkesin hayata bakışı farklıdır. Bence onlara ben halimden çok memnunum diye cevap verin. Hiçkimse hayatını başkalarının baktığı pencereden yaşamak zorunda değil.
Bence bebek odası, arabası falan bakmaya başlayın internetten. Duruma daha da ısınacağınızı umuyorum böylece. Görüşmek üzere.

Canım seni o kadar iyi anliyorumki konularımi okuyabilirsin doğduğu anda bile istemiyordum taa ki annem yanimdan gidip oglusumla başbaşa kalana kadar ki bekarken filan akrabalarımızdan kim doğum yapsa refakatçisi bendim bayilirdim bebeklere ama oglumla hic ilgilenmiyordum sanki ben değil annem yada teyzem doğum yapmış gibiydim yüzüne bile bakmiyordum bazen ,tek kalınca bakmaya başlayınca kokusunu alınca ,sana arkadaş evlat oluyor annemle teyzem 1 ay kaldilar yanimda baksa sehirden gelin geldim olduğum şehirde kvlerden başka kimsem yok o psikolojiyle bile bebeğime kendim baktım ,sen onun annesisin ona senin gibi kimse bakamaz sen sakinlestirebilirsin ihtiyaclarini sen karsilayabilirsin annesisin çünkü geçici olarak annen yada kv bi çağır ama geçici sen ayağa kalkana kadar İnanki sonra bakılıyor ,şuan o kadar pismanimki keşke hamileligiminde ,lohusaligiminda keyfini cikarsaydim diyorum oğlum şuan 1,5 yasında ve inan bana su hayatta yaptigim en ama en doğru şey evladim anne olmak çok güzel birşey mükemmel harika anlatamam dediğim gibi hamileyken ve sonrasında actigim konularimi okumanı isterim.Allah in izniyle hepsi geçecek dua et bende edeceğim sana ,sağlıklı,hayırlı,sana arkadaş olacak bir evladın olur inşallah.
Ben yine bunalım anımda senin konunu okuyorum :KK43: gerçekten çok zor bîşey

Sen cevreye bakma herseye bi kilif bulurlar hamile kalmasaydin yoksa Kisir mi derler vs vs... daha cok basindasin hamileligin karnin buyudukce bebegini hissetikce bu fikirden uzaklasacaksin eminim. Allah sag salim bebegine kavusmayi nasip etsin Insallah.

Ya canim bak bizim bu millete kulak asmicaksin oncelikle evlenmezsin evde kaldin evlenirsin ne acelen var, nisnalanirsin dugun ne zaman, evlenirsin cocuk ne zaman yapmicam dersun sendemi sorun esinde mi derler hamile kakirsin erken derler cinsiyetini dersi ayyyy kiz olaydi ayyy erkek olaydi 1.yi dogur 2. Nerde derler derler derler derler yani... evet hakilelik psikolojisi cok ilgimc ben kamu spotuna bile agliorum aglak bise oldum ama gece yataga girdiigmde sipa oglumun yumruk ve tekmelerini hissetmek harika bisey hele hele ultrasonlarda o suratini goruorum Allahim sana sukurler olsun bu mucizeyi verdigin icin diyorum ki daha dogmadi sakin ol eminimki sen harika bi anne olacaksin yavas yavas ama icine aindirerek benimsiceksin minik mucizeni:KK49:millete de ge de gec unutma minigin icin kendi hayatin icin en guzelini sadece sen bilirsin yarin bigun bisey oldugunda kimse degil sen olacaksin sadeceEn Büyük KK

Sen cevreye bakma herseye bi kilif bulurlar hamile kalmasaydin yoksa Kisir mi derler vs vs... daha cok basindasin hamileligin karnin buyudukce bebegini hissetikce bu fikirden uzaklasacaksin eminim. Allah sag salim bebegine kavusmayi nasip etsin Insallah.
İnşallah canım. Bide babaevini çok özlüyorum. Onunda etkisi olabilir

