- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.072
-
- Konu Sahibi alaimisemaa
Canım zaten kanda pıhtılaşma yaşayanların paylaşım alanı diye bir konu başligı var. Orada bütün sorularina cevap bulabilirsın. İgneni her akşam aynı saatte vur. Bende kendim vuruyorum. İlle yanma olacak diye bişeyde yok. Kanama bendede oluyo bazen. Stres yapma. Alışıyosun zamanla. Ben göbekten bir gün saga bir gün sola yapiyorum ignemi. Göbek deliginden 5parmak uzaklikta vurman lazım göbekten yapacaksan eger.Merhaba hanımlar. Gebelik boyunca kansulandirici iğne veya ilac kullananlar burada yaşadıklarimizi, tecrübelerimizi, sorunlarimizi paylaşalım birbirimizr destek olalım mı?
Benim iki kaybim var 7. Haftada kalpleri durduğu icin aldirdıydim. Sonra arastirdik ki kan pıhtılaşmasi çıktı. Suan 6 haftalik hamileyim gerci bebis bizim hesaba göre daha geride neyse.. doktor üç gün evvel claxane 0.4 iğne verdi hergun karından yapmam gerekiyor. Ilk gun hemsire gösterdi, ikinci gün gorumcemle beraber yaptim üçüncü gun yani bugün kendi başıma yapayim dedim ama beceremedim. Kanattimve galiba t enjekte edemedim cunku pek yanma hissi olmadı.. bir daha mi yapsam yoksa yapmasam mi bilemedim.
Sizler neler yapıyorsunuz? Igne kullandığımiz için yemememiz gereken şeyler var mi? Örneğin limonun zarari olur mu?
Tecrubelerini paylasan herkese şimdiden teşekkür ederim
Teşekkür ederim cnm. Biliyorum o topici ama orasi biraz daha genel konulari da içeriyor. Ben sadece hamile olup iğne kullananların bir arada olup sorunlarini paylaşmak istedim. Neyse kimse ilgilenmedi zaten. Cvp verdiğin için sağolasın Allah kolay doğum sağlıklı hayırlı evlat versin arkadaşım...Canım zaten kanda pıhtılaşma yaşayanların paylaşım alanı diye bir konu başligı var. Orada bütün sorularina cevap bulabilirsın. İgneni her akşam aynı saatte vur. Bende kendim vuruyorum. İlle yanma olacak diye bişeyde yok. Kanama bendede oluyo bazen. Stres yapma. Alışıyosun zamanla. Ben göbekten bir gün saga bir gün sola yapiyorum ignemi. Göbek deliginden 5parmak uzaklikta vurman lazım göbekten yapacaksan eger.
Amin canım. Daha dur gelenler olur elbet.Teşekkür ederim cnm. Biliyorum o topici ama orasi biraz daha genel konulari da içeriyor. Ben sadece hamile olup iğne kullananların bir arada olup sorunlarini paylaşmak istedim. Neyse kimse ilgilenmedi zaten. Cvp verdiğin için sağolasın Allah kolay doğum sağlıklı hayırlı evlat versin arkadaşım...
Merhaba canim ben 5 bucuk aydir yapiyorum benimde bazen hic acimiyo hep ayni yerlere yaparsan beze olur bidakine bezeye gelirse hem cok acir hem kan cikar ayrica igneyi sonuna kadar bastirirsaniz igne tık diye atiyo igneyi tamamen enjekte ettiginizi oyle anlarsiniz hayirli dogumlarMerhaba hanımlar. Gebelik boyunca kansulandirici iğne veya ilac kullananlar burada yaşadıklarimizi, tecrübelerimizi, sorunlarimizi paylaşalım birbirimizr destek olalım mı?
Benim iki kaybim var 7. Haftada kalpleri durduğu icin aldirdıydim. Sonra arastirdik ki kan pıhtılaşmasi çıktı. Suan 6 haftalik hamileyim gerci bebis bizim hesaba göre daha geride neyse.. doktor üç gün evvel claxane 0.4 iğne verdi hergun karından yapmam gerekiyor. Ilk gun hemsire gösterdi, ikinci gün gorumcemle beraber yaptim üçüncü gun yani bugün kendi başıma yapayim dedim ama beceremedim. Kanattimve galiba t enjekte edemedim cunku pek yanma hissi olmadı.. bir daha mi yapsam yoksa yapmasam mi bilemedim.
Sizler neler yapıyorsunuz? Igne kullandığımiz için yemememiz gereken şeyler var mi? Örneğin limonun zarari olur mu?
