• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe olup polistemia verası olanlar var mı acaba?

Castiello

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
35
8
38
33
Kizlar merhaba ben 11haftalik hamileyim ama ayni zamanda polistemia vera hastasıyım. Kemik iligindeki hucrelerdeki bozukluk aşırı kan yapmasi yani. Hamile kalmadan once fazla kan alinip atiliyordu 1 unite kadar ama suan hamileyim yapilmadi hala yuksek oldugu halde kan yuksek oldugu icin pihtilasma artiyor ecopirin kullaniyorum. Hic bir multivitamindir takviyedir bisey kullanamiyorum içlerinde demir oldugu icin kan yapici her ilac yasak. Demirimde sürekli kan aldiklari icin düşük. Benim gibi bu hastalikla hamile kalanlar var mi acaba nasil bi tedavi uygulandi.

Kizlar merhaba ben 11haftalik hamileyim ama ayni zamanda polistemia vera hastasıyım. Kemik iligindeki hucrelerdeki bozukluk aşırı kan yapmasi yani. Hamile kalmadan once fazla kan alinip atiliyordu 1 unite kadar ama suan hamileyim yapilmadi hala yuksek oldugu halde kan yuksek oldugu icin pihtilasma artiyor ecopirin kullaniyorum. Hic bir multivitamindir takviyedir bisey kullanamiyorum içlerinde demir oldugu icin kan yapici her ilac yasak. Demirimde sürekli kan aldiklari icin düşük. Benim gibi bu hastalikla hamile kalanlar var mi acaba nasil bi tedavi uygulandi.
Merhaba canım bende aynıyım hastalığın durumunu ve seyrini anlamak için kemik iliği biyopsisi vercem fakat henüz vermedim cunku ben bunu öğrendiğimde 16 haftalık hamileydim.. sonrasında 36. Haftaya kadar hemotolji doktorumun takibinde Aspirin kullandım her gün.. 36 dan 39+3 de doğum yaptım ve doğuma kadar da oksapar iğne kullandım.. sağlıklı bı gebelik geçirdim şuan bebegim 16 aylık yaşını geçti.. bende Aspirin kullanmam lazım ama henüz biyopsi yapilmadigim için başlamak istemedim.. sormak istediğin bişey varmi

Ya yeni gördüm mesajını kusura bakma. Kanin nasil seyretti hamilelik boyunca yukseldi mi yoksa normalmiydi. Benim sükür hic olmadigi kadar normal seyrediyor suan hematoloji uzmanim demisti zaten gebelikte polistemi normale iner diye hic kan demir ilaci kullanmiyorum kanim suan 12lerde normalde hamile olmasam 18lere çıkıyordu ayda 1 unite kan alinip atiliyordu aspirin bende kullandim ilk başlarda suan 27 haftaligim kullanmana gerek yok dedi doktorum. Bende10 senedir var bu hastalık kemik iligi biyopsisi falan cok oldu yapilali. Sende yaptir bi an once cok gecmis olsun Allah bagislasin evladını da hayirlisiyla almisin kucagina😊

Ya yeni gördüm mesajını kusura bakma. Kanin nasil seyretti hamilelik boyunca yukseldi mi yoksa normalmiydi. Benim sükür hic olmadigi kadar normal seyrediyor suan hematoloji uzmanim demisti zaten gebelikte polistemi normale iner diye hic kan demir ilaci kullanmiyorum kanim suan 12lerde normalde hamile olmasam 18lere çıkıyordu ayda 1 unite kan alinip atiliyordu aspirin bende kullandim ilk başlarda suan 27 haftaligim kullanmana gerek yok dedi doktorum. Bende10 senedir var bu hastalık kemik iligi biyopsisi falan cok oldu yapilali. Sende yaptir bi an once cok gecmis olsun Allah bagislasin evladını da hayirlisiyla almisin kucagina😊
M

Merhaba canım. Benimde hamileliğim süresince hep normal gitti plt değerim sınırın altındaydı hep sürekli aspirin kullanıyordum.. hemoglobin de o gebelikte de şimdide 12 14 arası oluyo hep normalmiş sanırım buda. Ya ben kemik iliği biyopsisi den korkuyorum çok kötü bi sonuçla karşılaşmaktan ne bilim ya hala gidemedik bebekten gidememistim şimdide Corona çıktı hastanelere gitmek sorun.. sende sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah Allah'ın izniyle

Kadın doğumcular kan demir ilacı veriyolar ama benimse hemotolji doktorum kullandirmadi

Back