Canm benim oglumda cok gaz yoktu ama ara ara bazen resmen krizlere girerdi saatlerce agla agla mahvolurduk ben bi tanidigin tavsiyesiyle rezene anason papatya muskat bunlari aktardan aldm kaynatip verdim ama tabi biberonla biraz icirip gazini cikarmaya yardimci olurdum gazi cikarsada huysuzlugumuz olurdu cok zor Allah yardim etsin sende yediklerine dikkat et emziren anne ne yiyecegini sasiriyo ama bu karisimdan kendinde icebilirsin kimyonda cok faydalidir ama bazi bebeklere işe yaramiyo
Bayanlar 3 aylık kızım 40ından beri bitmek bilmeyen gaz sancıları ile boğuşuyor. Yalnız öyle kolik gibi değil uyanıkken sürekli ağlıyor . Uykularda bölünüyor.Sab ,biogaia ,nurse harveys , aguline , rezene çayı , kimyon hepsini denemedim az bi iyileşme dahi olmadı. Başka bir problem olmasın diye defalarca doktora gittik . Hiç bir problemin olmadığını söylediler. Sürekli huzursuz olduğu için kısa süreli emiyor biberon almıyor . En fazla 6-7 dk emiyor . Kilo alımı 600-700 gram aldı sanırım evde tartıgım doktora henüz gitmedik bu problemi yaşayan anneler yardım tükenmiş haldeyiz . Sürekli huzursuz tabi bende yıpranmış haldeyim . Siz neler yaptınız yada ne zaman geçti bu sorun ???
Bayanlar 3 aylık kızım 40ından beri bitmek bilmeyen gaz sancıları ile boğuşuyor. Yalnız öyle kolik gibi değil uyanıkken sürekli ağlıyor . Uykularda bölünüyor.Sab ,biogaia ,nurse harveys , aguline , rezene çayı , kimyon hepsini denemedim az bi iyileşme dahi olmadı. Başka bir problem olmasın diye defalarca doktora gittik . Hiç bir problemin olmadığını söylediler. Sürekli huzursuz olduğu için kısa süreli emiyor biberon almıyor . En fazla 6-7 dk emiyor . Kilo alımı 600-700 gram aldı sanırım evde tartıgım doktora henüz gitmedik bu problemi yaşayan anneler yardım tükenmiş haldeyiz . Sürekli huzursuz tabi bende yıpranmış haldeyim . Siz neler yaptınız yada ne zaman geçti bu sorun ???
Bizimki de 3.5 aylık. Maalesef anne sütünü kesmek zorunda kaldık. Gerçi azalmıştı da. O kadar sancı çekiyordu ki 2 2.5 ay civarında artık beni ememiyordu bile çocuk gece gündüz sürekli ağlama krizleri geçiriyordu ve günde toplam 4-5 saat zor uyuyabiliyordu. Ayrıca kilo kaybetmeye ve halsizleşmeye başlamıştı. Herşeyi denedik biz de masajlar, türlü türlü yağlar, ilaçlar, banyolar.... Ne varsa ama geçmedi. Ben inanılmaz sıkı bir diyete girdiğim dönem krizleri azalmıştı gözle görülür derecede fakat sonra yine tavan yaptı. Doktor doktor gezdik bir ton para bayıldık fakat sorunumuza çare bulan olmadı.(doktorlar para için varlar ve insan sağlığını önemseyenine daha denk gelemedim) O yüzden kendi kendimizin doktoru olduk. Sürekli yerli yabancı kaynaklı sitelerden bilgilerimizi arttırdık ( başlarda gariplik hissediyorduk fakat ne olduğu hakkında bilgimiz yoktu) Forum sitelerinden öğrendiğim neocate mamayı aldım denedim. (düşünüm doktorlar herşeyden haberdarken kilo kaybı ememesi kusması uyuyamaması çocuğu açlığa sevk ettiler ve onu rahatlatacak hiç bir öneride bulunmadılar) Aslında niyetim ilk sütüm artana kadar o mamayla destelemek (diyet sütümü azaltmıştı) sonra da sadece anne sütüne devam etmekti. Fakat mamayla çocuk bir meleğe dönüşüp beni emince krizlere girince üzülerek emzirmeyi sonlandırdım. Bir süre iyi gitti fakat reflu yakamızı bırakmadı. Yaklaşık mamaya geçişimizden 3 hafta sonra reflümüz arttı. Reflu için yapılacak bir şey yok diyorlar ve 1 yaşına kadar devam eder diyorlar fakat ben bu işin peşini bırakmaya niyetli değilim. Yarın bir doktorla daha görüşücem umarım adam gibi bir doktora denk gelirim artık.
