Arkadaşlar merhaba. Evliliğimizin 8. yılında nihayet çocuk yapmaya karar verdik :) Önceden istediğim zaman hamile kalabileceğimi düşünürdüm ama ne yazık ki öyle değilmiş :) ama çok Şükür şuan hamileyim ve size de yardımcı olacağını düşündüğüm bazı noktaları paylaşmak istiyorum, umarım işinize yarar :)
1. Öncelikle bebek düşünmeye başladığınızda mutlaka iyi bir doktor bulun ve gebelik öncesi muayenenizi yaptırın. Benim çocuklukta geçirdiğim hastalıklar da dahil olmak üzere tüm testlerim yapıldı ve testler sonucunda hepatit bağışıklığım olmadığı ortaya çıktı ve aşılarım başladı.
2. Mutlaka ama mutlaka hem siz hem de eşiniz sağlıklı beslenin. Aşırı kalorili beslenmeden, abur cubur yemekten, alkolden, sigaradan, gazlı ve yapay içeceklerden, paketli ürünlerden (cips, bisküvi gibi) uzak durun.
3. Mümkünse gerekli olmadıkça ilaç kullanmayın. Ben migrenim olmasına rağmen ilaç kullanmamaya ve vücudumu her türlü kimyasaldan arındırmaya çalıştım.
4. Bir an önce folik asit kullanmaya başlayın. Zaten gebelik öncesi doktora giderseniz doktorunuz size folik asit verecektir.
5. Adet döngünüzü iyi takip edin. Çünkü ne yazık ki ayda sadece bir gün yumurtluyoruz ve onu yakalamamız gerekiyor.
6. İlişkiden sonra kesinlikle ayağa kalmayın. Belinizin altına bir yastık koyup bacaklarınızı havaya kaldırın ya da secde pozisyonunda kalın bir süre. ben gün aşırı olacak şekilde iki pozisyonu da denedim ve en az yarım saat bu pozisyonlarda bekledim ve duşu sabaha bıraktım.
7. Ben ilk gebeliğimde ovülasyon testi kullanmıştım. Yumurtlamam 12.gün olmuştu. Ben adetten sonraki 9.gün, gün aşırı ilişkiye dikkat ettim. ve bu şekilde 4. ayda gebe kaldım. Ancak 8. hafta da kalp durması nedeniyle gebelik sonlanmak zorunda kaldı
8. Kürtajdan sonra folik asit kullanmayı bırakmadım ve iki ay sonra aynı yöntemlerle tekrar hamile kaldım ve şuan 7.haftamdayım. Güzel sonucu öğrenir öğrenmez vakit kaybetmeden doktoruma gittim ve bir önceki gebeliğin sonlanmasından dolayı folik aside ek olarak corasprin başladık. İnşallah yarın da kalp atışlarını duymaya gidicez.
9. Bir de stres konusu var tabi... Herkes stres yapmayın diyor ama ne mümkün. Ben her ay sanki hamileymişim gibi bekledim. oturup kalkmaya, yediklerime dikkat ettim ve hep bir belirti buldum kendimde :) tam Stres küpüydüm anlayacağınız. ama sonuçta herşey Allahtan. O ne zaman hayırlıysa o zaman verecektir mutlaka...
Umarım yazdıklarım sizler için faydalı olur. Benim serüvenim bu şekilde ilerledi. Sizlerle de paylaşmak istedim. İnşallah isteyen herkes en kısa zamanda yavrusunu kucağına alır :) İnşallah ben de sağlıklı sıhhatli bir şekilde kavuşurum yavruma :)