Gazeteciyle 'ekmek' tartışması

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Cumhurbaşkanı adayı 'Ekmeleddin İhsanoğlu', Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun " Ankara ve İstanbul 'da ekmeğin fiyatını biliyor musunuz ?" sorusuna İhsaoğlu, " Ekmek 1 Lira 'dır. Halk ekmeği ise 60 Kuruş'tur. Cevabım yeterli değilse Siz benim ağzımdan istediğiniz cevabı yazabilirsiniz. Çünkü sizin adetinizdir" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na bir basın mensubu, " Anadolu insanının sizin hakkınızda şöyle bir tespiti var; 'Ekmeleddin İhsanoğlu, uzun sürü halktan kopuk kaldı. Halkın içersine karışamadı.' Mesela şöyle ilginç bir görüş var ; 'Eminim ki sloganı 'ekmek' olan Ekmeleddin İhsanoğlu, ekmeğin fiyatı nedir bunu dahi bilmiyordur.' şeklinde görüşler belirtiliyor. Buna ne derseniz ? Ankara'da ve İstanbul'da ekmek ne kadar efendim ?" diye soru yönetti.

İhsanoğlu ise, "Ekmeğin fiyatını bilmiyorsanız ben size söyleyeyim. Ekmek 1 Lira'dır. Halk ekmeği ise 60 Kuruş'tur. Cevabım yeterli değilse Siz benim ağzımdan istediğiniz cevabı yazabilirsiniz. Çünkü sizin adetinizdir" dedi. Basın mensubu ise İhsanoğlu'na "Ben halkın görüşünü yansıtmaya çalıştım" dedi. DHA
http://www.radikal.com.tr/hayat/gazeteciyle_ekmek_tartismasi-1203030

Çok mühimmiş gibi bu ekmek fiyatı ben bile bilmiyodum öğrenmiş oldum .
Ekmeğin fiyatını bilse ne olacak bilmese ne olacak hemen kafalarda kalıba sokma çabası bana göre :31:

Ekmel beyden açık bulamıyorlar, böyle abudik gubidik soru türetirler..gazeteci mars olmuş resmen. ..Anadoluda halktan bazıları ekmeğin fiyatını bile bilmez demiş, soruya bak magazin sorusu gibi... Soruyu soran daha kendisi ekmeğin fiyatını bilmiyor :51: Bunların gazeteciliği bu kadar olur ancak. :51:

Ekmegin fiyati her yerde baska kardesim. Burda 50 kurustan 1 liraya kadar gidiyor. Takmislar bi ekmegin fiyatini bilmiyorlar lafina.

Ekmeğin fiyatını bilmemek niye ayıp gibi algılanıyor, halk adamı olmaktan çıkarıyor insanı?
- Evde ekmeği sen almazsın bilmezsin
-Marketten ekmek alırsın toplu ödeme yaptığın için bilmezsin
-fFrından alırken para üstünü saymazsın bilmesin
-Ekmek yemiyorsundur bilmezsin... bu daha çoğaltılır.. O zaman bende peynirin kilosunu sorayım. aynı mantık sonuçta, peynir ekmek.

Geçen aylarda bir fırından (avm de sosyetik fırınmış meğerse:27:) zeytinli ekmek alayım dedim, kestirmeseydim bırakacaktım. fiyatı 10,75 idi...:31:

Back