• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebeliğimin 8.ayında doktoruma gıcık oldum

kedishimalya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2010
174
1
46
Diğer
mrb herkese,

kızlar 31.haftadayım dün kontrolüm vardı ama aylardır gittiğim doktor son 2 gitmemizde çok ilgisizdi dün de aynısı oldu..2 dk sürmeyen ultrason ölçüm vs ne bir bilgi ne de açıklama.. doğuma 8 hafta varken bu kadar ilgisizlik beni korkuttu surat beş karış 2 dk bitirilen bir kontrol tansiyonumu bile ölçmeyi unuttular daha ne diyim gıcık oldum canım sıkıldı adam birden antipatik geldi bana.2 hafta sonra tekrar gıdıcem rapor için o zaman açıkça konuşsam mı ona göre geç olmadan başka doktor mu arasam diyorum.. kafam çok karıştı ya 4 haftadır beklemişim kontrole gidip bebeğimi merak etmişim adam 2 dk da beni postalasın;(baştan çok ilgiliydi hastayı bağlayana kadar mı acaba bu tavırlar anlamıyorum

Doktorlar da insan.. Başından beri öyle olmadığna göre bi skıntısı var demektir..
Bence bu kadar abartmayın.

sadece ultrasona baktı ama bebeğin durumuyla ilgili bir bilgi vermedi mi yani? bilgilendirmesi gerekir ortada bir sorun olmasa da... ordayken sorsaydınız keşke...

benimde başıma geldi ilk doktorumda hamile olduğu için önerdiği doktora geçtim 28. haftada hiç ısınamadım ama yinede devam ettim ve 38.haftada başka bir doktorda doğumumu yaptım son anda karar değiştirdim yani.sizi anlıyorum insan ilgi alaka ve bebeği hakkında bilgi istiyor insan kontrole gidene kadar heyecan yapıyor bebeğini görmek için ama karşılığında doğrudürüst bilgi alamayınca morali bozuluyor.zaten hassas bir dönem doğumunuda güvendiği içine sinen bir doktorda yapmak istiyor haklı olarak.

Yani doktorda insan ama minicik canlar taşıdığımız için kaşından gözünden anlam çıkarmaya çalışıyoruz mecburen..

Profesyonel insan (doktor demiyorum) sıkıntılarını işine yansıtmamalı. Bu öğretmen içinde geçerli asker içinde doktor içinde memur içinde. Herkesin derdi var hastada doktora sarsın madem..

Doktor değiştirmeye gelince acele etme yeniden aynı davranırsa o zaman bir karar vermeni tavsiye ederim. Bir taraftan doktor araştırmaya başla tabi.. Allah yardımcın olsun canım..

Yalnız değilsin arkadaşım bende bu saatten sonra dr değiştirmek zorundayım ama benmkş memnuniyetsizlikten değil başka sebepten..

mrb herkese,

kızlar 31.haftadayım dün kontrolüm vardı ama aylardır gittiğim doktor son 2 gitmemizde çok ilgisizdi dün de aynısı oldu..2 dk sürmeyen ultrason ölçüm vs ne bir bilgi ne de açıklama.. doğuma 8 hafta varken bu kadar ilgisizlik beni korkuttu surat beş karış 2 dk bitirilen bir kontrol tansiyonumu bile ölçmeyi unuttular daha ne diyim gıcık oldum canım sıkıldı adam birden antipatik geldi bana.2 hafta sonra tekrar gıdıcem rapor için o zaman açıkça konuşsam mı ona göre geç olmadan başka doktor mu arasam diyorum.. kafam çok karıştı ya 4 haftadır beklemişim kontrole gidip bebeğimi merak etmişim adam 2 dk da beni postalasın;(baştan çok ilgiliydi hastayı bağlayana kadar mı acaba bu tavırlar anlamıyorum

Benim de basima gecen hafta benzer bir olay geldi. Doktor resim vermedi. Arkasi donukmus bebegin. Hastaydim rapor azmak icin beni baska bir bolume yolladi once. Sonra da abartmiyorum beni gordugu halde 1saat disarda bekletti oyle aldi iceri.

Ben 2 doktora gidiyordum. Bu doktor diger doktorun yazdigi receteyi gormus. Ondan dolayi oyle davranmis olabilir diye hissettim. Artik sadece diger doktoruma gidicem.

bence zaman kaybetmeden başka doktora gidin. içinize sinen bir doktorla doğum yapmanız herşeyden daha önemli.

ben gebe kalmadım ama bır kadın dogumcu ıle benzer bırsey yasadım ozel bır hastane ıdı baglayana kadar canım ,cicim ısımle hıtap etmeler sonra son kontroller falan yuzume bıle bakmadı saatlerce beklettı:( bazen doktorlar cok ruhsuz olabılıyorlar bence rahatsızlıgını dıle getırın verdıgı tepkıye gorede gec kalmadan doktorunuzu degıstırın

