• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gazete Deseni?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
26
Bir arkadaşımın bu hafta doğum günü var benim aklımda olan hediye fikri ise şu, hani desensiz düz kalın karton kapaklı telli defterler oluyor ya, onun kapağına gazete kağıdı deseni vermek ve üstüne de siyah sprey boyayla pop-art tarzında kendisinin veya sevdiği bir ünlünün portesini yapmak.

Portre işi kolay sadece kağıdı kontürlerinden kesip sprey boyayla defterin üstüne püskürtücem, ama gazete desenini nasıl yapacağımı bilmiyorum. Pritle direk yapıştırsam çok amatör ve komik duracak, üstünden oje cilasıyla geçmeyi denedim olmadı, verniklemem mi lazım acaba? Biri fikir verirse çok mutlu olacağım :KK51:

Resimdeki gibi durmasını istiyorum defterin

old_black_white_newspaper_vintage_retro_advert_spiral_note_books-r04f41a7e1a9549cda4c1fc956fbd88ef_ambg4_8byvr_324.jpg

Yettim :) gazeteyi tutkal ile yapistiracaksiniz defterin kapağına.

Siyah sprey boya yerine tavsiyem şöyle olur. Nescafeyi suda karıştırın bi kasede gazeteyi içine koyup bekleyin sonra çıkartıp kurutun. Gazete kağıdı eskimiş kahverengi bi görünüm alacak. Kuruduktan sonra şeffaf tutmalı deftere sürüp gazeteyi yapistirin ortadan kenarlara doğru hafifçe silip kalan boşlukları çıkartın.

Tamamen Kuruduktan sonra vernik şart.

Ben çok anlamam böyle işlerden ama aklıma gazete baskılı tırnaklar geldi. Google'dan bakın isterseniz gazete baskılı tırnaklar nasıl yapılıyor diye o şekilde yapılabilirse defter kapağına öyle denersiniz :KK53:

Yettim :) gazeteyi tutkal ile yapistiracaksiniz defterin kapağına.

Siyah sprey boya yerine tavsiyem şöyle olur. Nescafeyi suda karıştırın bi kasede gazeteyi içine koyup bekleyin sonra çıkartıp kurutun. Gazete kağıdı eskimiş kahverengi bi görünüm alacak. Kuruduktan sonra şeffaf tutmalı deftere sürüp gazeteyi yapistirin ortadan kenarlara doğru hafifçe silip kalan boşlukları çıkartın.

Tamamen Kuruduktan sonra vernik şart.

Yaa çok teşekkür ederimm :KK36: Şimdi önce gazeteyi nescafeye koyup sonra kurutuyorum, sonra bunu tutkalla yapıştırıp vernikliyorum değil mi yanlış anlamadım? Bu yöntemi gazete kağıdı yerine başka desenler ile denesem yine aynı sonuç alır mıyım acaba? Mesela daha güzel renkli gözüksün falan diye dergi kullanmayı da düşünüyorum, ya da çizgiroman sayfaları bulup yazıcıdan çıkarıp aynı yöntemi uygulasam güzel durur mu ki :KK64:

Ben çok anlamam böyle işlerden ama aklıma gazete baskılı tırnaklar geldi. Google'dan bakın isterseniz gazete baskılı tırnaklar nasıl yapılıyor diye o şekilde yapılabilirse defter kapağına öyle denersiniz :KK53:
Ben de ordan esinlendim zaten hehe :KK53:

Yeni_klas_r2_001.webp

İnternette böyle bi örnek buldum bu şekilde oluyor gazete nescafeden sonra.

Evet doğru anlamışsınız:) internette dekupaj videolari var onları izleyip yapın. Daha iyi olur :) Gazete peçete kağıt vs hepsiyle verniksiz yuzeylere yapabilirsiniz. Ahşap mukavva seramik vs gibi yerlere.

Eki Görüntüle 1706395

İnternette böyle bi örnek buldum bu şekilde oluyor gazete nescafeden sonra.

Evet doğru anlamışsınız:) internette dekupaj videolari var onları izleyip yapın. Daha iyi olur :) Gazete peçete kağıt vs hepsiyle verniksiz yuzeylere yapabilirsiniz. Ahşap mukavva seramik vs gibi yerlere.
Çok teşekkür ederim ya :KK68::KK68::KK68::KK68:

Kartonun üstüne yapsam kötü durmaz değil mi?

Yok kötü duracağını sanmam ama siz ilk defa yapacaksanız önce başka bi yerde deneyin hem acemiliği atarsınız hem nasıl durduğunu görmüş olursunuz.
Ben de öyle yapmak istiyorum ama cuma gününe yetiştirmem lazım bir tek arın var elimde, yetiştiremezsem bir tek sprey boyayla yaparım artık mecburen

Ben de öyle yapmak istiyorum ama cuma gününe yetiştirmem lazım bir tek arın var elimde, yetiştiremezsem bir tek sprey boyayla yaparım artık mecburen
Yarın çok geçe birakmazsan yetişir. Vernik için sprey yada su bazlı kullanirsan daha çabuk kurur.

Ama dediğim gibi önce başka bi yerde dene bence. Garanti olsun.

Yarın çok geçe birakmazsan yetişir. Vernik için sprey yada su bazlı kullanirsan daha çabuk kurur.

Ama dediğim gibi önce başka bi yerde dene bence. Garanti olsun.

Bauhausta falan ahşap kutular satıyorlar aslında ahşap üzerine yapmaya karar verdim şu an, demin bir video izledim dekupaj tutkalı diye bir şey kullandı kadın o nedir nerde satılır hiç bilmiyorum normal tutkal kullansam olmaz mı ki?

Bauhausta falan ahşap kutular satıyorlar aslında ahşap üzerine yapmaya karar verdim şu an, demin bir video izledim dekupaj tutkalı diye bir şey kullandı kadın o nedir nerde satılır hiç bilmiyorum normal tutkal kullansam olmaz mı ki?
Bauhausta var midir bilmem ama hobi marketlerinde olur o tarz şeyler. Keşke daha erken karar verseydiniz malzemeleri almanız açısından.

Ben normal kuruyunca seffaflasan tutkaldan kullanıyorum beyaz tutkal şeffaf tutkal diye geçiyor. Dekupaj tutkalı da buna benzer bişey.

Back