Gebelik 7.hafta

kaderks

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2025
48
13
3
24
Kızlar selam yaklaşık olarak 7 haftalık gebeyim sizce oruç tutabilirmiyiz. Aranızda tutacak olam var mı?

Ben tutmak istiyordum ama şu ara çok su içmem lazım bir de anlamadığım şekilde normalde bu kadar yemek yemesem aç kalsam sorun değil ama şu an elim ayağım titriyor açlıktan galiba tutmayacağım gibi bir denerim ama zorlayacak sanırım kararsızım hala

Kızlar selam yaklaşık olarak 7 haftalık gebeyim sizce oruç tutabilirmiyiz. Aranızda tutacak olam var mı?
Allah bile farz kılmamış, neden bu tutma aşkı. Suyunuzu için vitamininizi besinlerinizi doğru düzgün alın. Neden riske atasınız ki ?

Sizin kaçıncı haftanız? Bende çok istiyorum tutmak borçlu kalmak istemiyorum ama zorlanırsam sanırım bende tutamam

Sizin kaçıncı haftanız? Bende çok istiyorum tutmak borçlu kalmak istemiyorum ama zorlanırsam sanırım bende tutamam
6 şu an çok küçük henüz direkt yediklerimden beslenmiyor ama bilemiyorum

Allah bile farz kılmamış, neden bu tutma aşkı. Suyunuzu için vitamininizi besinlerinizi doğru düzgün alın. Neden riske atasınız ki ?
Tutma aşkından da ziyade sonra hep borç kalıyor insan manevi olarak borçlu his ediyor doğal olarak

Tutma aşkından da ziyade sonra hep borç kalıyor insan manevi olarak borçlu his ediyor doğal olarak
Şu an ilk odağınız bebeğiniz olsun, tabiki kişisel tercihiniz. Ama olası bir durumda vicdan borcunuz oruç borcunuzdan ağır basabilir..

Oruc tabıkı farz eger cıddı bır saglık problemı yoksa tutmak lazım Allah anne karnında bebegı oyle bır beslıyorkı meleklerıyle normal zamanda ac kalsan Bukadar olmaz ama orucluyken manevıyatı farklı bence kendı fıkrım anne karnında başlıyor bazı manevı egıtımler herkezın ınancı farklı ona bısey dıyemem ama ben olsam tutarımgücüm varsa cok daha guzel olacgına emınım ınancım büyük bu konuda

Bende öyle düşünüyorum denicem aşırı zorlanma olmazsa tutarım inşallah

Ben 32 haftalık hamileyim filtre verdim. Bebeğimi aç, susuz bırakmaya gönlüm razı olamaz. Her ne kadar ilk 3 ay boyunca bizden beslenmiyor dense de vitaminlerin, folik asidin bu haftalarda önemi çok. İlk bebeğimi emzirirken de tutmamıştım çünkü sütümün kesilmesini ya da azalmasını göze alamazdım.

Bence onu doktorunuza sorun, eğer doktorunuz risk görmüyorsa ona göre yön verirsiniz. Folik asidin ve vitamin takviyelerini de zaten sahur da alırsiniz.

Ben daha 7 haftalığım folik asit v.s sahur veya iftarda almayı düşünüyorum çok zorlanırsam su yönünden eğer tutmam. Sizin son zamanlara yaklaşmış sizin tutmamanız çok iyi olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…