Gazeteyi çöpe atmaya 24 gün hapis

NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye.

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
295.016
607.812
1.098
43
Malatya
Zaman gazetesini çöpe atan iki kişi açılan davada, mahkeme hapis cezası verdi

page_gazeteyi-cope-atmaya-24-gun-hapis_601834542.jpg

Ankara'da 2 kişi, "Zaman gazetesini çöpe attıkları" gerekçesiyle 24 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara Yenimahalle'de 3 ay önce yaşanan olayda, gazeteyi, yerden alarak çöpe atan 2 kişi hakkındaki şikâyet üzerine 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme Savcısı Yeter Gümüş her 2 sanık için 'yeterli delil olmadığı gerekçesi ile' beraatlarına karar verilmesini istedi. Ancak mahkeme, "Kanuna uygun olarak basılmış eserleri, bunların yayımını, dağıtımını, satışını önlemek amacıyla tahrip etmek ve bozmak" gerekçesi ile M. K. (30) ile O.T.'yi (28) 24 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezayı ertelemeyerek 833 TL adli para cezasına çevirirken sanıklara ödemezlerse hapis yatacakları ihtarında bulundu.

Sabah gazetesinde yer alan haberde O.T.'nin avukatı Onur Tatar davayı Anayasa Mahkemesi'ne kadar taşıyacaklarını ifade etti. Avkukat Tatar, "Bir gazeteyi çöpe atmanın maliyeti müvekkilime 6 bin gazeteye bedel oldu. Farklı alanlarda işlenen suçlara çıkan beraat kararlarına bir de müvekkilime bir gazeteyi çöpe attığı için çıkan cezaya bakıyoruz. Eminim ki Yargıtay bu kararı bozacaktır" dedi.

Kaynak:http://t24.com.tr/haber/gazeteyi-cope-atmaya-24-gun-hapis,266829

Haberin içeriği eksik yazılmış. Gazete dağıtıcısı sabah erken saatlerde genellikle gazeteleri abonelerin apartman kapılarının ve dükkan kapılarının önünde yere koyuyorlar. Eğer öyle dükkan veya apartman kapısının önünde yerde olursa; suç teşkil eder

Siz yine iyisiniz kizlar ben uzerinde epilasyon yapiyorum gazete kagidinin :60:

O gazete sana ait. İstediğin şekilde kullanabilirsin. Olayın içeriği farklı. Apartman veya dükkan önünde yerde duran gazetenin sahibine ulaşmasını engellemek suçun içeriği. 24 gü hafif hapis verilmiş

Eklentiler

• $gezi_parki_eyleminde_gozalti_h3084.jpg
    $gezi_parki_eyleminde_gozalti_h3084.jpg
    145,2 KB · Görüntüleme: 94
  • $0.jpg
    $0.jpg
    24,2 KB · Görüntüleme: 104
  • $bayrak.jpeg
    $bayrak.jpeg
    37,4 KB · Görüntüleme: 525
  • $chp-lilerin-bayraða-saygýsýzlýðý_142304.jpg
    $chp-lilerin-bayraða-saygýsýzlýðý_142304.jpg
    32,9 KB · Görüntüleme: 76
O gazete sana ait. İstediğin şekilde kullanabilirsin. Olayın içeriği farklı. Apartman veya dükkan önünde yerde duran gazetenin sahibine ulaşmasını engellemek suçun içeriği. 24 gü hafif hapis verilmiş

Ben de böyle anladım, gazeteyi dağıtma engeli..
Ama benim için kayınvalideme tehdit oldu bu haber:1:
Yaptığı pişileri, börekleri gazeteye sarma huyu var, biz de uyarıyoruz mürekkepler böreklere bulaşıyor diye
Sağlık açısından ciddiye almıyor ama bu haberi örnek gösterip tehdit edebiliriz:52:
Eminim tırsar, yapmaz bir daha...

Ben de böyle anladım, gazeteyi dağıtma engeli..
Ama benim için kayınvalideme tehdit oldu bu haber:1:
Yaptığı pişileri, börekleri gazeteye sarma huyu var, biz de uyarıyoruz mürekkepler böreklere bulaşıyor diye
Sağlık açısından ciddiye almıyor ama bu haberi örnek gösterip tehdit edebiliriz:52:
Eminim tırsar, yapmaz bir daha...

Ona da dava açalım mı? Yazık o sizlere pişiler yapıyormuş. Ona pişirme kağıtları alın

Back