Ya canim bak bizim bu millete kulak asmicaksin oncelikle evlenmezsin evde kaldin evlenirsin ne acelen var, nisnalanirsin dugun ne zaman, evlenirsin cocuk ne zaman yapmicam dersun sendemi sorun esinde mi derler hamile kakirsin erken derler cinsiyetini dersi ayyyy kiz olaydi ayyy erkek olaydi 1.yi dogur 2. Nerde derler derler derler derler yani... evet hakilelik psikolojisi cok ilgimc ben kamu spotuna bile agliorum aglak bise oldum ama gece yataga girdiigmde sipa oglumun yumruk ve tekmelerini hissetmek harika bisey hele hele ultrasonlarda o suratini goruorum Allahim sana sukurler olsun bu mucizeyi verdigin icin diyorum ki daha dogmadi sakin ol eminimki sen harika bi anne olacaksin yavas yavas ama icine aindirerek benimsiceksin minik mucizeni:KK49:millete de ge de gec unutma minigin icin kendi hayatin icin en guzelini sadece sen bilirsin yarin bigun bisey oldugunda kimse degil sen olacaksin sadeceEn Büyük KK

Ne güzel yazmışsın çok teşekkür ederim cnm. Hissedicem günleri iple çekiyorum

ben 4. aya gırdım ben hala sahıplenmedım :=) bu normal gelıyor bana. bıraz daha zaman gecsın hareketleri duyulsun sahiplenme baslar denıyor.
Ocak anneleri grubunda okuyorum hep yazdıklarını :) inşallah biran önce sahipleniriz. Daha hamile kalır kalmaz sahiplenenlere yavrum diyenlere çok özeniyorum :KK43:

Ocak anneleri grubunda okuyorum hep yazdıklarını :) inşallah biran önce sahipleniriz. Daha hamile kalır kalmaz sahiplenenlere yavrum diyenlere çok özeniyorum :KK43:
ben de o tarz olanları anlamıyorum :=)
abartı gelıyor bana hamıle kalır kalmaz sahıplenenler :=)
uzun yıllar boyunca olmadıysa anlarım. ama ötekı türlü anlamıyorum :=)
içinde kıpırtısını hıssedeceksın kı işte o zaman başlasın bişiler senın de içinde.
şimdi hissetmesem de tabıı kı kaybetme korkusu var, ama şuan sahıplenme yok
dedıgım gıbı
bu bana normal gelıyor... ve cevremde söylenenler '' hareketlerını hissettıgın an sahıplenme olacak''

ben de o tarz olanları anlamıyorum :=)
abartı gelıyor bana hamıle kalır kalmaz sahıplenenler :=)
uzun yıllar boyunca olmadıysa anlarım. ama ötekı türlü anlamıyorum :=)
içinde kıpırtısını hıssedeceksın kı işte o zaman başlasın bişiler senın de içinde.
şimdi hissetmesem de tabıı kı kaybetme korkusu var, ama şuan sahıplenme yok
dedıgım gıbı
bu bana normal gelıyor... ve cevremde söylenenler '' hareketlerını hissettıgın an sahıplenme olacak''
Aynen katılıyorum. Kıpırtısını hissedince oda olmadı kokusunu duyunca anlıycaz ve sahiplenicez bence

Aynen katılıyorum. Kıpırtısını hissedince oda olmadı kokusunu duyunca anlıycaz ve sahiplenicez bence
aynen. o yuzden sakın depresyona gırdım diye kendını strese sokma
stres ıyı bır sey degıl. kım ne derse desın takma
agzı olan konusur cunku :=)

Hayırlarla kucağına alırsın inşallah yavrunu ah biz kadınlar hamilelik depresyonu lohusalık Bunalımı derken yıllar geçiyor ama inan o minik eliyle parmağını tutması sana herseyi unutturacak. Bol bol şükret bu mübarek ayda herseyde bi hayır vardır evlat sahibi olamayan o kadar insan varmi sırf bu Yüzden ayrılıyolar.cok çabuk hamile kalmışsındır o Yüzden bu Duyguların geçicek emin ol

X