Gebeliğe Hazırlık Gebe kalmadan önce ne gibi kontroller yapılmalı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

leylidya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2020
177
42
28
28
Merhaba çocuk yapmadan önce ne gibi kontroller yapılıyor yani eşlerde sorun varmı yokmu diye nasıl öğreniliyo?

Kadinlarda ; kan testi , jinekolojik muayene (isinde iyi bir kadin dogumcuya görünmeli)
Erkeklerde ; sperm testi ( iyi bir üroloji doktoruna gorunmeli)

Adetin 2. ya da 3. Günü giderseniz hormon testlerinize bakılır. Vajinal ultrasonla muayene yapılır. Hamile kalmak istiyorum derseniz muhtemelen folik asit verilir.

Adetin 2. ya da 3. Günü giderseniz hormon testlerinize bakılır. Vajinal ultrasonla muayene yapılır. Hamile kalmak istiyorum derseniz muhtemelen folik asit verilir.
ben şuan hamile kalmak istemiyorum ama bi sorun var mı yokmu öğrenmek istiyorum eğer hamilelik düşünürsem diye ilerde mesela hiçbi sorun çıkmadı ama yinede gebelik denersek olmaması mümkün mü?

Merhaba çocuk yapmadan önce ne gibi kontroller yapılıyor yani eşlerde sorun varmı yokmu diye nasıl öğreniliyo?

6 ay deneyin hatta 1 yıl deneyin sonra kontrol derler ama ben gitmistim

Adet 3. Bunu hormon baktirdim. Adet başından itibaren sahip 21. Gun ahm baktirdim sonea rahim filmi cektirdim

Eşim de sperm testi

mesela hiçbi sorun çıkmadı ama yinede gebelik denersek olmaması mümkün mü?
hıc bı problem olmasa 35 den kucuksen bile yuzde 80 en ıyı ıhtımalle sansın var :)) 6 ay dene derler mısal sıze. bızde 1 yıl.. yanı her ılıskı gebelıkle sonuclanmaz. gebelık olusmaması da ılla ciftlerde sorun var anlamına gelmez.:)) kısmetten ote yol yok

ben şuan hamile kalmak istemiyorum ama bi sorun var mı yokmu öğrenmek istiyorum eğer hamilelik düşünürsem diye ilerde mesela hiçbi sorun çıkmadı ama yinede gebelik denersek olmaması mümkün mü?
Allah korusun ama mümkün. Sebepsiz infertilite diye lanet birsey var. Çiftlerde hiç sorun yok ama hamilelik oluşmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…