• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeligin ilk 3 ayinda kortizon kullanimi

ErguvanKokusu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2019
3
0
1
35
Herkese merhaba,
25 senelik romatoid artrit hastasiyim 29 yasindayim. Gebelik düsündügümüz icin 6 ay kadar önce bütün ilaclarimi doktor kontrolünde kestik. Sadece gebelikte kullanilabilen Cimzia igne kullaniyordum. 6 haftalik hamileyim. Hamileligimin 3. haftasinda atak gecirdim ve doktor kortizon kullanmami istedi. Yaklasik 3 haftadir 10 mg. P ile baslayan kortizon hapini aliyorum. Hafta hafta 2 mg seklinde düsürecekmis doktorum. Cok endiseliyim. Zaten rahatsizligimdan dolayi bebege bir sey olur mu korkusu ve ilk üc ay kortizon kullananlarda yarik damak ve dudak riski cok yüksekmis. Gebeligin ilk üc ayinda kortizon kullanmak zorunda olanlar var mi acaba? Ya da kullanip dogum yapanlar su an bebeklerinin sagligi nasil. Cok korkuyorum.

Herkese merhaba,
25 senelik romatoid artrit hastasiyim 29 yasindayim. Gebelik düsündügümüz icin 6 ay kadar önce bütün ilaclarimi doktor kontrolünde kestik. Sadece gebelikte kullanilabilen Cimzia igne kullaniyordum. 6 haftalik hamileyim. Hamileligimin 3. haftasinda atak gecirdim ve doktor kortizon kullanmami istedi. Yaklasik 3 haftadir 10 mg. P ile baslayan kortizon hapini aliyorum. Hafta hafta 2 mg seklinde düsürecekmis doktorum. Cok endiseliyim. Zaten rahatsizligimdan dolayi bebege bir sey olur mu korkusu ve ilk üc ay kortizon kullananlarda yarik damak ve dudak riski cok yüksekmis. Gebeligin ilk üc ayinda kortizon kullanmak zorunda olanlar var mi acaba? Ya da kullanip dogum yapanlar su an bebeklerinin sagligi nasil. Cok korkuyorum.
merhaba ben de 14 senedir ra hastasıyım. Gebelik süresince diğer kortizondan kullandım. Doktorumla devamlı olarak iletişim halindeydim. 6 aylık bebeğim var gayet sağlıklı İçiniz rahat olsun

Merhaba Ben 2 yıldır cimza kullanıyorum tüp bebek yöntemiyle gebe kaldım öncesinde bıraktım. cimzia yı gebelikte de veriyorlarmış gerektiğinde ama ben henüz kullanmadım.
Selam purple mesajının üstünden 2 sene geçmiş ama senin vereceğin cevaplar benim için çok önemli .gebeliğin nasıl bebeğine kavuştunmu hamilelikte cimzia kullanmaya devam ettinmi..bende bu ay tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım ama transferden sonra hiç iğne yapmadım ama bebeğim 8 haftalıkken düştü hiç bir sorun yokken düştü .ve çevremde herkes iğneden düştüğünü söylediler.umarım bana cevap verirsin .hoşçakal

Selam purple mesajının üstünden 2 sene geçmiş ama senin vereceğin cevaplar benim için çok önemli .gebeliğin nasıl bebeğine kavuştunmu hamilelikte cimzia kullanmaya devam ettinmi..bende bu ay tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım ama transferden sonra hiç iğne yapmadım ama bebeğim 8 haftalıkken düştü hiç bir sorun yokken düştü .ve çevremde herkes iğneden düştüğünü söylediler.umarım bana cevap verirsin .hoşçakal

Öncelikle çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm🥲
İnşallah en yakın zamanda tekrar nasip etsin rabbim🌸
Ben çok şükür bebeğime kavuştum🧿🥰
Cimzia yı 16 haftada bi atak geçirdim ve vurmak zorunda kaldım. Doktorum oldukça güvenli oldugu konusunda çok rahatlattı beni sagolsun ama ben yinede düzenli olmadım ağrım dayanılmaz oldukça belki ayda iki ayda bir vurdum öyle diyeyim. Son olarak da sanırım 36. Haftadaydık yapıp bıraktım doğuma yakın.

Çevrendeki herkes tıp doktoru sanki … Bir anne adayı zaten bunu yaparken suçluluk duyuyor kendi eksiği nedeniyle sanki bebeğini maruz bırakıyormuş gibi fena bir his 🥲 kulaklarını herkese kapat lütfen ve hiç moralini bozma. Benim doktorum doç ve perinatologtu. Romatologumda aynı fikirdeydi. Aktif enfeksiyon ve artan değerler bebeğe daha zararlıymış🎀

Allah razı olsun canım çok sağol çok sevindim .inşallah bir dahaki tedavimde bunları yaşamam hakkımda hayırlısı ❤️

Back