Bebek Beslenmesi gaz sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

E_S_M_E_R

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
224
4
46
İzmir
Kızlar 13 günlük bebeğimin gaz sorunu için kimyon kaynatıyorum, kimyon suyunu ne kadar süre muhafaza edebilirim onu bilemiyorum? Sizler kimyon kaynattıktan sonra ne kadar süre kullanıyorsunuz suyunu? Birde kakasını yaparken çok zorlanıyor ağlıyor, kolay yapabilmesi için neler yapıyorsunuz?

ben rezene çayı ve metsil kullandım iyi geldi kızıma Allah yardımcınız olsun ve sabır versin

canım kolay gelsin şimdiden sana..ben 6 ay çektim gaz problemini...çok zor..kimyon kaynatmadım ama bigünden fazla bekletme mümkünse herdefasında yenisini yap bebeklerin midesi çok hassas çünkü..ben elma yağı kullandım sürekli halende bazen sürerim.çok rahatlatıyor..birsürü damla denedim metsil,omix,biogaia,zinco..herkesi dinledim bu konuda..zinco fayda etti benim kraliçeme :) kakası içinde sürekli masaj yap..ayaklarını göbeğine doğru ittir..bebek yağı ve elma yağı zür göbüşüne ayaklarına masajı öyle yaptır.rahatlar.göbeğine hafif sıcak mendil koyardım ben.bağırsakları çalışsın hemde rahatlasın diye..doktorum hakiki zeytin yağı kullan mamasına günde bir iki damla demişti..eğer 2 günü geçipte kakasını yapmadıysa pamukla poposunu silerdim o bölgeyi..yapardı hemen bebişim..birde pamukla ılıksu damlatırdım o bölgesine hemen yapardı :) bunuda internetten okumuştum ve faydasını çok gördüm..umarım şenin işinede yarar kolay gelsin

Benim kizim 3 ayını bugün doldurdu.2 aydır kakasini 3 günde bir yapıyordu ve de zorlanarak. Son 4 gündür her sabah banyodan sonra ayaklarının altına aci elma yagi ile masaj yapıyorum ve her gün kakasini yapıyor artık. Tavsiye ederim kesinlikle. Kamyonu bende yapmıştım. Ama tek seferlik kaynatiyodum.taze taze veriyordum.aci elma yagi gazada iyi geliyo.

kızımın 1 aylık ve 4-5 gundur gaz sancısı çekıyor kendim rezene anason papatya ve tane kımyonu kaynatıp içiyorum hem bana hem kızıma fayda ediyor. kızımada nurse harveys adlı ilaçtan gunde 2 çay kaşığı içiriyorum rahatlıyor ayrıca karnını zeytinyağı ile masaj yapıyorum ayrıca poposunada suruyorum hem rahatlatıyor hem pişmesini engelliyor. ayrıca gaz yapan yıyeckloerden sakınıyorum.

benim oğluşumda 12 günlük ve 3 gündür gaz sıkıntısı çekiuyoruz yavrum ne emebiliyor nede uyuyabiliyor bu yüzden

lotus 83 benım de 3 aylık bebeğim var,çocuk doktorumuz kimyonun sütü azalttıgını ve içmemem gerektiğini söyledi.bilgin olsun

5 buçuk aylık oldu hala gazı var 2 haftadır arttı ve yattıktan yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor. Uykusuzluktan bittim, ona da içim parçalanıyor. Tüm damlaları denedim. İyi geleceğine kötüye gitti. Sürekli diyetteyim. 4. ayda biraz rahatlamıştı gazını çıkarıyordu kendilinden. Şimdi masaj da yapsam, hareketlerde yaptırsam çıkmıyor. Umarım bu da geçicidir ve bir an önce geçer. Yarın daha sıkı bir diyet yapacağım. Rezene çayına tekrar başlayacağım. Karnına sürdüğünüz yağlar ne işe yarıyor onu anlayamadım??? Bana mucize lazım!!!

canım ben bebeğime zinko damla verdim 5günlük falandı gaz için bire bir zaten doğal yağlardan oluşuyo...kakasını rahat yapması içinde zeytinyağ birebir çay kaşığı yada mamasına katarak ver hiçbir yanetkisi yok fitilden iğidir bence ...benim oğlum şuan 3 aylık ve hala zeytinyağı kullanıyorum ıkınmayı öğrendi gibi bende azalttım ama hep verdim ...dene faydasını göreceksin ben doktorlara sordum bişey olmaz dediler verin dediler verdim ve çokta rahat ediyorummm....bebeğimin büyüme oranıda %75 yani sanırım kötü bişey olsaydı bu yaptıklarım bebeğim bukadar büyüyemezdiiiii karar seninnn.....

Zeytin yağını denedim işe yarıyor gibide içirmekte sorun yaşadım. Mamaya katma olayını düşünmüştüm ama o şekilde bi zararı olurmu acaba demiştim. Kakasını yapmaya çalışırken poposunada sürdüm zeytinyağı onunda faydası oluyor o anda.Zeytinyağını kakasını yapmadığı ve zorlandığı günlerde mamasına katacağım canım.

Arkadaslar, konuya bakiniyordum. Benimde 2 aylik 33 haftada dogmus bir bebegim var. Bizimkininde ciddi gaz problemleri var. Hic bir konuda net olarak adini gormedim o yuzden buraya yazayim dedim, "colic calm" adli amerikada bir herbal urun var. Gaz sancilari bebegimi rahatsiz edince bir doz veriyorum, 3-4 dakikada sancilari gecip kendiliginden gazini cikarip uyumaya basliyor. Bana soylndiginde imkansiz demistim ama amerikadan bir arkadasima getirtmistim, tam kolik sancilari basladigi gun gelmisti ve ataklari diger herbal urunlerle karsilastirilmayacak sekilde hizli sonlandiriliyor. İcerisinde bir suru bitki yagi var ayrica arti olarak aktif komur var. Youtubedan videolarina bakin isterseniz cunku birebir aynisi oluyor. Umarim bu bilgi birilerinin isine yarar.

elma yağı ben de kullandım..zeytinyağının da çok faydasını gördüm. karın üstü yatması ve masaj da yardımcı olacak.omx şurubu da çok yardımcı olmuştu bize..Allah sabır ve şifa versin..kimyon çayı veriyorsan sürekli taze ver bence bir de kendin de iç ya da yemeklerine koy canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…