Gazeteciden Erdoğan’a ‘diktatörlük’ sorusu!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem...rce=sm_tw&utm_medium=free&utm_campaign=gundem
  • Gazeteciden Erdoğan’a ‘diktatörlük’ sorusu!

Finlandiyalı gazeteciden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Siz diktatör müsünüz?" sorusu...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fin bir gazetecinin “Siz diktatör müsünüz?” sorusu üzerine önce bu kişinin nerede çalıştığını merak edip daha sonra “Diktatör olsam bu soruyu soramazdınız” yanıtını verdi.

DİKTATÖR OLDUĞUNUZ KONUŞULUYOR, DİKTATÖR MÜSÜNÜZ?

Finlandiya’dan bir gazeteci Erdoğan’a Türkçe ifadelerle “Halk sizden korkuyor. Ülkenizde sizin diktatör olduğunuz konuşuluyor, siz diktatör müsünüz? Bundan daha vahimi ise Ankara’daki saldırının içinde devletin parmağı olduğundan bahsediliyor. Bu iddialara ne cevap vereceksiniz?” dedi.

Erdoğan’dan önemli açıklamalar

“DİKTATÖRÜN OLDUĞU BİR ÜLKEDE BÖYLE BİR SORU SORAMAZSINIZ”

Erdoğan bu soru üzerine Fin gazetecinin nerede çalıştığını merak ederek, “Hangi gazeteden?” diye sordu. Ardından gazetecinin sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Şimdi şunu bir defa samimiyetle görmek var. Diktatörün olduğu bir ülkede herhalde böyle bir soru soramazsınız. Diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanına ailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Özgürlüklerin sınırsız yaşandığı ülke Türkiye’dir. Avrupa Birliği üye ülkeleriyle yarışırız onlarla, iddia ediyorum. Yazılı ve sosyal medya, ailem, eşim, çocuklarım olmak üzere her türlü hakaretle karşılaşmaktadır. 13 yıllık süreçte buna sabırla katlandık” dedi.

Özgürlüklerin sınırsız yaşandığı ülke Türkiye’dir. Avrupa Birliği üye ülkeleriyle yarışırız onlarla, iddia ediyorum.
Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, 2014 Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda Türkiye’yi, 180 ülke içerisinde 154. Sırada gösterdi.
https://rsf.org/index2014/tr-index2014.php

Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (Committee to Protect Journalists-CPJ) on beş gün önce açıkladığı '2013 Yılında Hapiste olan Gazeteciler' raporuyla Türkiye, dünyada en çok gazeteciyi hapse atan ülke sıralamasında 2012 yılında aldığı birinciliği 2013 yılında da kaptırmadı kimseye! İran ve Çin’i geride bırakarak birinci oldu yine!
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25534573.asp

Özgürlük Evi’nin, "2014’ün En Kötü İnsan Haklar Olaylar" listesinde, genel olarak internet erişimine getirilen kısıtlamalar yüzünden Türkiye de yer aldı.
http://www.hurriyet.com.tr/avrupa/27803673.asp

Twitter'ın, Youtube'un kapatılıp açılması falan olağan artık.

Özgürlük

AB demiş ne kadar da özgür bi ülke

Ah tayyibim hem içerden hem dışarıdan ağır tahriklere maruz kalıyorsun seni 3 dönem iktidara taşıyan bu halka hakaret.
Ne diyelim askeri darbe devri kapandı.
Algı medya darbesiyle ömrünü yiyorlar pabucum finlandiyalisi diyerek kibarlasmak istiyorum.
Çekemeyen anten taksin.

Hakaret özgürlük değildir.

Şu mesajı yazabilmeniz ne kadar özgür olduğunuzun kanıtı.

Ama reis demiş ki..
Aileme eşime çocuklarıma bana hakaret ediliyor bu bir özgürlük
Gibi lanse etmiş .

Hakaret özgürlük değildir.

Şu mesajı yazabilmeniz ne kadar özgür olduğunuzun kanıtı.

• . Diktatörün olduğu bir ülkede o ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanına ailesi dahil sınırsız hakaretin olduğunu göremezsiniz. Özgürlüklerin sınırsız yaşandığı ülke Türkiye’dir. Avrupa Birliği üye ülkeleriyle yarışırız onlarla, iddia ediyorum. Yazılı ve sosyal medya, ailem, eşim, çocuklarım olmak üzere her türlü hakaretle karşılaşmaktadır. 13 yıllık süreçte buna sabırla katlandık” dedi.

Çekemeyen anten taksına kadar çok kibar gidiyordun

Bu cevabı daha önce de duymuştum sanki. Kopyala yapıştır. Özgürlükler ülkesi ama siteler kapatılıyor kanallar neden gösterilmeksizin kaldırılıyor. Çizgi film kanalı vardı orda uzun kuyruğu izliyorduk arıyorum yok eşime dedim şu kanal silinmiş mi nolmuş bi ayarlasana o da dedi kaldırdılar ya. Demekki o kanal da birilerininmiş öğrenmiş oldum. Ne istediniz uzun kuyruktan ne de tatlı bir hayvan neyse bunu Türk gazeteciler sormaya başlarsa her kanaldan her gazeteden inanacağım

Özgür ülkeyiz içerde buluruz hepsini veya işinden olurlar..
Pkklılar tehtit ediyor ya bi spiker bile işinden olmuştu 1 yıl gibi bi süre önce.

Hakaret etmeyi özgürlük olarak nitelendiren, özgürlüğün çerçevesini böyle çizen bir cumhurbaşkanımız var. Ne çektin be Erdoğan.
Elinde olsa kendisine ve ailesine eleştiri yapan kimse kalır mı dışarıda? Elinde olsa yapacağı şeyi, elinde olmadığı zaman sanki yapmak istemiyormuş gibi konuşması yok mu...
Soruyor mu acaba kendine ben ne yaptım da 13 yıldır hakaret işitiyorum diye.
13 yıldaki öncesinde ben küçüktüm ama siyasetin ve siyasetçilerin sohbetlerde bile daha saygın anıldığını hatırlıyorum. Şimdi öyle mi. Siyaset öh yani, piyasa, çıkar dünyası, hırslar... İyi bir şey kalmadı siyasete dair.

İyide yüzlerce hakaret ediliyor. Hepsi cezamı yiyor ? Gerçekten haddini aşan tipler olunca elbette cezası olacak. Ne kadar hafife alınıyor. Onlar bu ülkenin temsilcileri.
Eline klavyesini alan öyle yazamaz.

Burada iki kişi arasında münakaşa çıktığında " seni şikayet edeceğim , avukatımla görüşeceğim" deniyor.

özgürlükten yıkılıyoruz...
türkiye türkiye olalı böyle özgürlük görmedi..

gazeteciler, askerler içerde hırsızlar dışarda.. gazeteci döven serbest , karikatür çizen mapus...

kk dan bile adam toplamaya kalkan özgürlükler ülkesi seviyorum seni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…