• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gazlı bebek yardım

sifa90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
57
0
46
İstanbul
Bayanlar 3 aylık kızım 40ından beri bitmek bilmeyen gaz sancıları ile boğuşuyor. Yalnız öyle kolik gibi değil uyanıkken sürekli ağlıyor . Uykularda bölünüyor.Sab ,biogaia ,nurse harveys , aguline , rezene çayı , kimyon hepsini denemedim az bi iyileşme dahi olmadı. Başka bir problem olmasın diye defalarca doktora gittik . Hiç bir problemin olmadığını söylediler. Sürekli huzursuz olduğu için kısa süreli emiyor biberon almıyor . En fazla 6-7 dk emiyor . Kilo alımı 600-700 gram aldı sanırım evde tartıgım doktora henüz gitmedik bu problemi yaşayan anneler yardım tükenmiş haldeyiz . Sürekli huzursuz tabi bende yıpranmış haldeyim . Siz neler yaptınız yada ne zaman geçti bu sorun ???

Canm benim oglumda cok gaz yoktu ama ara ara bazen resmen krizlere girerdi saatlerce agla agla mahvolurduk ben bi tanidigin tavsiyesiyle rezene anason papatya muskat bunlari aktardan aldm kaynatip verdim ama tabi biberonla biraz icirip gazini cikarmaya yardimci olurdum gazi cikarsada huysuzlugumuz olurdu cok zor Allah yardim etsin sende yediklerine dikkat et emziren anne ne yiyecegini sasiriyo ama bu karisimdan kendinde icebilirsin kimyonda cok faydalidir ama bazi bebeklere işe yaramiyo

Zeytin yagini ocakta yak.ilidiktan sonra gobek deliginin etrafina sur.uzerine su buharinda tuttugun bir havluyu koy.ben oyle gecirdim kizimin gazini.

Canım.benim bebeğimde doğduğundan beri gazlıydı
Yavrum aynı zamanda reflü rahatsızlığı ile mücadele ediyordu.Ve biz bu sebepten gaz masajları,sırtına poposuna vurmalar falan yapamadık kusuyor diye.Bunun sonucunda bağırsakları çok çabuk gelişim gösterdi ilk ayda gazını kendi çıkarmayı keşfetti miniğim.
Ama tabi reflüyü tam olarak atlatamadık...
Yani diyeceğim şu ki fazla takma zamanla geçiyor

Canm benim oglumda cok gaz yoktu ama ara ara bazen resmen krizlere girerdi saatlerce agla agla mahvolurduk ben bi tanidigin tavsiyesiyle rezene anason papatya muskat bunlari aktardan aldm kaynatip verdim ama tabi biberonla biraz icirip gazini cikarmaya yardimci olurdum gazi cikarsada huysuzlugumuz olurdu cok zor Allah yardim etsin sende yediklerine dikkat et emziren anne ne yiyecegini sasiriyo ama bu karisimdan kendinde icebilirsin kimyonda cok faydalidir ama bazi bebeklere işe yaramiyo

Reflüden dolayı banada doktorumun tavsiyesi buydu.
Rezene içebilirsin o sütten alıyormuş

Elma yağı versen çok az miktarda iyi gelir

Çok tecrübeli bir anne değilim daha bebeğim bir aylık ama yine de duyduklarımı ve yaşadıklarımı söylim belki bir şey çıkarırsınız kendinize..
Kızım çok gazlı aslında çok kasıyor kendisini ama Sab kullanıyorum ben iyi geliyor çıkarabiliyor. bazen çok sıkıştırıyor sıcak su torbası koyuyorum beşiğine ayak ucuna iyi geliyor sanırım mışıl mışıl uyuyor. Hatta şuan bile var ayağında torba azıcık üşütmüş galiba çok kusuyor diye koydum yine iyi geldi bir dene istersen.
bir de kuzenim colic end diye bir gaz şurubu kullanıyormuş çok iyi geldiğini söyledi. ben bulamadım eczenelerde sipariş üzerine getiriyorlarmış 20tl civarı istersen bunu da deneyebilirsin.
ben anladım ki bu işler deneme yanılma ile çözülüyor her çocuk farklı, hepsine aynı şey iyi gelmiyor. Umarım kısa zamanda çaresini bulursun da düzelir miniğin..kolay gelsin

