• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğin hatta oluşumun ilk günlerinde antibiyotik kullanımı

jenemy

deli&dolu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2016
556
788
33
Bayanlar Merhaba. Size bir sorum var. Gebe değilim henüz adetim de geçmiş değil. Ovu testi ile hamile kalmaya çalışıyorum. 19 -20 Mart gibi yumurtam catladi ve her şeyi ona göre planladık. Sorum şu ağır bir grip geçiriyorum dr. Klacid diye 500 mg bi antibiyotik ile cold&away diye bi hap verdi. Bu kadar erken bi dönemde daha ortada bişey bile yokken bu tarz ilaçlar döllenme ye tutunmaya engel midir. Jinekologuma sordum ama cevap gelmedi henüz. Dayanamadım size sorayım dedim. Bir de cold&away in prospektusunde trombositi seyreklestirerek pıhtılaşma süresini uzatır diyor. Bu en çok kafamı karıştırdı. Bu forumda çok okumuştum pıhtılaşma yüzünden gebe kalamayanlari. Durum bu sizlerin deneyimleri yorumları neler merak ediyorum.

Bende şuanda aynı durumu yaşıyorum canım. Tam yumurtlama günlerimde yogun bir şekilde ilişki yaşadık ama ben tam da o günlerde bogaz iltihabı için antibiyotik kullandım iki gün sabah-akşam..
Ayın en son ilişkiyi ayın 5 inde gece yaşadık ve ertesi günü bıçak saplandı sanki bana, iki büklüm oldum ama birkaç dakika sürdü sadece..
Belirti için çok erken olabilir ama 3 gün boyunca kafamı bile kaldıramadan uyudum. Başımda fena bir agrı var bugün.. Dünden beri pembe leke geliyor korkuyorum. Karnımda adet olacam gibi his var.. Bacaklarıma gramp giriyor ve ayaklarım üşüyor.. Varsa kaybetmekten korkuyorum..
Birkaç ay önce ilişkiden iki gün sonra pembe leke gelmeye başladı sonra kahve rengine döndü ve adete kadar devam etti. O ay adetim çok sancılı gelmişti. Doktora gitmedim ama sonradan bahsettigimde kimyasal gebelik yaşamış olabilirsin dedi..
Adetime 8 gün kaldı şuan, bakalım.. Herşeyin hayırlısı :-(

Ben bu konuyu dr uma danismistim. Bu kadar erken zamanda genelde bişey olmaz dedi. Zaten ya hep ya hiç oluyormuş. Yani ya tamamen dusuge sebep oluyormuş ya da hiç bi etki etmiyormus ama bunlar bebek olustuktan sonra yani ilişkiden hemen hemen 10-12 gün sonrası için geçerli sanırım. Hakkımızda hayırlısı. Ben de onun üzerine vaktinden 3 gün önce regl oldum zaten hamilelik yokmuş.

En dogru zamanda hayirlisiyla nasip etsin sana canim.
Ben daha bekliyorum bakalim, hassas testlerden aldim ama daha iliskinin üzerinden 7-8 gün geçti. Bir iki gün daha bekleyeyim diyorum test için bakalmmm

İlk hamileliğimde henüz öğrenmeden 3-4 ilaç almıştım biri antibiyotikti baya araştırıldı eğitim araştırma hastanesinde sonra hamileliğin ilk 3 ayında içilen ilaçlar daha çok zarar verebiliyormuş sonrasında bir sorun çıkmadı bebekte şükür. Bu hamileliğimdede idrar yolu enfeksiyonundan dolayı cipro hapını kullandım hamile olduğumu öğrenmeden 2 hafta önce ama yine şükür bir sorun yok. Allahım korusun bebeklerimizi..

Bende şuanda aynı durumu yaşıyorum canım. Tam yumurtlama günlerimde yogun bir şekilde ilişki yaşadık ama ben tam da o günlerde bogaz iltihabı için antibiyotik kullandım iki gün sabah-akşam..
Ayın en son ilişkiyi ayın 5 inde gece yaşadık ve ertesi günü bıçak saplandı sanki bana, iki büklüm oldum ama birkaç dakika sürdü sadece..
Belirti için çok erken olabilir ama 3 gün boyunca kafamı bile kaldıramadan uyudum. Başımda fena bir agrı var bugün.. Dünden beri pembe leke geliyor korkuyorum. Karnımda adet olacam gibi his var.. Bacaklarıma gramp giriyor ve ayaklarım üşüyor.. Varsa kaybetmekten korkuyorum..
Birkaç ay önce ilişkiden iki gün sonra pembe leke gelmeye başladı sonra kahve rengine döndü ve adete kadar devam etti. O ay adetim çok sancılı gelmişti. Doktora gitmedim ama sonradan bahsettigimde kimyasal gebelik yaşamış olabilirsin dedi..
Adetime 8 gün kaldı şuan, bakalım.. Herşeyin hayırlısı :-(
Ben de bu hafta gebelik planlanmıştım ama hasta oldum doktor amoklavin antibiyotik verdi. Sonuçta hamile miyim oldu mu bilmiyorum ama çok tedirginim.. başında kullanıp sorunsuz doğum yaşayan var mı

Back