Enjeksiyondan evvel igne yapacağımiz yeri kolonya ile silmek gerekiyor mu? Benim de bugün eşim yaptı benim gecen kanattigim icin cesaretim kırıldıBende claxene 04. Kullaniyorum 10 gun oldu baslayali.benim esim yapiyor kendim yapamiyorum :) bi gun gobegimin soluna bi gun sagina.ben bir karis uzaga yapiyorun cunku gobege yaklasinca acisi daha fazla oluyor.
tşk ederim. evet ben refleks olarak elimi önceden cekivermisim hepsini enjekte edemedim sanırım.. umarım bir sorun olmaz..Merhaba canim ben 5 bucuk aydir yapiyorum benimde bazen hic acimiyo hep ayni yerlere yaparsan beze olur bidakine bezeye gelirse hem cok acir hem kan cikar ayrica igneyi sonuna kadar bastirirsaniz igne tık diye atiyo igneyi tamamen enjekte ettiginizi oyle anlarsiniz hayirli dogumlar
Ben de 3 aydır kullanıyorum. Öğlen hap akşam iğne şeklinde. Ben kendim yapamam diye eşime yaptırıyorum. Bazen çok acıyor bazen hissetmiyorum bazen kanıyor bazen çok morarıyor ama öyle böyle bugüne geldik çok şükür. Yiyecekle ilgili bana özel bir uyarı gelmedi. inşallah zamanı geldiğinde sağlıkla kucağımıza alırız.Merhaba hanımlar. Gebelik boyunca kansulandirici iğne veya ilac kullananlar burada yaşadıklarimizi, tecrübelerimizi, sorunlarimizi paylaşalım birbirimizr destek olalım mı?
Enjeksiyondan evvel igne yapacağımiz yeri kolonya ile silmek gerekiyor mu? Benim de bugün eşim yaptı benim gecen kanattigim icin cesaretim kırıldı
Ben kolonyayla silmiyorum. Demedi kimse :)
Hımm öylemi oluyormuş. Çok endiseliyim ya insan ne yiyeceğini şaşırıyor hamileyken hele bi de böyle bir durum olunca hepten evham yapıyorum0.4 kullandığınıza göre igneyi sadece koruma amacli kullanıyorsunuz demektir dolayısıyla yediklerinize ictiklerinize dikkat etmenize gerek yok benim doktorum bu sekilde aciklama yapmisti
En kritik dönemi atlatmişsiniz ne güzel.. darısı bizlere..Ben de 3 aydır kullanıyorum. Öğlen hap akşam iğne şeklinde. Ben kendim yapamam diye eşime yaptırıyorum. Bazen çok acıyor bazen hissetmiyorum bazen kanıyor bazen çok morarıyor ama öyle böyle bugüne geldik çok şükür. Yiyecekle ilgili bana özel bir uyarı gelmedi. inşallah zamanı geldiğinde sağlıkla kucağımıza alırız.
Bana hemşire vurmayi gösterirken sürmüştü ama ben gerek görmedim. Sonra acaba bişey olurmu ki dedim. Kararsiz kaldim kolonya sürüp sürmemekte :)ben her gün 0,6 vuruyorum ve coraspin içiyorum kolanya ile siliyorum ben vuracağım yeri eşimle beraber olunca koldan vuruyoruz ben yalnızken göbekten yapıyorum yaklaşık 4 aydır vuruyorum ilk zamanlar çok morarmıyordu ama artık her vurduğum yer ufak morarıyor bacaktan hiç denemedim deneyen varsa tecrübelerini beklerim.
ayrıca benim doktorum kilo konusunda çok hassas 8 kilo aldım ve çok olduğunu kilo almaya devam edersem ilacın dozunu artırmak zorunda kalacağını söyledi.
Hata olarak düşünme doktor bana bu morlukların ne yaparsam yapayım olacağını soyledıBana hemşire vurmayi gösterirken sürmüştü ama ben gerek görmedim. Sonra acaba bişey olurmu ki dedim. Kararsiz kaldim kolonya sürüp sürmemekte :)
Morluk bende oluyor nerede hata yapiyorum bilmiyorum karnimda küçük küçük morluk topluluğu olacak bu gidişle
O nasıl oluyor ki hemsire dik vurduydu?Bende 11 igneden 3 u morardi.ben 45 derecelik aciyla yapiyorum igneyi
O nasıl oluyor ki hemsire dik vurduydu?
Ya kizlar bugünku ignemi gorumcem yapti kanama oldu ve epeykanadi su yuvarlak banttan yapistirdigim halfe atletime kadar kan olmuş. Iki saat sonra farkettim bandi cikarip Pamukla bastırdım durdurmakta zorlandım niye ki öyle oldu?
Ben de bazen kolanyayla siliyorum, bazen direkt yapıyorum. Kolanya deriyi nemlendirdiği için iğne daha rahat giriyor, o yüzden daha az acıyor. Benim de 1TL den daha büyük bir yer mosmor olmuştu. Moraran yerleri kolonyalı pamukla silince daha çabuk toparlanıyor aklınızda olsunBana hemşire vurmayi gösterirken sürmüştü ama ben gerek görmedim. Sonra acaba bişey olurmu ki dedim. Kararsiz kaldim kolonya sürüp sürmemekte :)
Morluk bende oluyor nerede hata yapiyorum bilmiyorum karnimda küçük küçük morluk topluluğu olacak bu gidişle