Bayanlar 3 aylık kızım 40ından beri bitmek bilmeyen gaz sancıları ile boğuşuyor. Yalnız öyle kolik gibi değil uyanıkken sürekli ağlıyor . Uykularda bölünüyor.Sab ,biogaia ,nurse harveys , aguline , rezene çayı , kimyon hepsini denemedim az bi iyileşme dahi olmadı. Başka bir problem olmasın diye defalarca doktora gittik . Hiç bir problemin olmadığını söylediler. Sürekli huzursuz olduğu için kısa süreli emiyor biberon almıyor . En fazla 6-7 dk emiyor . Kilo alımı 600-700 gram aldı sanırım evde tartıgım doktora henüz gitmedik bu problemi yaşayan anneler yardım tükenmiş haldeyiz . Sürekli huzursuz tabi bende yıpranmış haldeyim . Siz neler yaptınız yada ne zaman geçti bu sorun ???

tatlım aynı problem bende de vardı emzirmeyi kesene kadar gaz yapabilecek hiç bir şeyi ağzıma süremedim kazayla yeşil birşey yesem sabaha kadar ağlıyordu o kadar çok ağlıyordu ki artık sesi kesilip morarıp nefessiz kalıyordu defalarca doktora götürdük bağzan haftada 4-5 kez kırk tane doktor denedim hava bir kaç tane bitkisel ilaç tavsiye ettiler bir nebze işe yarar gibi oldu ama çozdü diyemem kolik dediler değil dediler gazlı dediler bağzı bebeklerde olur dediler falan filan önce üç aylık olsun geçer dediler yok altı ay geçti yok aynı yaklaşık dokuz aylıktı hafiflemeye başladı bir yaşında rahatladık ama ara ara hala gaz problemleri oluyordu iki yaşına girecek hala midesinde ve bağırsaklarında gaz problemleri var ara ara gazla beraber kusuyor ama çok şükür büyük ölçüde atlattık ama hayatımın en zor dönemini geçirdim karnına bebe yağıyla bol bol masaj yapmayı dene rezene papatya kimyon deneyebilirsin hem kendin hem bebeğe. bizimkini arabayla uyutuyorduk her gece arabayla şehri turluyorduk biraz sakinleşip dalınca eve getirip yatırıyorduk çok bilirim uyanmasın diye kotla uyuduğumu birde nete videolar var araştır istersen uzman tv deydi galiba bir yıl peynir ekmek çay ile yaşayan arkadaşlarım var bu yüzden.çok zor en iyi çeken bilir bir de ağlama kırızıne girdiğinde başka odaya geçir sakin bir yerde tutmaya çalış bazan başkasına devret sendeyse eşin alıp odayı değiştirsin o da işe yarıyordu arada birde hep aynı müzik sakin bişiler iyi geliyor biz toplatmaktan kas yapmıştık . bazen o ağlıyordu ben ağlıyordum.kolay gelsin canım sabır başka çaresi yok

Cok zor bir surec. Biz tam 3 ay yasadik. En son bio gai die bi damla tavsiye etti dr. Onunla kurtulduk

Bizimki de 3.5 aylık. Maalesef anne sütünü kesmek zorunda kaldık. Gerçi azalmıştı da. O kadar sancı çekiyordu ki 2 2.5 ay civarında artık beni ememiyordu bile çocuk gece gündüz sürekli ağlama krizleri geçiriyordu ve günde toplam 4-5 saat zor uyuyabiliyordu. Ayrıca kilo kaybetmeye ve halsizleşmeye başlamıştı. Herşeyi denedik biz de masajlar, türlü türlü yağlar, ilaçlar, banyolar.... Ne varsa ama geçmedi. Ben inanılmaz sıkı bir diyete girdiğim dönem krizleri azalmıştı gözle görülür derecede fakat sonra yine tavan yaptı. Doktor doktor gezdik bir ton para bayıldık fakat sorunumuza çare bulan olmadı.(doktorlar para için varlar ve insan sağlığını önemseyenine daha denk gelemedim) O yüzden kendi kendimizin doktoru olduk. Sürekli yerli yabancı kaynaklı sitelerden bilgilerimizi arttırdık ( başlarda gariplik hissediyorduk fakat ne olduğu hakkında bilgimiz yoktu) Forum sitelerinden öğrendiğim neocate mamayı aldım denedim. (düşünüm doktorlar herşeyden haberdarken kilo kaybı ememesi kusması uyuyamaması çocuğu açlığa sevk ettiler ve onu rahatlatacak hiç bir öneride bulunmadılar) Aslında niyetim ilk sütüm artana kadar o mamayla destelemek (diyet sütümü azaltmıştı) sonra da sadece anne sütüne devam etmekti. Fakat mamayla çocuk bir meleğe dönüşüp beni emince krizlere girince üzülerek emzirmeyi sonlandırdım. Bir süre iyi gitti fakat reflu yakamızı bırakmadı. Yaklaşık mamaya geçişimizden 3 hafta sonra reflümüz arttı. Reflu için yapılacak bir şey yok diyorlar ve 1 yaşına kadar devam eder diyorlar fakat ben bu işin peşini bırakmaya niyetli değilim. Yarın bir doktorla daha görüşücem umarım adam gibi bir doktora denk gelirim artık.

