- 21 Şubat 2019
- 18
- 10
- 3
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaallah.Ben daha başındayım ve ilk olunca heyecandan doktora sormayı unutmuşum yarın keseyi görmeye gidicez.Ama üç gündür tutuyorum şimdilik bir sıkıntı yok gibi sadece kaşık ağrılarım varBende 7 haftalik hamileyim ve tutmuyorum cünkü uzayan aclik durumunda vücutta maddeler olusuyormus ve bu Bebegin beyin gelisimini zararli etkiliyormus. Ve ilk aylar cok önemli oldugu icin dikkatli olmak gerekiyor
Amin InsAllah sizde saglikla kucaginiza alin ve yarin keseyi görürsünüz InsAllah. Dedigim gibi bence tutulmasa daha iyi olur ama herkesin kendi tercihi tabiki. Cok uzun süre ac kalinmamasi gerekiyormusSağlıkla kucağınıza alırsınız inşaallah.Ben daha başındayım ve ilk olunca heyecandan doktora sormayı unutmuşum yarın keseyi görmeye gidicez.Ama üç gündür tutuyorum şimdilik bir sıkıntı yok gibi sadece kaşık ağrılarım var![]()
Ağrınızın oruçla ilgili olduğunu sanmıyorum. Ben ilk aylarda da tuttum 6 aylıkken de. Çok şükür bi zararı olmadı.Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşaallah.Ben daha başındayım ve ilk olunca heyecandan doktora sormayı unutmuşum yarın keseyi görmeye gidicez.Ama üç gündür tutuyorum şimdilik bir sıkıntı yok gibi sadece kaşık ağrılarım var![]()
Bende öyle düşünüyorum alıştım şu an oruç haline sadece halsizlik var yatıyorum bol bol az bir iş tutsam yoruluyorum doktorumun verdiği ilaçları kullanıyorum şimdi zaten inşaallah bir sıkıntı olmazAğrınızın oruçla ilgili olduğunu sanmıyorum. Ben ilk aylarda da tuttum 6 aylıkken de. Çok şükür bi zararı olmadı.
Doktorumun söylediğine göre zaten oruç tutmanın bebeğe zarar verdiğini kanıtlayan bilimsel bir açıklama yok.
Kendinizi iyi hissediyorsanız tutun bence.
Sağlıklı doğumlar dilerim☺
Tabiki canım bünyeden bünyeye fark ediyordur.Amin InsAllah sizde saglikla kucaginiza alin ve yarin keseyi görürsünüz InsAllah. Dedigim gibi bence tutulmasa daha iyi olur ama herkesin kendi tercihi tabiki. Cok uzun süre ac kalinmamasi gerekiyormus
İlk aylar mide bulantısı vs olur inşallah yaşamazsınız ama ben döllendigi hafta bile olsa doğru bulmuyorum yani hücrelerin temel bölünmesi, tüm organ taslakları , beyin ve kalp gelişimi vs vs hepsi oruç tutacaginiz bu ayda gerçekleşecek . Oruç dışında farklı ibadetler yapabilirsiniz beş vakit namazını kılın bol bol kuran okuyun dua edin fitre verin zekât verin sadaka verin insanları sevindirin, başka bir insanın derdine derman olun. İcinizdek henüz bir melek o vitaminsiz kalmaz bu aşamada eğer sizde şuan herhangi bir eksik vitamin mineral vs yoksa bebek vitaminsiz kalmaz ama sizin dengeniz bozulabilir. Çünkü iştah , tansiyon, hormon, sıvı ihtiyacı her şey değişiyor. Eğer çok istiyorsanız bir iki gün deneyimleyin . Rabbim bize kaza etme imkanı tanımış ben de şuan hamileyim inşallah nasip olursa kaza tutucam. Bu sadece sizin ve doktorunuzun birlikte verebileceği bir karar. Benim ilk aylarım çok zor geçti şuan daha rahatım ama şimdi de istahim arttı . Sizin bunyeniz önemliSelam kızlar beş haftalık hamileyim.Ve ilk gebeliğim orucunu tutan veya tutamayan hamişler nasıl gidiyor.Oruç zorluyor mu birde bebeğe bir zararı olur mu ilk haftalarında su kaybı vitamin kaybı oluyor tereddütte kalıyorum tutsammı diye
![]()
Amin kardeşimBende 7 haftalık hamileyim tutuyorum inşallah bir sikinti olmaz rabbim yardimcimiz olsun insallah
Bugün doktora gittim keseyi görmek için zorda olsa gördük çünkü bebek arkada kalmış birde rahim arkaya dönükmüş ama bir sıkıntı olmaz dedi doktorumuz.Oruç konusunda mide bulantısı olmadığı sürece tutabilirsiniz dedi ve bende tutmayı düşünüyorum zorlanmadığım sürece inşaallah.Bebeğe bir zararı olmayacağını söyledi ve gelişiminde gayet iyi dedi orucun ilk üç günü tuttum bir sıkıntımda olmadı şükürİlk aylar mide bulantısı vs olur inşallah yaşamazsınız ama ben döllendigi hafta bile olsa doğru bulmuyorum yani hücrelerin temel bölünmesi, tüm organ taslakları , beyin ve kalp gelişimi vs vs hepsi oruç tutacaginiz bu ayda gerçekleşecek . Oruç dışında farklı ibadetler yapabilirsiniz beş vakit namazını kılın bol bol kuran okuyun dua edin fitre verin zekât verin sadaka verin insanları sevindirin, başka bir insanın derdine derman olun. İcinizdek henüz bir melek o vitaminsiz kalmaz bu aşamada eğer sizde şuan herhangi bir eksik vitamin mineral vs yoksa bebek vitaminsiz kalmaz ama sizin dengeniz bozulabilir. Çünkü iştah , tansiyon, hormon, sıvı ihtiyacı her şey değişiyor. Eğer çok istiyorsanız bir iki gün deneyimleyin . Rabbim bize kaza etme imkanı tanımış ben de şuan hamileyim inşallah nasip olursa kaza tutucam. Bu sadece sizin ve doktorunuzun birlikte verebileceği bir karar. Benim ilk aylarım çok zor geçti şuan daha rahatım ama şimdi de istahim arttı . Sizin bunyeniz önemli