gebeliğim 7haftalık amniyotik kese düzensiz :((

neon_09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2009
10
1
7+4 haftalık hamileyim. ultrason sonuçlarında doktorum sorunlu gebelik yaşadığımı söyledi. ortaya çıkan tabloyu doktorumda tam olarak açıklayamadı. bebeğim 7mm fakat kalp atışlarını duymadık. amniyotik kese rahim üst kısmına yerleşememiş ve o keseye benzer başka bir kese daha gördüğünü söyledi bu alanların kanamadan dolayı kan ve pıhtı parçaları olabileceğini , rahim ağzının kapalı olmasından dolayı çıkamamış olabilir diye de düşündü. Amniyotik kesemin görüntüsüde düzensiz zaten. doktor bozulmuş gebelik ya da mol gebelik (üzüm gebeliği) ten şüphelendi. 10 gün sonra tekrar görmek istedi. bu durumu yaşayan yada bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa beni memnun eder. o kadar beklediğim hamileliğimin böyle olması beni çok üzüyor....

geçmiş olsun inşallah mol gebelik değildir. Mesajının ilk kısımlarını okuduğumda inşallah mol gebelik değildir dedim ve sonuna mol gebelikten şüphelendiğini yazmışsın üzüldüm :KK43: ben nisan ayında mol gebelikten dolayı kürtaj oldum.Bebeğin kalp atışını görmeye gitmeden önceki hafta çok az kanamam olmuştu acile gittik doktor ikiz olabilir dedi iki tane kese görünüyo ama biri düzensiz dedi biri bu yüzdn düşebilr dedi. ikiz değilse diğer kese sandığımız şey kanama yeri olabilir dedi. neyse düşeceksede önüne geçemeyiz dikkat et istirahat et dedi. bir hafta sonra aynı hastaneye kontrole aynı zamanda kalp atışını duymak için gittim doktor baktı ve bozulmuş gebelik dedi. o doktora güvenemedim başka doktora gittim oda bozulmuş gebelik yada mol gebeliği dedi. Kürtaj sonrası patoloji sonucum mol gebelik çıktı. Ve gebelik BHCG değerimin sıfırlanmasından itibaren 1 sene yasaklandı. Canım senin moralini bozmak istemedim sadece sorduğun için yazdım ama mol gebelikse ihmal etme. Ben c.tesi öğrendim pazartesi başka doktora gittim salı kürtaj oldum.Çok geciktirme ve iyi bir doktor ve hastaneye git.

mesajıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. moralimi bozmadınız inanki.. benim moralim ultrasonda bakılırken yeterince bozulmuştu doktorun anlattıklarıyla. bayram tatiline denk gelmesi sebebi ile de başka doktora gidemedim. ama bayramda Aydın' a geçicem. inşallah orada tekrar görünücem. mol gebeliğin tanılarına baktığımda bir şey dikkatimi çekti. çok aşırı bulantı ve kusma oluyormuş. fakat ben çok rahatım bu konuda, herhangi bir rahatsızlığım yok. sizde de bulantı var mıydı acaba? dediğiniz gibi beta HCG testi ile de mol gebeliğin tanısı konulabiliyormuş. tekrar teşekkürler paylaşımınız için....

aksine bende bulantı hiç olmadı.Hatta kalp atışını duymak için gitmiş olduğumuz ilk doktor mide bulantısı varmı demişti yok dedim işte bulantının olmaması kalp atışının başlamadığını gösterir demişti de üzülmüştüm. Ama dediğin gibi internette Yüksek BCHG mide bulantısı yapar yazıyodu. Yanlız psikolojikmidir bilmem ben bunu öğrenince midem bulanmaya başlamıştı (hernekadar kürtaj olsamda 2 ay bcgh düşmedi) ama öncesinde hiç bulantım yoktu.Hatta seviniyodum ne güzel hamileliğim rahat geçicek demiştim.
evet bhcg testi ile tam olmasada anlaşılabiliyo mesela doktor muayeneden sonra test istedi ben 7 haftalık olmama ragmen bchg sanırım 24000 lerdeydi. Bhcgnin olması gerekenden çok yüksek olması mol gebelik için şüphe uyandırıyo ama kesin tanı kürtaj sonrası patoloji sonucu ile belli oluyor.
Allah bu sıkıntıları vermesin sana canım. Gerçekten çok zor. Ben sana bunları anlattım ama hazırlıklı olman için ne nediri bilmen için yazdım. ınşallah bi problem yoktur. Bazı doktorlarda anlamıyolar gerçekten. ınşallah senin doktorun anlamamıştır da aslında bir problem yoktur.Tekrar geçmiş olsun.