Dünden beri kafam dağınık, hastane baya donanımlı ama ya doğumda ve dogum sonrasi cok ilgilenmezse diye kuruntu yapıp duruyorum esim de hepsinin yapacagı aynı is diyor sakin ol diyor 2 hafta sonra gittiğimde 33 haftalık olucam yeni doktora geçsem yeni hastane demek acaba o ilgilenecek mi bu saatten sonra zaten 37-38 haftalikken dogum olabiliyor of bilmiyorum

mrb herkese,

benim doktorum bana, sana neden sezeryan demiştik diye sormuştu 38 haftalık bir görüşmelerden sonra,üçbuçuk kilo dediği bebek ikibuçuk zor doğdu üstelik üç hafta erken aldı bebeği o yüzden benim gibi bin pişman olmayın sonradan ha unutuyodum altı ay boyunca erkek dediği bebek kız oldu bu arada:1:

benim doktorum bana, sana neden sezeryan demiştik diye sormuştu 38 haftalık bir görüşmelerden sonra,üçbuçuk kilo dediği bebek ikibuçuk zor doğdu üstelik üç hafta erken aldı bebeği o yüzden benim gibi bin pişman olmayın sonradan ha unutuyodum altı ay boyunca erkek dediği bebek kız oldu bu arada:1:

ha ha işte buna çok güldüm:1::1::1::1::1::1::1::1:erkek dedi de kız doğdu demek.....
bende 33.haftama girmek üzereyim ama geçen hafta değiştirdim drumu....iyimi yaptım bilmiyorum...bu drum detaylı konuştu güzel...öbür drum pek açıklama yapmazdı inş böyle devam eder...

bence son 1 sans daha verın..
belkı ogun dalgın bı gunundeydı yada olumsuz bı durum vardı kendı hayatında..
tabıkı bunlar iş hayatına yansıtılmamalı..
ben suana kadar bır suru doktor degıstrdım..
en son 4 aydır aynı doktora gıdıyorum..
ve ona gıtmemeın tek sebebı benımle ılgılenıyor,benı bılgılendırıyor olması..
zaten hamıle olarak tek ıstegımız bu..
ilgi ve guven cok önemlı..
oyuzden tereddutunuzde haklısınız bence ama son 1 kez daha degerlendırmeye alın derım..
kısa bı zamanımız kaldı nede olsa..

aynı komedıyı bende yasadım..
ılk gıttıgım doktorlardan bırıne ıkıncı kez daha gıttıgımde benım hamıle olduguma sasırdı:27:
'aa sen hamıle' mısın dedı bana:53::53:
vede tum doktorların kız oldugunu soyledıgı bebege bıtek o erkek dedi..
zaten ogun son gıdısım oldu ona:1:

Son düzenleme:
Bende bundan iki bucuk sene önce ilk bebişime hamileydim. malüm ilk çocuk özeniyorsun tam 9 ay boyunca özel hastaneye gitmiştim. doğumuma 15 gün kala beni hastaneye yatırmak istediki çok saçma bir nedenden.tabi özel hastane ya o zamanlar geceliği 50 tl.eee 15 gün kaldın bide normal doğumdan korkuyordum sezeryan istiyordum sezeryanda 1000 tl oldumu sana 1750 tl. çok sinir oldum. burda devlet hastanesinde çok iyi bir doktor vardı. başlarda herkes ona gitmem gerektiğini savunmuştu aaa ama ben özel olsun. al sana özel.neyse adamı aradım adam tatile çıkmış haftaya gelicem dedi. doğumdan önce 3 kere muayehanesine gittim ve sadece 1 muayene parası aldı.benimle okadar ilgilendi ki. ben herşeyi anlattım. doktorumun bana ikili test yapmadan önce senin çocuğun down sendromlu dediğini ama teste bişey çıkmadığını. sonra şeker ölçümlerinden sonra bana şeker iğnesi kullandırttığını.(kullanmassam bebğim karnımda ölürmüş)ee tırtsık kullandık. bana keşke kullanmasaydın değerlerin çok yüksek değilmiş diyetle halledilebilirmiş demesinmi. ay nasıl sinir olmuştum. bebeğin yağ dokusu azmış iğneler oluşmasını engellemiş dediğine göre. neyse doğumum 4 eylüldü. ben ilk görüşmede sezeryan istiyorum dedim. o da senin doğal hakkın madem çok korkuyorsun sezeryan yaparız yanlız suyun azalmış gerçekten biraz daha erken alalım dedim 31 ağustos sabahı gittik girdim sezeryana.ve iyikide orda doğum yapmışım. tertemizdi oda şansıma o gece yan yatağımda boşmuş annemler falan sırayla uzanmışlardı.beş kuruş ödemeden çıktım hastaneden 1 hafta sonra dikişllerimi aldırmaya gittim. çok tşk ettim doktor beye..yani diyeceğim o ki ben son 15 gün kala değiştirdiysem sende yapabilirsin. insan gerçekten sinir oluyor. ya bu aylarda biz daha hassas olabiliyoruz. ilgilenmiyorsa değiştir derim. ama sağlam bir doktor bulman lazım

Yok artık :53:
Kendinde misin sen deseydin:41:
Hayır unutmuş da olabilir ama belli etme bari.
Her hastanın kaydı,bilgisi var aç bak.
Hay Allahım ya,kimler tıp fakültesini bitiriyor işte...

Birkaç arkadasla konuştum aynı hastaneye ama farklı doktorlara giden ve hepsi benim şikayet ettigim durumdan şikayetçi son aylarda umursamaz tavırla karşılaştıklarını söylediler.Hastane kapsamlı olduğu icin devam diyorlar ben de son bı bakicam doguma ne kaldı surda eğer ilgisiz davranırsa dogumla ilgili iste o zaman degistircem gerekirse son anda ama bebeğim iyi olsun da başka bişey istemem

Back
X