- 5 Nisan 2025
- 21
- 6
- 1
- 31
- Konu Sahibi miasununannisi
Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben yeni üyeyim. Yıllarım farklı konu başlıklarında bu siteyi okuyarak geçti. Artık yazmaya karar verdim çünkü tam anlamıyla kendimden bir şeyler bulamadığım bir süreçteyim. Sabırla okursanız ve fikir verirseniz çok mutlu olurum, şimdiden teşekkür ederim. Eşimle korunmayı iki ay önce bıraktık ancak korunmayı bıraktık bırakalı adetlerim beşer gün öne çekmeye başladı ve garip bir şekilde yumurtlama günümden de bir hafta sonra adet gördüğüm oldu..yani hem adetlerim erken gelmeye başladı hem de yumurtlamam çok geç oldu. Adet tarihlerim şu şekilde: 19 Kasım - 20 Aralık - 19 Ocak - 15 Şubat - 10 Mart.. Şubat ayında da maalesef tutturamadık derken mart ayını gözlemeye başladım. Ovulasyon testi ile takip yapıyordum. En koyulaştığı iki günü değerlendirdik ama tam kopkoyu değildi. Aklıma hemen belki de yumurtalarım büyümedi pik olmadı düşüncesi gelse de (testlerin en koyu olduğu günlerden biri olan) 27 Mart günü uzayan yumurta akı kıvamlı akıntıyı gördüm. 27 Mart gecesi ilişki oldu. 25 martı 26 marta bağlayan gece de ilişki oldu. Ancak şu an gebe miyim değil miyim diye kendi kendimi yiyorum. Annemlerdeyiz en erken pazar sabahı test yapabileceğim. Belirtilerimi yazayım ve lütfen benim gibi olan varsa yardımcı olsun. Ovulasyon dönemi ve sonrası bel ağrım oldu. Göğüslerim normalde Ovulasyon dönemi şişerdi ve acırdı 4 gün sonra falan da sönerdi. Anlardım adet olacağımı. Ancak şimdi 3 nisanda yoğun bir şekilde acımaya ve büyümeye başladı. Öncesindeki birkaç günde de acı oldu ama daha hafifti. Şimdi inanılmaz hassas. İdrara bir tık sık çıkıyorum. Garip bir şekilde yüzümde akşam saat 20.00 civarı bi yanma oluyor. Aynaya bakıyorum yanaklarım pespembe kızarmış. Yarım saate geçiyor ve bu her akşam oluyor. Anlayamadım var mı yok mu. Sürekli bunu düşünüyorum çünkü geçmişte bir kaybım var kalbi durdu meleğimin. Ve geçmişteki belirtilerimle şu anki halimin alakası yok ancak her adet öncesi dönemden de farklı anlayamadım. Mesela geçen ay yalnızca çatlama günü yüzüm pembeleşti yanaklarım yandı. Bir gün sonunda sona erdi. Bu ay her gece 20.00 gibi yüzüm alev oluyor. Sabah uyandığımda boğazımda kuruluk ve bademcik acısı gibi acı oluyor üç gündür. Havalar serin gidiyor bu aralar onu da bilemiyorum. Adetim desek düzenim değişti ayın 10 unu mu beklemeliyim yoksa 5-6 nisanı mı adet günü olarak baz almalıyım? Adetler beşer gün öne çekmeye başladı çünkü. Yumurtlamanın üzerinden 14 gün geçsin dersek 10 Nisan oluyor. Ancak mart ayının 3 ünde yumurtladım 10 martta adet oldum. Yine yumurtlamam geç oldu ve bir hafta sonrasına adet gördüm. Düzenim şaştı ve şaştıkça ben iyice panik oldum. Önceki gebeliğim ilk denememizde olduğu için süreç nasıl ilerler hiçbir fikrim yok. İç karışıklığımı döktüm ancak kimseye anlatmak istemiyorum. Yalnızca buraya yazabildim. En azından burada birbirimize destek olabiliriz. Düşüncelerinizi bekliyorum..