Peki kusuyor mu bebeğiniz?

Bizimki de 3.5 aylık. Maalesef anne sütünü kesmek zorunda kaldık. Gerçi azalmıştı da. O kadar sancı çekiyordu ki 2 2.5 ay civarında artık beni ememiyordu bile çocuk gece gündüz sürekli ağlama krizleri geçiriyordu ve günde toplam 4-5 saat zor uyuyabiliyordu. Ayrıca kilo kaybetmeye ve halsizleşmeye başlamıştı. Herşeyi denedik biz de masajlar, türlü türlü yağlar, ilaçlar, banyolar.... Ne varsa ama geçmedi. Ben inanılmaz sıkı bir diyete girdiğim dönem krizleri azalmıştı gözle görülür derecede fakat sonra yine tavan yaptı. Doktor doktor gezdik bir ton para bayıldık fakat sorunumuza çare bulan olmadı.(doktorlar para için varlar ve insan sağlığını önemseyenine daha denk gelemedim) O yüzden kendi kendimizin doktoru olduk. Sürekli yerli yabancı kaynaklı sitelerden bilgilerimizi arttırdık ( başlarda gariplik hissediyorduk fakat ne olduğu hakkında bilgimiz yoktu) Forum sitelerinden öğrendiğim neocate mamayı aldım denedim. (düşünüm doktorlar herşeyden haberdarken kilo kaybı ememesi kusması uyuyamaması çocuğu açlığa sevk ettiler ve onu rahatlatacak hiç bir öneride bulunmadılar) Aslında niyetim ilk sütüm artana kadar o mamayla destelemek (diyet sütümü azaltmıştı) sonra da sadece anne sütüne devam etmekti. Fakat mamayla çocuk bir meleğe dönüşüp beni emince krizlere girince üzülerek emzirmeyi sonlandırdım. Bir süre iyi gitti fakat reflu yakamızı bırakmadı. Yaklaşık mamaya geçişimizden 3 hafta sonra reflümüz arttı. Reflu için yapılacak bir şey yok diyorlar ve 1 yaşına kadar devam eder diyorlar fakat ben bu işin peşini bırakmaya niyetli değilim. Yarın bir doktorla daha görüşücem umarım adam gibi bir doktora denk gelirim artık.

Peki kusuyor mu bebeğiniz?

Emdikten sonra kusması var ama öle kimş zaman az kimi zaman çok doktorumuz fazlasını çıkarır demişti daha sonra hi bu konu üzerinde durmadık reflü başka nasıl anlaşılır açıkcası bilmiyorum

Emdikten sonra kusması var ama öle kimş zaman az kimi zaman çok doktorumuz fazlasını çıkarır demişti daha sonra hi bu konu üzerinde durmadık reflü başka nasıl anlaşılır açıkcası bilmiyorum

Sirtini yay gibi yapip bacaklarini geriyor mu? Sirt ustu degilde daha cok dik durdugunda rahat ve mutlu mu? Midesi agzina geliyor mu ya da suratini burusturup agzini sapurdattigi zamanlarda midesinin agzina geldigini fark ettiniz mi? Uykulari nasil? Uyuduktan kisa bir sure sonra uyaniyor mu ve bunlar 15 dk. Bir 20 dk bir ya da 30 dk bir gibi mi? Kusma sekli nasil? Yani bir cok sey var. Aslinda bebek reflusu diye arastirdiginizda turkce sitelerde pek cok sey var fakat ben yeterli bulmadim ancak Reflux diye arastirirsaniz yabanci kaynakli bir cok bilgi bulabilirsiniz. Ben kendim teshis koymustum ilk fakat doktorlar da aksini iddaa etmedi. Bir zamanlar bende de reflu vardi sanirim benzer gordugunden suphe edebildim ve ogrendik ki bebeklerde oluyormus. Kotu bir hastalik cunku bebeginizin tum yasam kalitesini dusuruyor. Bizimki dogustan. İlk onceleri uykusunda midesi agzina gelirdi ve ben hep uykumdan sicrardim boguluyor mu cocugum diye. Ama her zaman olmadi bu. Kusardi ve fazla yemistir bu cocuk denirdi. Yemeginin ustunden 1 saat sonra bile kusabiliyor benimki. Bir ara iyice artti kusmasi burnundan dahi gelince isin rengi degisti. Dedigim gibi mamayla reflumuz azaldi fakat gitmedi. Simdi burnudan gelmiyor ama hala cok kusuyor dolayisiyla kilo kaybi su kaybi vitamin ve mineral kaybi da oluyor. Cunku midesinde durmasi gerekenler orada durmuyor. Bizimki iyice ilerledi en basindan anlasilmadi diye su an ilaca basladik yeni. Kullaniyoruz iki gundur. Cok bir degisiklik yok ama doktor 1 haftayi bulur etki etmesi dedi. Bekliyoruz simdi eger bu da bir ise yaramazsa duydugum bir yontem var onu deneyecegim..

