Gazze'de büyük felaket uyarısı

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
İsrail'in 13 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de tıbbi malzeme eksikliği ve elektrik kesintisi nedeniyle "büyük felaket" uyarısı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdürü Eşref Ebu Mehadi, düzenlediği basın toplantısında, "Depolardaki tıbbi malzemeler tamamen tükendi. Elimizde sadece birkaç gün idare edebileceğimiz kadar malzeme var" dedi.

İntravenöz sıvılar, anestezik ilaçlar gibi tıbbi malzemelere büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Ebu Mehadi, uluslararası ve Arap kuruluşlara sorumluluk taşıma ve Gazzeli yaralılar için gerekli yardımı yapma çağrısında bulundu.

Ebu Mehadi, Gazze'de yaşanacak olan "gerçek ve büyük felakete" karşı uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanlığı Mühendislik ve Bakım Genel Müdürü Besam el-Hamadin ise hastanelerde elektrik kesintisi problemi yaşadıklarını belirtti.

Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan ve Beyt Hanun hastanelerinde iki gündür elektrik olmadığını ifade eden Hamadin, uluslararası kuruluşlardan elektrik vermesi için İsrail'e baskı yapmasını istedi.

Mısır yönetimi, bugün Gazze'ye gıda ve sağlık malzemelerinden oluşan insani yardım götürmek üzere Mısırlılar tarafından oluşturulan konvoyun bölgeye geçişine izin vermemişti.

Öt yandan İsrail'in Gazze'ye elektrik vermeyi durdurması nedeniyle enerji açığının yüzde 90 arttığı bildirilmişti.

Elektrik ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 360 megavat enerjiye ihtiyaç duyulan Gazze'de, sadece 200 megavat enerji elde edilebiliyor. Gazze, ihtiyacının 120 megavatını İsrail'den, 28 megavatını Mısır'dan karşılıyor.

AA

Kendi kaderlerine , lanet olasi İsrail'in insafına terkedildiler ne yazık ki .
Allah yardımcıları olsun .

Off ya icim parcalandi.nerde musluman ulkeler neden yardim gondermiyorlar.yaziklar olsun muslumanlara.birlik yok hicbir sekilde.1969 da israil askerleri Mescidi aksa da buyuk bir yangina neden olduklarinda o donemin israil basbakani Golda Meir ;o gece sabaha kadar uyumadk zannedyordum ki muslumanlar israil e dort bir yandan girecekler.lakin sabah oldu ve korkulan olmadi.o zaman anladim ki biz diledigimizi yapabilirz.zira bu ummet uyuyan bir ummettir.... demis.maalesef ne kadar dogru.muslumanlar arakan da gazze de dogu turkistan da suriye de misir da katlediliyor durmadan.nerde 1.5 milyar musluman?yazik cok yazik :(

Back