• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeligin devam etme ihtimali var mıdır?

cileklipizza

Sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
21 Mart 2009
1.375
84
318
Bursa
Sn. Cengiz ;
agustos 2009 da sürpriz bir hamilelik ve 7. haftamda lekelenmelerin ardından düşük yaşadım. kürtajla sonlandırıldı. sonra adet düzenim çok bozuldu ve en son 3 mart 2010 da adet gormustum. mayıs 17 de artık negatif cıkması durumunda sokturucu ilaç kullanmak uzere beta hcg testi yaptırdım. 10,11 cıktı. 2 gün sonra 65 sonucuyla sevindik fakat ertesi gün hafif kanamalarım basladı yogun degil ancak sürekli sızıntı seklindeydi. bugun ( yani yine 2 gun sonra ) tekrar kan testi ve degerim 60 cıktı. progestan sayesınde bugun ıyıce azaldı kanamam. sizce gebeligin devam etme ihtimali var mıdır ? eşimle kan uyuşmazlıgımız var eger gebelik sonlanırsa yine iğne olmama gerek var mı ? ve tekrar gebe kalmadan once 2 dusuk sonrasında belli tetkiklerden geçmemiz gerekir mi ? şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Sn. Cengiz ;
agustos 2009 da sürpriz bir hamilelik ve 7. haftamda lekelenmelerin ardından düşük yaşadım. kürtajla sonlandırıldı. sonra adet düzenim çok bozuldu ve en son 3 mart 2010 da adet gormustum. mayıs 17 de artık negatif cıkması durumunda sokturucu ilaç kullanmak uzere beta hcg testi yaptırdım. 10,11 cıktı. 2 gün sonra 65 sonucuyla sevindik fakat ertesi gün hafif kanamalarım basladı yogun degil ancak sürekli sızıntı seklindeydi. bugun ( yani yine 2 gun sonra ) tekrar kan testi ve degerim 60 cıktı. progestan sayesınde bugun ıyıce azaldı kanamam. sizce gebeligin devam etme ihtimali var mıdır ? eşimle kan uyuşmazlıgımız var eger gebelik sonlanırsa yine iğne olmama gerek var mı ? ve tekrar gebe kalmadan once 2 dusuk sonrasında belli tetkiklerden geçmemiz gerekir mi ? şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Çok geçmiş olsun. Gebelik sürecinizin nasıl gelişeceğini kestirebilmek mümkün değil. Sonuca göre tartışalım. Her şeyin en güzeli sizinle olsun...

doktor bey,

cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. size en son yazdığım yani beta hcg 60 yazdığım değerin ardndan ertesi gğn doktora gittim. aynı gun tekrar beta hcg istedi yine azalması durumunda progestanı kesmemi ve kanamamın artacagını soyledi. nitekim 60 sonucunu aldıgım günün ertesi günü kan testi sonucum 48 çıktı ve progestanı kestim. fakat kanamam artmadı. ümidim olmadıgı için tekrar kan testi yaptırmadım. şimdi serephone kullanmamı soyledi doktorum adet gecikmelerimin yumurtalık kistlerinden kaynaklanabilecegimi belirtti. ancak öyle veya böyle ben dogal yollardan hamile kalabiliyorum ve henüz korunmayı bırakalı 3 ay oldu. onda da kimyasal bir gebelik yaşadım zaten. 3 ay daha ovuluasyon çubukları desteğiyle dogal yollardan deneyip sonra yumurta hücresi geliştirici ilaç kullanmayı düşünüyorum. umarım hata yapmıyorumdur ??

yani daha 27 yaşındayım ve herhangi bir hormon takviyesi olmadan sağlıklı bir gebelik geçirmek istiyorum. 3 ayda kaybedebilecegim birsey yok diye dusunuyorum. birkaç ay daha dogal yollardan denemekle birşey kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. olmazsa yine doktorumun tavsiye ettiği ilacı kullancagım. çoğul gebelikten korkuyorum. özellikle de 4 üz olup da kürtaj olmaktan falan korkuyorum. bu tarz sevimsiz şeyler yaşamak istemiyorum. mecbur kalırsam tabiiki denerim ama iki kez hamile kalabilen bir insan ucuncuye de kalabilir ve bu bebek diğerlerine nazaran sağlıklı olabilir değil mi ?

yani daha 27 yaşındayım ve herhangi bir hormon takviyesi olmadan sağlıklı bir gebelik geçirmek istiyorum. 3 ayda kaybedebilecegim birsey yok diye dusunuyorum. birkaç ay daha dogal yollardan denemekle birşey kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. olmazsa yine doktorumun tavsiye ettiği ilacı kullancagım. çoğul gebelikten korkuyorum. özellikle de 4 üz olup da kürtaj olmaktan falan korkuyorum. bu tarz sevimsiz şeyler yaşamak istemiyorum. mecbur kalırsam tabiiki denerim ama iki kez hamile kalabilen bir insan ucuncuye de kalabilir ve bu bebek diğerlerine nazaran sağlıklı olabilir değil mi ?

Ovulasyon takibinizi yapabiliyorsunuz. 27 yaşındasınız. 9 ay daha deneyebilirsiniz (kısırlık tanısı 12 ay düzenli ilişkiye rağmen gebe kalınamazsa konulmaktadır). Bebeğinize kavuşmanız dileği ile...

Back