Aklima simdi geldi de
Anne sutu emenlerde genelde kesik kesik kusuyorlar. Senin bebeginde her iki durumda olabilir. Yani hem gaz hem reflu. Benim kizim hem kolik hem gazli hemde reflusu olan bir bebekti. Sonra inek sutu alerjsi var dediler. Bence iyi bir doktora git ama gitmeden once bebegini bir kac gun gozlemle ve not al. Ne kadar uyuyor nasil kusuyor ne kadar zamn sonra kusuyor sikintili oldugu zamanlar beden dili nasil? Kakasi idrari nasil? Gibi.. Dedektif misali bebegini 24 saat gozlemle. Ben gece uykularini da gunduz uykularini da gozlemledim uyurken basinda durdum onu ne uyandiriyor ve uyanirken ne gibi hareketler yapiyor diye. Herneyse dedigim gibi herseyini gozlemle ve not al. Eger bir sorununuzun olduguna gercekten inaniyorsan bu bilgilerle birlikte doktora git durumunuzu anlat. Cunku uyku kalitesi yeme kalitesi sosyalligi olsun herseyini etkiliyor cocugun.

Son düzenleme:
Sirtini yay gibi yapip bacaklarini geriyor mu? Sirt ustu degilde daha cok dik durdugunda rahat ve mutlu mu? Midesi agzina geliyor mu ya da suratini burusturup agzini sapurdattigi zamanlarda midesinin agzina geldigini fark ettiniz mi? Uykulari nasil? Uyuduktan kisa bir sure sonra uyaniyor mu ve bunlar 15 dk. Bir 20 dk bir ya da 30 dk bir gibi mi? Kusma sekli nasil? Yani bir cok sey var. Aslinda bebek reflusu diye arastirdiginizda turkce sitelerde pek cok sey var fakat ben yeterli bulmadim ancak Reflux diye arastirirsaniz yabanci kaynakli bir cok bilgi bulabilirsiniz. Ben kendim teshis koymustum ilk fakat doktorlar da aksini iddaa etmedi. Bir zamanlar bende de reflu vardi sanirim benzer gordugunden suphe edebildim ve ogrendik ki bebeklerde oluyormus. Kotu bir hastalik cunku bebeginizin tum yasam kalitesini dusuruyor. Bizimki dogustan. İlk onceleri uykusunda midesi agzina gelirdi ve ben hep uykumdan sicrardim boguluyor mu cocugum diye. Ama her zaman olmadi bu. Kusardi ve fazla yemistir bu cocuk denirdi. Yemeginin ustunden 1 saat sonra bile kusabiliyor benimki. Bir ara iyice artti kusmasi burnundan dahi gelince isin rengi degisti. Dedigim gibi mamayla reflumuz azaldi fakat gitmedi. Simdi burnudan gelmiyor ama hala cok kusuyor dolayisiyla kilo kaybi su kaybi vitamin ve mineral kaybi da oluyor. Cunku midesinde durmasi gerekenler orada durmuyor. Bizimki iyice ilerledi en basindan anlasilmadi diye su an ilaca basladik yeni. Kullaniyoruz iki gundur. Cok bir degisiklik yok ama doktor 1 haftayi bulur etki etmesi dedi. Bekliyoruz simdi eger bu da bir ise yaramazsa duydugum bir yontem var onu deneyecegim..

