biliyorumki beklemek cok cok zor ama lutfen stresin hormonlarinizi etkiledigini ve bunun da hamileliginizde cok cok onemli oldugunu dusunerek sakin olmaya calisin.
guzelim benim keseyle bir problemim yoktu yani bebegin oldugu amniyotik keseyle ilgili bir sorun yoktu. zaten onuncu haftaya kadar gelebilmistik, bebegim cok saglikli buyuyordu, ama kese rahmin arka duvari ve uste dogru yerlesirmis benimki daha asagida bir yere yerlesmis ama doktor sorun degil demisti. bende kan kesesi goruldukten sonra doktor istirahat verdi ama zaten gorundukten uc gun sonra ne yazikki bebegimin kalbi durdu kanama sonucu oldugu dusunuldu yani kan kesesinin kanamasi sonucu. fakat onun baska bir tedavisi yok yani dinlenme ve progesteron hapi disinda ya vucut o kan kesesini emecek ya da hafif hafif aticak bebege zarar vermeden demisti doktorum. formda goruyorum bircok kadin bu sorunu yasamis ama sapasaglam atlatmislar bebekleriyle Masallah. benim bebegim basaramadi kromozom sonucu da saglikli cikmisti o yuzden doktor kanamadan olabilcegini dusundu!!! sonuc olarak inaniyorumki Rabbim ne yazdiysa o oldu, o ya da baska bir nedenden bebegim zaten birakacakti beni ve en iyisi her zaman basta kaybetmek Allah korusun sonradan doguma yakin kaybetmektense.
Insallah hem kalp atisini duyarsin hem de kan kesesiyse o rahatca atlatirsin, ben ornegini baz alma formdaki arkadaslar istirahat ve progeston ilaciyla hep atlatmislar bu durumu, morel bozma sakince bekle birkac gun, kese bozulmus bile olsa bu mol gebeligi demek degil, bol su ic ve dinlen. sevgiler.
bu arada hem beni ornek alma deyip hem durumu anlatiyorum cunku mol gebeliginden cok korktugun icin. iki kese var deniliyor onu aciklamak icin durumumu anlattim sonrasini da sen sormussun diye. ikinci gorunen illaki mol gebelik demek degil ya kese yani ikiz bebegin kesesi bos ya da sonradan gelisecek ya kan torbasi yani hematom, doktorum bana boyle anlatmisti tabii ben de bebek buyudugu icin mol gebeligi hic dusunulmedi bile ama bence senin durumunda da mol gebeligi illa olucak diye bir sey yok, oyle bir haftalardasinki inan hersey olabilir ve hicbir doktor beklemeden henuz tam emin olamaz. fakat senin doktorun sana nasil kan testi yaptirmamis ben hic anlamis degilim. neyse eger ki ikincisi kan kesesiyse ve gebelik kesende de Insallah bebegin gelisirse benim durumumu degil de atlatan arkadaslarin durumunu baz al demek istedim.
bir de su an senin icin en onemlisi bebegin kalp atisini duymaniz, yolc sac da mi gorunmedi?