Son düzenleme:
benim bebegim buyuyordu ama yaninda keseye benzettikleri bir kan kesesi vardi, sonra bebegimin kalbi durdu icerde kanama oldu. ayrica kese de uste yerlesmemisti orda olmasi gerektigi halde sundan dolayi yaziyorum bunu doktorunuzun gordugu sadece bir kan kesesi olabilir ve diger normal bebek kesesi ise tesadufen gelismeyen bir gebelik olabilir, anlattiginiz bilgiler mol gebelik bilgisi icin yeterli degil, kan testi hic yapilmadi mi? belki de gorulen doktorunda dedigi gb kan kesesi ya da ikinci bir kese cunku bende de once kan kesesimi yoksa ikiz gebelik mi karar verilememisti ama kimse mol gebelikten suphelenmedi? hic mi betahcg yaptirmadiniz?
mutlaka baska doktorlarada gorunun, Insallah gittiginizde bebeginiz canlanmis olur otekisi de ikini bir bebek ye de kan kesesi cikar, hemen en kotusune inandirmayin kendinizi. Rabbim yardimci olsun Insallah.

daha net görebilmek için vaginal ultrasondan bakıyor. çok kötü bir döneme denk geldim. arefe ve bayram tatilinde doktor bulamadığımız için birkaç gün daha bekleyeceğim. sonrasında farklı doktorlara gideceğim. bu vakitlerde geçmek bilmiyor zaten. fakat benim bebeğimin kalp atışları henüz duyulmadı. doktorum iyi bir doktor olsa da tam net bir şey söyleyemedi zaten. bebeğin eşi denilen kesede normalden çok daha fazla büyük ve düzensiz bir yapıdaymış. amniyotik keseye benzer kesede de hiper ve hipo olan düzensiz alanlar gördüğünü söyledi. kesin mol gebelik demedi doktor da.

özlem80, sizin amniyotik keseniz rahime yerleşememiş miydi? ve düzenli bir yapıya mı sahipti? kan kesesi olduğu ortaya çıktıktan sonra yapılan işlem ne oldu öğrenebilir miyim mi acaba. verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. iyi bayramlar.

biliyorumki beklemek cok cok zor ama lutfen stresin hormonlarinizi etkiledigini ve bunun da hamileliginizde cok cok onemli oldugunu dusunerek sakin olmaya calisin.
guzelim benim keseyle bir problemim yoktu yani bebegin oldugu amniyotik keseyle ilgili bir sorun yoktu. zaten onuncu haftaya kadar gelebilmistik, bebegim cok saglikli buyuyordu, ama kese rahmin arka duvari ve uste dogru yerlesirmis benimki daha asagida bir yere yerlesmis ama doktor sorun degil demisti. bende kan kesesi goruldukten sonra doktor istirahat verdi ama zaten gorundukten uc gun sonra ne yazikki bebegimin kalbi durdu kanama sonucu oldugu dusunuldu yani kan kesesinin kanamasi sonucu. fakat onun baska bir tedavisi yok yani dinlenme ve progesteron hapi disinda ya vucut o kan kesesini emecek ya da hafif hafif aticak bebege zarar vermeden demisti doktorum. formda goruyorum bircok kadin bu sorunu yasamis ama sapasaglam atlatmislar bebekleriyle Masallah. benim bebegim basaramadi kromozom sonucu da saglikli cikmisti o yuzden doktor kanamadan olabilcegini dusundu!!! sonuc olarak inaniyorumki Rabbim ne yazdiysa o oldu, o ya da baska bir nedenden bebegim zaten birakacakti beni ve en iyisi her zaman basta kaybetmek Allah korusun sonradan doguma yakin kaybetmektense.
Insallah hem kalp atisini duyarsin hem de kan kesesiyse o rahatca atlatirsin, ben ornegini baz alma formdaki arkadaslar istirahat ve progeston ilaciyla hep atlatmislar bu durumu, morel bozma sakince bekle birkac gun, kese bozulmus bile olsa bu mol gebeligi demek degil, bol su ic ve dinlen. sevgiler.
bu arada hem beni ornek alma deyip hem durumu anlatiyorum cunku mol gebeliginden cok korktugun icin. iki kese var deniliyor onu aciklamak icin durumumu anlattim sonrasini da sen sormussun diye. ikinci gorunen illaki mol gebelik demek degil ya kese yani ikiz bebegin kesesi bos ya da sonradan gelisecek ya kan torbasi yani hematom, doktorum bana boyle anlatmisti tabii ben de bebek buyudugu icin mol gebeligi hic dusunulmedi bile ama bence senin durumunda da mol gebeligi illa olucak diye bir sey yok, oyle bir haftalardasinki inan hersey olabilir ve hicbir doktor beklemeden henuz tam emin olamaz. fakat senin doktorun sana nasil kan testi yaptirmamis ben hic anlamis degilim. neyse eger ki ikincisi kan kesesiyse ve gebelik kesende de Insallah bebegin gelisirse benim durumumu degil de atlatan arkadaslarin durumunu baz al demek istedim.
bir de su an senin icin en onemlisi bebegin kalp atisini duymaniz, yolc sac da mi gorunmedi?

Son düzenleme:
teşekkür ederim özlem80. bende Rabbime sığınıyorum. hayırlısı neyse onu nasip eder inşallah. ilk öğrendiğimde psikolojim baya bozulmuştu ama şimdi daha rahat sayılırım. sadece başka bir doktora çıkamadığım için tedirginlik yaşıyorum. yolk sacda yok malesef. dediğim gibi hayırlısı. kanamamda olmadı bugüne kadar çok şükür. Rabbime çok şükür ki hamilelikle ilgili hiç bir sıkıntı yaşamamıştım bugüne kadar. hatta kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum diyordum. bakalım artık. Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler....çok sağol içime su serptiğin için. evet doktorum kan tahlili istemedi nedendir bilmem. o da çok net anlayamadı zaten. bozulmuş gebelikte olabilir demişti. ben ultrasanda iki tane keseyi görünce heyecanlanmıştım ikiz olarak yorumlamıştım hemen. sevincim kursağımda kaldı. napalım işte öyle. neyse bugün bayram, bayramın tadını çıkartalım artık. herkese iyi bayramlar..

X