Gebelik depresyonu

Genelde de etkilenir miydin etrafın lafından yoksa yeni mi oldu?

Çocuğuna bakmaya kimse gelmesin akrabalardan. İyi bir bakıcı bulmaya çalış.
Olmaz mı? Kaynana ile yaşanmaz ki.

Bende ilk başlarda senin gibiydim. 25 yaşındayim ve evlendikten 2 ay sonra hamile kaldim. Regl olmayinca öğrendim hamile kaldığımı. Eşim haksızlık yapti bana göre biraz. Ama o da hakli yaşı dolayisiyla hemen bir bebeğimiz olsun istiyordu.

Isimden terfi alacaktim ama cikmam gerekecekti, yapmam gereken bir çok seyi erteleyecektim.. Sorumluluk alacaktim.. Ilk başlarda cok korktum ama sonra o minicik tekmeleri pitirtilari hissedince dusunduklerimden utandim..

Geçecek bu duyguların.. Ne kariyer ne başka bisey umrumda degil.. Tek istediğim kizimin bir an once sağlıkla doğması..

Biran önce senin gibi düşünmek istiyorum

Canım seni o kadar iyi anliyorumki konularımi okuyabilirsin doğduğu anda bile istemiyordum taa ki annem yanimdan gidip oglusumla başbaşa kalana kadar ki bekarken filan akrabalarımızdan kim doğum yapsa refakatçisi bendim bayilirdim bebeklere ama oglumla hic ilgilenmiyordum sanki ben değil annem yada teyzem doğum yapmış gibiydim yüzüne bile bakmiyordum bazen ,tek kalınca bakmaya başlayınca kokusunu alınca ,sana arkadaş evlat oluyor annemle teyzem 1 ay kaldilar yanimda baksa sehirden gelin geldim olduğum şehirde kvlerden başka kimsem yok o psikolojiyle bile bebeğime kendim baktım ,sen onun annesisin ona senin gibi kimse bakamaz sen sakinlestirebilirsin ihtiyaclarini sen karsilayabilirsin annesisin çünkü geçici olarak annen yada kv bi çağır ama geçici sen ayağa kalkana kadar İnanki sonra bakılıyor ,şuan o kadar pismanimki keşke hamileligiminde ,lohusaligiminda keyfini cikarsaydim diyorum oğlum şuan 1,5 yasında ve inan bana su hayatta yaptigim en ama en doğru şey evladim anne olmak çok güzel birşey mükemmel harika anlatamam dediğim gibi hamileyken ve sonrasında actigim konularimi okumanı isterim.Allah in izniyle hepsi geçecek dua et bende edeceğim sana ,sağlıklı,hayırlı,sana arkadaş olacak bir evladın olur inşallah.

Son düzenleme:

Biran önce senin gibi düşünmek istiyorum

Merak etme.. seninde ilk bebeğin ve henüz çok yeni.. Böyle hissetmen normal.. Düzelecek ..

Şimdiden bebisin hayırlı olsun Allah sağlikli doğmasıni ve yaşamasını nasip etsin. Güzel yazı yazsın Rabbim..:KK19:

Canım seni o kadar iyi anliyorumki konularımi okuyabilirsin doğduğu anda bile istemiyordum taa ki annem yanimdan gidip oglusumla başbaşa kalana kadar ki bekarken filan akrabalarımızdan kim doğum yapsa refakatçisi bendim bayilirdim bebeklere ama oglumla hic ilgilenmiyordum sanki ben değil annem yada teyzem doğum yapmış gibiydim yüzüne bile bakmiyordum bazen ,tek kalınca bakmaya başlayınca kokusunu alınca ,sana arkadaş evlat oluyor annemle teyzem 1 ay kaldilar yanimda baksa sehirden gelin geldim olduğum şehirde kvlerden başka kimsem yok o psikolojiyle bile bebeğime kendim baktım ,sen onun annesisin ona senin gibi kimse bakamaz sen sakinlestirebilirsin ihtiyaclarini sen karsilayabilirsin annesisin çünkü geçici olarak annen yada kv bi çağır ama geçici sen ayağa kalkana kadar İnanki sonra bakılıyor ,şuan o kadar pismanimki keşke hamileligiminde ,lohusaligiminda keyfini cikarsaydim diyorum oğlum şuan 1,5 yasında ve inan bana su hayatta yaptigim en ama en doğru şey evladim anne olmak çok güzel birşey mükemmel harika anlatamam dediğim gibi hamileyken ve sonrasında actigim konularimi okumanı isterim.Allah in izniyle hepsi geçecek dua et bende edeceğim sana ,sağlıklı,hayırlı,sana arkadaş olacak bir evladın olur inşallah.
Dualarına ihtiyacım var teşekkür ederim

Empati yapmaya çalışıyorum kendinizce haklısınız ,çocuk isteyen biri olarak çok şanslı oldğunuzu düşünüyorum.Rabbim böylesini hayırlı görmüş hakkınızda sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin mevlam.

Çilekli ben de hamileyim. İlk öğrendiğimde ben de biraz tedirgin olmuştum. Tuhaf hissetmiştim. Zamanla sen de alışırsın hamileliğine. Bu Allahın bizlere verdiği çok güzel bir hediye. Hamileliğin henüz çok yeni. Zamana bırak herşeyi lütfen. Ben mesela hayatımın hamilelikte çok değişiceğini düşünmüştüm. Çok yorulacağım, hiç gezmeye gidemeyeceğim, evdeki işlerimi rahat yapamayacağım gibi düşünmüştüm. Ama hiçte öyle olmadı. Hamilelik eğer risk taşımıyorsan normal hayatı neredeyse hiç etkilemiyor. Dilerim çok güzel bir hamilelik geçirirsin.

