gaz sorunum..

sevdicicegim

ANNEYİM MUTLUYUM :)
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
475
89
39
arkadaşlar ben 23 haftalık hamileyim.inanılmaz bi gaz sorunum var ne yersem yiyeyim ne içersem içeyim sürekli gaz oluşuyo..hatta arada sıkıştırıyo inanılmaz bi acı çekiyorum..mafoldumben
bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa ne yapmam gerekir ki bu sorundan kurtulayım abdest alıyorum namaz kılana kadar anca tutabiliyorum hatta namazda bile rahatsız ediyo doktora sordum ama yapcak bişey yok çekersin diyo belki sizler yaşamışsınızdır die düşündüm yardımcı olursunuz banada ne yapmam gerekir bu durumda a.s.
bide 15-20 gün sonra şeker yüklemesi için hastaneye gitcem ama nasıl yapıldığı hakkında hiç bir bilgim yok bunun için test falan istemedi gel şeker yüklemesi yapılcak dedi bu konudada beni aydınlatırsanız çok mutlu olcam arkadaşlar:1hug:

canım benimde 10. haftam ama çok gaz şikayetim var.
artık o kadar kötü oluyorum ki özellikle geceleri kimseyle görüşmek istemiyorum.
karnım patlıcak gibi oluyo.çok zor gerçekten seni anlıyorum.bir de senin karnın büyük o daha zor. benim henüz normal karnım var ama akşam olunca sanki 5 aylık gibi oluyorum.
senin kadar olunca bende daha çok zorlanıcam. yemek yesen bir dert yemesen bir dert.
soğuk şeyler tüketme ayağını sıcak tut belki azalır...
allah kolaylık versin...
şeker yüklemesi de şekerli su içirip kan alıyolar...
çok zor değil panik yapma...

gaz sorununu bir kaç kere bende yasadım gerçekten dayanmak zor oluyor.utu ile ısıttığım havluyu kasıklarıma koyunca biraz rahatladım

şeker yuklemesi içn senin önceden yapacağin test yok sekerli bir karışım içircekler sana bir saat sonrada kan alacaklar.kan değerin 140 in altında olursa sorun yok demektır üstünde çıkarsa bir kaç gun sonra tekrar test yapacaklar.

Bende de gaz sorunu var maalesef ama çekiyorum işte.. Bazen hafif hareket ediyorum sıkışma dağılsın diye.. Dr'um kesinlikle ıkınma demişti ama bazen istem dışı olabiliyor :KK43:

Şeker yüklemesine ben 10 saat aç gittim, yani bir önce ki akşam en son 11-12 gibi meyve yemiştim. Randevum sabah 9 daydı. Kan alındı, sonra 50 gr glucose şurup içirdiler (5 dk. içerisinde içmem gerektiğini söylemişlerdi) ve tam 1 saat sonra tekrar kan alındı. Kahvaltı yaptım, sonuçlarım çıkınca da dr'uma gösterdim. Şeker yüklemesine mümkünse tek gitme derim, ben midem aşırı derecede bulanmıştı ve Allah korusun bayılanlar da olabiliyor. Zaten o 1 saat içerisinde hareket etmemek gerekiyor ama insan kötü oluyor ya.. Zor birşey değil, biraz miden kazınıyor ve bulanıyor ama o kadar :)

Kolay gelsin canım..

heralde hamileligin en igrenc sorunu:KK70:ilk haftadan beri cekiyorum ben suan 14 haftaligim ve hala var...bi arkadas demis geceleri kimseyle görüsmek istemiyorum diye aynen bende öle...

Hamileyken bende gaz problemi çekiyodum. Bak canım aktarlarda hindistan cevizi var. Ceviz gibi bişey. Gaz için söyle veriyolar. Onu havanda döv. Yarım tatlı kaşığı bile işe yarıyo. Doğunca bebeğine bile verebilirsin. ıçine biraz toz şeker koy ama bebeğe verirken, acı tatı çünkü.

arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ediyoruma.s.
evet gerçekten berbat bi durum akşam biyere gitme konusuna katılıyorum bende aynı sıkıntıyı çekiyorum çünkü 9 aylık gibi oluyorum genelde akşamları inanılmaz şişiyo ve rahatsız ediyo
şeker yüklemesinin zor olduğunu hiç düşünmemiştim ben sıvı şeyleri içemiyorum ilaç olarak nasıl yapcam dayancam bilmiyorum ben iğnedir herhalde die düşnümüştüm.mafoldumben
bunu mecbur yaptırmak zorundayız değilmi bebiş için katlancam artık:sinifsinif::sinifsinif:

arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ediyoruma.s.
evet gerçekten berbat bi durum akşam biyere gitme konusuna katılıyorum bende aynı sıkıntıyı çekiyorum çünkü 9 aylık gibi oluyorum genelde akşamları inanılmaz şişiyo ve rahatsız ediyo
şeker yüklemesinin zor olduğunu hiç düşünmemiştim ben sıvı şeyleri içemiyorum ilaç olarak nasıl yapcam dayancam bilmiyorum ben iğnedir herhalde die düşnümüştüm.mafoldumben
bunu mecbur yaptırmak zorundayız değilmi bebiş için katlancam artık:sinifsinif::sinifsinif:

korkmanı gerektirecek kadar kotu değil sadece çok şekerli su içiyormuşsun gibi bir sey oncesindede aç olmana gerek yok,sadece o suyu içtikten sonra kan alınana kadar geçen bir saatte bir şey yememen gerekiyor.google amcadan hamilelikte şeker yukleme testı diye yazarsan daha ayrıntılı bilgi alabilirsin

aynen akşam davetlerine gitmek istemiyorum en son abimlere gittik gaz sorunum yüzünden karnım kütük gibi şişti.Kendi evimde bir şekilde rahat hareket edebiliyorum ama başkasının evinde mümkün değil olmuyor ve çekilen sancı ikiye katlanıyor... Ayakları sıcak tutmak gerek.Birde ben akşamları maden suyu içiyorum o da iyi geliyor....

kızlar bende 15 haftalık hamileyim gaz sancısı ilk zamanlarda çok oluyordu ama zamanla geçti.bol bol sıvı tüketin

Hepinize gecmis olsun hanimlar... benimde arada oluyor karnimda gaz. bol su içip yuruyus yapinca geciyor.

Hamileyken bende gaz problemi çekiyodum. Bak canım aktarlarda hindistan cevizi var. Ceviz gibi bişey. Gaz için söyle veriyolar. Onu havanda döv. Yarım tatlı kaşığı bile işe yarıyo. Doğunca bebeğine bile verebilirsin. İçine biraz toz şeker koy ama bebeğe verirken, acı tatı çünkü.

hindistan cevizi dediginiz seyin aktardaki adi muskat. boyle soylerseniz daha kolay anlasilir.
ben pure tarzi seyler yaparken yemeklerde kullaniyorum. yediginiz yemegin icine cok az rendeleseniz tadini veriyor. gaz sorununu cozuyormu bilmyorum ama.
umarim ise yarar

hamilelikte gaz sorunu çok oluyor, rezene içerseniz belki faydasını görürsünüz, ben emzirme dönemindeyim faydasını gördüm.

merhaba, yürüyüş ve 3 lt. kadar su bence faydalı oluyor..ilaca aşvurmadan önce düzenli olarak bunu deneyin derim...

merhaba, yürüyüş ve 3 lt. kadar su bence faydalı oluyor..ilaca aşvurmadan önce düzenli olarak bunu deneyin derim...

ben günde 3 litre su içiyorum hiç içmedim desem mutlaka 1 buçuk litree bitiyorum.yürüyüşte harekette ediyorum sürekli ama ne mümkün kurtulmak bu bana çözüm değil canım ilaçta kullanmak tabiki istemiyorum ama çare arıyorum dayanamıyacak haldeyim çünkümafoldumben

ben günde 3 litre su içiyorum hiç içmedim desem mutlaka 1 buçuk litree bitiyorum.yürüyüşte harekette ediyorum sürekli ama ne mümkün kurtulmak bu bana çözüm değil canım ilaçta kullanmak tabiki istemiyorum ama çare arıyorum dayanamıyacak haldeyim çünkümafoldumben

selam bu gaz sorunu bende de vardı zaman zaman ama şu an daha fazlalaştı
bir de bağırsak sorunu doktorum metsil adlı bir şurup var ondan verdi
baya rahatlatıyor ayrıca zaten herzaman 3 litre su içen ve hareket eden
birisiyim yani onunla alakası yok benim bünyemde......

X