Gebeliğe Hazırlık Gebelige Hazirlik Hormon Testleri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Selisha

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
225
14
318
43
İstanbul
Merhaba Kizlar
Ben 14 aydir gebe kalamiyorum.yasim 38.
Doktor testler istedi:
Adet oncesi yapilan testler:
Anti müllerian hormon 2.2
Progesteron 11.9

Adetin 2. Gunu yapilan testler:
Estradiol 16.8
FSH 6.5
LH 4.3

Yardimci olabilirseniz cok sevinirim, doktora cumartesi gidecegim.cok merak ediyorum

Merhaba Kizlar
Ben 14 aydir gebe kalamiyorum.yasim 38.
Doktor testler istedi:
Adet oncesi yapilan testler:
Anti müllerian hormon 2.2
Progesteron 11.9

Adetin 2. Gunu yapilan testler:
Estradiol 16.8
FSH 6.5
LH 4.3

Yardimci olabilirseniz cok sevinirim, doktora cumartesi gidecegim.cok merak ediyorum

anladığım kadarıyla tahlillerinde sıkıntı gözükmüyor canım sadece
Progesteron Hormonu Değerleri

Kan tahlillerinde çıkan progesteron hormonu, kadınlarda aşağıdaki aralıklarda olmalıdır:

• Yumurtlama öncesi dönemde: 1 ng/mL’den daha az
  • Adet döngüsünün ortasında: 5 – 20 ng/mL
  • Menopoz sonrasında: 1 ng/mL’den daha az
  • Hamileliğin ilk trimester döneminde: 11,2 – 90 ng/mL
  • Hamileliğin ikinci trimester döneminde: 25,6 – 89,4 ng/mL
  • Hamileliğin son trimester döneminde: 48 – 300 (veya fazlası) ng/mL
sanırım yüksek ama iyi midir kötümüdür onu en iyi dr bilir...

Kızlar benimkide normalde fsh degerlerim gayet iyiyidi 4 veya 6 idi bu ay adetim gecikti hormon tahlili verdim sonuc şöyle tsh 3.57 Fsh 10.63 e2 27.30 lh 13.13 prolaktin 14.77 sonuc böyle kızlar lütfen yorumlar mısınız doktorum fsh cok yüksek dedi ultrasonda baktım dedi gayet yumurtalıkların güçlü rezervesi de iyi dedi fazlasıyla cok yumurtan dedi testte bi bozukluk olabilir dedi tekrardan hormon testi istedi pazartesi verecegim umarım dusuk cıkar kızlar moralim cok bozuk strestte etkiliyormuş öyle mi kızlar lütfen bilenler yorumlayabilir miiiii

Kızlar benimkide normalde fsh degerlerim gayet iyiyidi 4 veya 6 idi bu ay adetim gecikti hormon tahlili verdim sonuc şöyle tsh 3.57 Fsh 10.63 e2 27.30 lh 13.13 prolaktin 14.77 sonuc böyle kızlar lütfen yorumlar mısınız doktorum fsh cok yüksek dedi ultrasonda baktım dedi gayet yumurtalıkların güçlü rezervesi de iyi dedi fazlasıyla cok yumurtan dedi testte bi bozukluk olabilir dedi tekrardan hormon testi istedi pazartesi verecegim umarım dusuk cıkar kızlar moralim cok bozuk strestte etkiliyormuş öyle mi kızlar lütfen bilenler yorumlayabilir miiiii

evet canım stres çok etkili aynı durum bende de söz konusu..bu arada adetinn 3. günü yaptır tahlili

Fsh tsh lh çok yüksek özellikle troid baktırmalısın troid sorunun var .... Hamile kalsan bile bu değerle düşük yaşarsın dr söylemedi mi bunu acaba?

Fsh tsh lh çok yüksek özellikle troid baktırmalısın troid sorunun var .... Hamile kalsan bile bu değerle düşük yaşarsın dr söylemedi mi bunu acaba?
Yok canim soylemedi bende pko oldugu icin dengesiz hepsi yani lh tsh filan gecen ay düşüktü iyiydi bu ay adetim gecikti sonra doktorun yazdığı haplarla adet oldum adet oluncada kan verdim hormon testi icin boyle cikti doktor tekrardan istedi dun verdim aldim sonucu gayet iyi hepsi düşük çıktı sabit degiller ki Allah emegimizi bosa cikarmasin

evet canım stres çok etkili aynı durum bende de söz konusu..bu arada adetinn 3. günü yaptır tahlili
Adetin 3.gunu yaptirmistim hepsi yuksek çıkmıştı canim dun tekrardan verdim kan hepsi düşük çıktı sorun çıkmadı gayet iyi dedi doktorlar

Back