Canım benim 5 aylık hamileyim aynı sorun bende de var kendimi çok kötü hissediyorum her yönden ve daha çok yeni evliligim 1 sene bile olmadı eşime anlattım ilk duyarlı bi şekilde karşıladı teselloler verdi şimdi ise kızımın teknelerini hissettikçe çok ayrı bi duyguymuş mutsuz olduğun kadar bunu hissettikce içini huzur kapliyo üzme o tatlı canını allah büyük eminim dünyaya gelsin o düşüncelerden eser kalmıcak.

Korunmak çok kolay ama bunun dönüşü yok..Artık duruma alışmaya çalışın..Allah nasip etmiş olmuş işte gerisini düşünme...

keşke bu kadar üzülecekseniz korunsaydınız ilişkinizde.umarım en kısa sürede geçer bu mutsuzluğunuz

doğumdan sonra dahi sahiplenemezseniz ?
bebeğe yazık değil mi ?
korunmak çok kolay...
kaç yasında eğitimli insanlarız,
kendinize de, bebeğinize de bu kötülüğü yapmayın nolur.....

doğumdan sonra dahi sahiplenemezseniz ?
bebeğe yazık değil mi ?
korunmak çok kolay...
kaç yasında eğitimli insanlarız,
kendinize de, bebeğinize de bu kötülüğü yapmayın nolur.....
Aslında bebek istiyordum o yüzden korunmadım. Daha sonra böyle bunalıma girdim bende anlam veremiyorum

2 aylık hamileyim ve çok mutsuzum. Bebeğimi sahiplenemiyorum. Çok üzülüyorum. Hamile olmadığım günleri özlüyorum. :KK43:(
Cnm ben de evlendiğim 2. ayda hamile olmuştum ama malesef kalbi durdu meleğimin kürtaj olmak zorunda kaldım..7 ay oldu tekrar istiyorum ama olmadı daha..Bence üzülme dmek ki hamile kaldıysan korunmadın isteyerek kaldın.Millet herşeyi konuşuyor çok takma derim kafana..Yapmasan nie olmuo derler olsa erken değil mi amaann onları düşünme sen..Meleğini düşün sıkma canını sen üzülünce o da etkilenir..

Cnm ben de evlendiğim 2. ayda hamile olmuştum ama malesef kalbi durdu meleğimin kürtaj olmak zorunda kaldım..7 ay oldu tekrar istiyorum ama olmadı daha..Bence üzülme dmek ki hamile kaldıysan korunmadın isteyerek kaldın.Millet herşeyi konuşuyor çok takma derim kafana..Yapmasan nie olmuo derler olsa erken değil mi amaann onları düşünme sen..Meleğini düşün sıkma canını sen üzülünce o da etkilenir..
Kaç haftalıkken kalbi durdu. Allah korusun öyle bişey olsa kendimi boşlukta hissederim. Kürtajdan beri hiç korunmadın demi

Evlenir evlenmez hamile kaldım bunun pişmanlığını yaşıyorum. Çevremde herkes evliliğin tadını çıkarsaydın diyor çok etkileniyorum
bebek öyle tatlı keyifli bişey ki öyle düşünme. evet yeni evli olup gezip tozup evliliğin tadını çıkarma fikri di güzel olabilir ama inanın bebek herşeyden daha güzel ve özel.
bende evlendikten birkaç ay sonra hamile kaldım ve öyle bir durumdu ki bana sormadılar bile kaynana torun isterim de isterim diye tutturdu eşim annem torun istiyor diye çocuk yapacağız dedi istemiyorum dedim (ki evliliğin tadını çıkarayım evime eşime alışayım dedim) eşim dinlemedi bile zorla hamile kaldım . ve bebeğimi kaybettim işte asıl ondan sonra içim öyle bi yanmaya başladı ki. 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ve çok şükür dünyalar tatlısı 11 aylık bi kızım var ve hiç kimseye hiçbirşeye değişmem. o karnında büyüdükçe kıpırdadıkça sana tepki verdikçe daha farklı olacak. üstüne birde kucağına al kokusunu bi duy bak nasıl olur. kokusu mis teni ipek minicik bişey ve ve hayatını devam ettirmek için sana annesine ihtiyacı var onu sadece sen besleyeceksin .kollarında uyutacaksın kokusu sana huzur verecek .kucağına alsan için eriyecek :)
ÇOK GÜZEL BİR ŞEY ANNE OLMAK ve bunu onunla göz göze gelince anlayacaksın.

bu arada torun isteyen kaynana çocuk doğduktan sonra ben çocukları sevmem benim oğlan kısır demesinler diye torun istedim dedi .
ben şok ölür müsün öldürür müsün

Kaç haftalıkken kalbi durdu. Allah korusun öyle bişey olsa kendimi boşlukta hissederim. Kürtajdan beri hiç korunmadın demi
9 haftalıkken durdu..3 ay korundum kürtajdan sonra..Rabbim yaşatmasın kimseye şuan tek hayalim bir bebek :KK43: o yüzden kıymetini bil yavrunun üzme kendini..

X