Gazeteciler, adalet için bir adım attı

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
448
34
Gazeteciler “5 Kasım Gazetecilik için Ayağa Kalk Günü”nde, ağır işleyen adalete ve yargı sistemindeki adaletsizliğe dikkat çekmek için “Adalet için 5 dakikada 1 adım” attı, tutuklu meslektaşlarına özgürlük istedi

"5 Kasım Gazetecilik için Ayağa Kalk Günü” dolayısıyla İstanbul Galatasaray Meydan'ında bir araya gelen gazeteciler ağır işleyen adalete ve hukuksuzluklara dikkat çekmek amacıyla "5 dakikada 1 adım" eylemi düzenledi. Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun (GÖP) çağrısıyla düzenlenen eylemde 62 gazetecinin cezaevinde olduğunu belirtilerek, gazetecileri "terörist" ilan eden "Terörle Mücadele Yasası'nın kaldırılmasını istedi. "Terörist değil, gazeteciyiz" diyen gazeteciler, AKP döneminde basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların arttığına vurgu yaptı.

"Demokrasi", "demokrasi paketi" gibi kavramların çok konuşulduğu ülkemizde basın, düşünce ve ifade özgürlüğü ağır baskı altındadır” diyen GÖP Dönem Başkanı ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay 62 gazetecinin yıllardır haksız, hukuksuz şekilde cezaevlerinde bulunduğunu hatırlattı. Özgür Radyo eski Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan, Atılım Gazetesi Genle Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu'nun aralarında gazetecilere ömür boyu ve binlerce yıl hapis cezası verildiğini hatırlatan Abakay, “Hem yasal, hem iktidarın fiili baskıları gazeteciler için Türkiye'yi yaşanmaz hale soktu” dedi. Terörle Mücadele Kanunu(TMK)'nun en iyimser haber ve yazıları bile “terör örgüt üyeleği ve propagandası” kapsamına soktuğunu ifade eden Abakay, TMK'nın derhal kaldırılmasını istedi.

İPEKÇİ: GAZETECİYİZ, TERÖRİST DEĞİL

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, Adaletin olmadığı bir ülkede yine de adalet demek için adım atacaklarını belirterek, Türkiye'nin tutuklu gazeteciler ve düşünce suçları bakımdan en büyük cezaevi durumunda olduğunu bu nedenle bu yıl eylemin “Gazeteciyiz terörist değil” sloganıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Petrol-İş Sendikası adına konuşan İbrahim Doğangül ise "Gazetecilerin özgürlüğü, işçilerin, emekçilerin en temel ihtiyacıdır. Bu yüzden buradayız" şeklinde konuştu.

35 yıllık gazetecilik hayatında, ifade ve özgürlükler açısından en vahim yılların yaşandığını söyleyen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Attila Sertel "Türkiye mutlaka aydınlanacak ve bunda kalemini asla satmayan, dik duran gazetecilerin büyük payı olacak" dedi. Namık Koçak, gazetecilerin yaşadığı sorunlardan birinin de sahiplik sorunu olduğunu söyledi. Koçak, devletin, yandaş basın yaratmak için TMSF eliyle basın kuruluşlarına el koyarak, iş adamlarına peşkeş çektiğini kaydetti.

YALÇIN: GERÇEKLERİ YAZDIĞIMIZ İÇİN YARGILANIYORUZ

Karşınıza bir gazeteci olarak değil, bir terörist olarak çıkıyorum” diyen Soner Yalçın; "İki sene hapis yattım, şimdi ise yurt dışıma çıkmam yasak. Gazeteciyi doğru ya da yalan diye yargılayamazsınız. Bizler gerçeği yazdık diye içeri atıldık. Bu örgütlü mücadeleye devam etmek istiyoruz. Gazetecinin bir tek işi vardır, gerçeği yazmak" dedi.


http://birgun.net/haber/gazeteciler-adalet-icin-bir-adim-atti-6382.html
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…