Aklima simdi geldi de
Anne sutu emenlerde genelde kesik kesik kusuyorlar. Senin bebeginde her iki durumda olabilir. Yani hem gaz hem reflu. Benim kizim hem kolik hem gazli hemde reflusu olan bir bebekti. Sonra inek sutu alerjsi var dediler. Bence iyi bir doktora git ama gitmeden once bebegini bir kac gun gozlemle ve not al. Ne kadar uyuyor nasil kusuyor ne kadar zamn sonra kusuyor sikintili oldugu zamanlar beden dili nasil? Kakasi idrari nasil? Gibi.. Dedektif misali bebegini 24 saat gozlemle. Ben gece uykularini da gunduz uykularini da gozlemledim uyurken basinda durdum onu ne uyandiriyor ve uyanirken ne gibi hareketler yapiyor diye. Herneyse dedigim gibi herseyini gozlemle ve not al. Eger bir sorununuzun olduguna gercekten inaniyorsan bu bilgilerle birlikte doktora git durumunuzu anlat. Cunku uyku kalitesi yeme kalitesi sosyalligi olsun herseyini etkiliyor cocugun.

Öncelikle cok teşekkür ederim sizin geçen yazdığınız cevaptan beri dikkat ediyorumda bebeğim aslında hemen emdikten sonra kusmuyor aradan bi süre geçincede kusuyor ve iki gündür de artmış durumda ve az önce resmen burnundan geldi yarın hemen b doktora gidicez

Öncelikle cok teşekkür ederim sizin geçen yazdığınız cevaptan beri dikkat ediyorumda bebeğim aslında hemen emdikten sonra kusmuyor aradan bi süre geçincede kusuyor ve iki gündür de artmış durumda ve az önce resmen burnundan geldi yarın hemen b doktora gidicez

gelişmelerden beni de haberdar et. reflu için alabileceğin bazı ufak önlemler ise şöyle. Az az sık sık beslemen, başı dik bir şekilde yatırman (reflu yastıkları var kullanabilirsin ya da yatagının bas kısmını 45 derece acı yapabılırsın) seni emdiği için problem yok ama biberona geçersen bir gun az akışlı ve gaz önleyici biberonları tercih etmelisin. Amaç hızlı bir şekilde içmesini engellemek. Yemek sonrası karın kaslarını kullanabileceği tüm aktivitelerden uzak durmalısın. Mesela gülmeyecek heyecanlanmayacak aktivite yapmayacak...
Dümdüz yatmaması gerekiyor. Üzerini değiştirken ya da altını alırken karın kaslarını hareket ettirmemelisin. Ben bir sağa bir sola dödürerek işimi hallediyorum. Şu ana kadar uyguladıklarımın arasından en etkilisi az az sık sık beslemek oldu. Normalde gece 11 den sonra beslemezdim ve 3 saatte bir beslenirdi sabaha kadar da uyurdu fakat reflusu sayesınde sürekli uyanıyor. Az beslediğim içinde artık açlığına kalkıyor. Ne yazık ki gece beslemelerime geri dönmek zorunda kaldım. Gecesine bir öğün ekledim saat 2 de. bakalım hala deneme sürecindeyiz. Bir şekilde sorunumuza çare bulacağız inanıyorum. Ben bekleyelım gecer diye düsünenlerden olamadım maalesef ve bunu soyleyenlere sınır oluyorum. Her gun acı içerisinde kıvranan bir bedene seyirci kalamam ya da 3 ayı dolsun 5 ayı dolsun diye bekleyemem. Büyük insan bile bekleyemez. Minik bebek nasıl savassın. Ayrıca görüyorumki Amerika ve bir cok avrupa ulkesı beklemıyor cunku bir cok ilacları var. mesela kolik bebekler için uretilmiş bir ilac var colic calm diye inanılmaz. 1 dakıka ıcerısınde bebek aglama krızlerınden kurtuluyor ve sakın bır bebek oluyor. reflu gaz ya da kolık durumundan dolayı uyku problemı ceken bebekler ıcınde ozel caylar var. Reflusu olan bebekler için ozel katı kıvamlı biberon mamaları var hemde alerjen olanlar ıcınde var ( sıvı kusmalarını arttırıyor. katı ya da katı kıvamlı yemekler ya da mamalar onların reflu sorununu azaltıyor hatta yok ediyor) ama maalesef bu cozumlerın hıc bırı bızım ulkemızde yok ve bir allahın kuluda cıkıp sunları getirtelim ve bızım cocuklarımızda saglıklı mutlu huzurlu olsun dememis ve demiyor. Benim sinir olduğum bunları bılıp alamamak. sagolsunlar gumrüğe takıldıgından getirtemiyoruz da. care var ama ulasamıyoruz ıste... Sırf bu yuzden amerıkada yasamak ıstıyorum.

Back