Peki kusuyor mu bebeğiniz?
Emdikten sonra kusması var ama öle kimş zaman az kimi zaman çok doktorumuz fazlasını çıkarır demişti daha sonra hi bu konu üzerinde durmadık reflü başka nasıl anlaşılır açıkcası bilmiyorum
Sirtini yay gibi yapip bacaklarini geriyor mu? Sirt ustu degilde daha cok dik durdugunda rahat ve mutlu mu? Midesi agzina geliyor mu ya da suratini burusturup agzini sapurdattigi zamanlarda midesinin agzina geldigini fark ettiniz mi? Uykulari nasil? Uyuduktan kisa bir sure sonra uyaniyor mu ve bunlar 15 dk. Bir 20 dk bir ya da 30 dk bir gibi mi? Kusma sekli nasil? Yani bir cok sey var. Aslinda bebek reflusu diye arastirdiginizda turkce sitelerde pek cok sey var fakat ben yeterli bulmadim ancak Reflux diye arastirirsaniz yabanci kaynakli bir cok bilgi bulabilirsiniz. Ben kendim teshis koymustum ilk fakat doktorlar da aksini iddaa etmedi. Bir zamanlar bende de reflu vardi sanirim benzer gordugunden suphe edebildim ve ogrendik ki bebeklerde oluyormus. Kotu bir hastalik cunku bebeginizin tum yasam kalitesini dusuruyor. Bizimki dogustan. İlk onceleri uykusunda midesi agzina gelirdi ve ben hep uykumdan sicrardim boguluyor mu cocugum diye. Ama her zaman olmadi bu. Kusardi ve fazla yemistir bu cocuk denirdi. Yemeginin ustunden 1 saat sonra bile kusabiliyor benimki. Bir ara iyice artti kusmasi burnundan dahi gelince isin rengi degisti. Dedigim gibi mamayla reflumuz azaldi fakat gitmedi. Simdi burnudan gelmiyor ama hala cok kusuyor dolayisiyla kilo kaybi su kaybi vitamin ve mineral kaybi da oluyor. Cunku midesinde durmasi gerekenler orada durmuyor. Bizimki iyice ilerledi en basindan anlasilmadi diye su an ilaca basladik yeni. Kullaniyoruz iki gundur. Cok bir degisiklik yok ama doktor 1 haftayi bulur etki etmesi dedi. Bekliyoruz simdi eger bu da bir ise yaramazsa duydugum bir yontem var onu deneyecegim..
Aklima simdi geldi de
Anne sutu emenlerde genelde kesik kesik kusuyorlar. Senin bebeginde her iki durumda olabilir. Yani hem gaz hem reflu. Benim kizim hem kolik hem gazli hemde reflusu olan bir bebekti. Sonra inek sutu alerjsi var dediler. Bence iyi bir doktora git ama gitmeden once bebegini bir kac gun gozlemle ve not al. Ne kadar uyuyor nasil kusuyor ne kadar zamn sonra kusuyor sikintili oldugu zamanlar beden dili nasil? Kakasi idrari nasil? Gibi.. Dedektif misali bebegini 24 saat gozlemle. Ben gece uykularini da gunduz uykularini da gozlemledim uyurken basinda durdum onu ne uyandiriyor ve uyanirken ne gibi hareketler yapiyor diye. Herneyse dedigim gibi herseyini gozlemle ve not al. Eger bir sorununuzun olduguna gercekten inaniyorsan bu bilgilerle birlikte doktora git durumunuzu anlat. Cunku uyku kalitesi yeme kalitesi sosyalligi olsun herseyini etkiliyor cocugun.
Öncelikle cok teşekkür ederim sizin geçen yazdığınız cevaptan beri dikkat ediyorumda bebeğim aslında hemen emdikten sonra kusmuyor aradan bi süre geçincede kusuyor ve iki gündür de artmış durumda ve az önce resmen burnundan geldi yarın hemen b doktora gidicez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?