gebeler radyoterapi ve kemoterapi gören biriyle kalabilir mi?

Evet.
Ekleme: extra baktım şimdi. Normal radyo terapide sorun yok. Ama brakitedavisinde 'seed' yerleştirildiyse veya radyonüklid tedavisi uygulandıysa uzak durun. Zaten doktorlara bunu hastaya ve yakınlarına söylüyorlar Hasta bunu biliyordur..

Son düzenleme:
Gebelerin ve kucuk cocuklarin kemoterapi tedavisi goren biri ile uzun sure bir arada olmamasi onerilir.

Yani ziyaretine gidersiniz, opersiniz sarilirsiniz ama yarim saati gecirmezsiniz.

Ben kolumdan radyoaktif madde alarak sintigrafi çekilmiştim..bana eve giderken toplu tâşıma aracına binme kucuk çocuklardan ve gebelerden yarına kadar uzak dur demişlerdi ...eve yürüyerek gittim taksiye binebilrdim ama nebilim binmedim eşimle de ayrı yattik o gece sonra normal hayatıma döndüm..ayni şey mi bilmiyorum sanirim aldıkları maddeye göre zaten hastaya bilgi veriyolar

Gebelerin ve kucuk cocuklarin kemoterapi tedavisi goren biri ile uzun sure bir arada olmamasi onerilir.

Yani ziyaretine gidersiniz, opersiniz sarilirsiniz ama yarim saati gecirmezsiniz.

Konu hakkındaki bilginiz yanlış ama yazma şekliniz çok emin.

Birini bilgilendirirken emin olmadığınız konuda insanları yanıltmayın.

evde kanser tedavisi görecek yakınım var. mecburen kendisiyle aynı evde kalacağız. dikkat etmem gereken şeyler varsa etmek istiyorum. pet çekiminde kesinlikle aynı odada normal insanlarla bile bulunması yasak.hamilelere zaten yasak. ama radyoterapi internette sıkıntı yoktur diyor ama bilen başına gelen vardır illaki diye sormak istedim.çünkü ufdacık bir risk bile varsa diye korkuyorum.bebeğime çok zor hamile kaldım mecburen düşünüyorum.

evde kanser tedavisi görecek yakınım var. mecburen kendisiyle aynı evde kalacağız. dikkat etmem gereken şeyler varsa etmek istiyorum. pet çekiminde kesinlikle aynı odada normal insanlarla bile bulunması yasak.hamilelere zaten yasak. ama radyoterapi internette sıkıntı yoktur diyor ama bilen başına gelen vardır illaki diye sormak istedim.çünkü ufdacık bir risk bile varsa diye korkuyorum.bebeğime çok zor hamile kaldım mecburen düşünüyorum.
buna en doğru cevabı doktorunuz verecektir. yakınınıza da Allah şifa versin inşallah

Kemoterapi ve radyoterapi alanlarin diger bireylere zarari yoktur aksine kisiler onlara virus bulastirabilir. Bagisikliklari tedavi dolayisiyla zayif oluyor cunku. Size hic zarari olmaz sadece radyoaktif madde alma gibi durumlari olursa 1 gun ayni yerde bulunmayin yeterli. O durumda da zaten hastane bilgilendiriyor. Uzun zamandir bu hastalikla ugrasiyoruz. Rahat olabilirsiniz.

Bebeğinize bir zararı oldu mu acaba bir de hasta kemoterapi mi radyoterapi mi aldı

Back
X