• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi gaz sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
arkadaşlar 1.5 aylık bebeğim inanılmaz gaz sancısı çekiyor. Gazdan uyuyamıyor. 5 dakikada bir sancıyla uyanıyor. Üç doktora gittim. Denemediğim şey kalmadı. Problemimz devam ediyor. Zinco damla kullanıyorum, Karnına masaj yapıyıyorum, zeytinyağı kullandım, rezene çayı içiyorum, ılık duş aldırıyorum, fön makinesiyle kasık ve ayaklarını ısıtıyorum, ayaklarına egzersiz hareketler yaptırıyorum, doktorun verdiği bir fitil var onu da kullandım. Başka ne yapabilirim. Bu gaz sorununu şöyle kesin geçiren bir yöntem yok mudur?

gaz ıcın damlalar var benım arkadasım hep ondan kullandı ogluna.bı de ayaklarını sıcak tut.doyduktan sonragazını cıkarmıs olsa da olmasa da yuzustu yatır.guzel gaz cıkarıyor.oyle de uyutabılırsın gaz sancısı gelınce pırtlayabılıyor ve gazını cıkarıyor agzından benım kızım.ılk yatırdıgında bıraz pıkırdanıyor ama sonra gazı da cıkıyor guzelce uyuyor da.kussa bıle battanıyesıne cıkarıyor bogulma rıskı de yok.kızım artık oyle daha rahat uyuyor :)

gaz ıcın damlalar var benım arkadasım hep ondan kullandı ogluna.bı de ayaklarını sıcak tut.doyduktan sonragazını cıkarmıs olsa da olmasa da yuzustu yatır.guzel gaz cıkarıyor.oyle de uyutabılırsın gaz sancısı gelınce pırtlayabılıyor ve gazını cıkarıyor agzından benım kızım.ılk yatırdıgında bıraz pıkırdanıyor ama sonra gazı da cıkıyor guzelce uyuyor da.kussa bıle battanıyesıne cıkarıyor bogulma rıskı de yok.kızım artık oyle daha rahat uyuyor :)

ayaklarını 3 kat giydiriyorum. evimde çok sıcak. biz kısa kolluyla duruyoruz. beslendikten sonra hemen gazını da çıkarıyor. ama yatınca 5 dk sonra uyanıyorum. kısaca çok gazlı bir bebek. doktorda çok gazlı dedi muayenesinde:)

cnm geçen gün bi doktor arkadaşımız bebeklerdeki gaz için bütün ilaçların boş olduğunu kanıtlanmış tek şeyin ılık şekerli su olduğunu söyledi hiç duymamıştım kendi bebeğide çok gazlıydı faydası olduğunu söyledi ben daha denemedim. bende elma yağı sürüyordum göbüşüyle ayaklarının altına aynı zamanda adaçayı yağıda yazıyor kutusunun üstünde yani elma gibi değilde çok keskin kokusu var.diğer denediklerimde bir tutam kimyon tohumunu kaynar suya atıyorsun ılıyınca şırıngayla 2ml çekip bebeğe veriyorsun görümcem tek faydayı bunda buldu mesela..birde nurse harveys şurup aldım doktor günde 3 defa verebilirsin demişti sabah öğlen akşam ama ben sadece gazı çok olduğunda 1sefer verdim sanırım ondan bi faydasını görmedim düzenli kulanmaya başlamayı düşünüyorum( bu şurubun içindede sadece kimyon ve dereotu özü varmış)birde şekerli suyu deneyeceğim..umarım bunlardan biri sizin bebeğinizede fayda eder..

cnm geçen gün bi doktor arkadaşımız bebeklerdeki gaz için bütün ilaçların boş olduğunu kanıtlanmış tek şeyin ılık şekerli su olduğunu söyledi hiç duymamıştım kendi bebeğide çok gazlıydı faydası olduğunu söyledi ben daha denemedim. bende elma yağı sürüyordum göbüşüyle ayaklarının altına aynı zamanda adaçayı yağıda yazıyor kutusunun üstünde yani elma gibi değilde çok keskin kokusu var.diğer denediklerimde bir tutam kimyon tohumunu kaynar suya atıyorsun ılıyınca şırıngayla 2ml çekip bebeğe veriyorsun görümcem tek faydayı bunda buldu mesela..birde nurse harveys şurup aldım doktor günde 3 defa verebilirsin demişti sabah öğlen akşam ama ben sadece gazı çok olduğunda 1sefer verdim sanırım ondan bi faydasını görmedim düzenli kulanmaya başlamayı düşünüyorum( bu şurubun içindede sadece kimyon ve dereotu özü varmış)birde şekerli suyu deneyeceğim..umarım bunlardan biri sizin bebeğinizede fayda eder..

çok teşekkürler. o şuruba ben de bakacağım

öncelikle kendine çok dikkat et, ayaklarını sıcak tut..en ufak bir üşütmemde bebeğimin gazı oluyo hemen..yediklerinede cidden dikkat et..böylelikle rahat oluyo bebiş..ben nane limon ve rezene içiyorum,oğluşada bir iki kaşık veriyorum bunun faydasını gördüm..

öncelikle iyi geceler.. ben de size wind-salbe diye bir alman gaz merhemini tavsiye ederim. etkili ve sağlık bakanlığı onaylı. tabiki yine de doktora danışmanızı tavsiye ederim..

ahhh ahh o gaz sancısını bir ben bilirm birde allah:)) ben tam 3 ay oğlumu hem göğsümde uyuttum abartmıyorum tuvalete böyle gittim,denemediğim baharat,damla,ilaç kalmadı amerikan damlalar getirttik yok yok yok..sadece göğsümde karnını bastırınca uyuyabiliyordu ve ben gece gündüz bu şekilde durum asla başka şekilde durmuyordu,sana en büyük tavsiyem sakın bebeğine bu ilaçları verme ben çok pişma oldum çünkü onlar hafif sancılı çocuklarda işe yarıyor,sadece zaman bunun ilacı,zamanı geldiğinde herşey bitiyor,bende çok şükür 3 ay sürdü daha da sürebilirdi şuan oğlum 8 aylık,lütfen bebeğinin midesini doldurma bunlarla,sadece sabır ve zaman,daha çok minik,senin ne kadar üzüldüğünü ve yıprandığını çok iyi anlayabiliyorum ama hepsi geçecek,annelik çok güzel..

arkadaşlar 1.5 aylık bebeğim inanılmaz gaz sancısı çekiyor. Gazdan uyuyamıyor. 5 dakikada bir sancıyla uyanıyor. Üç doktora gittim. Denemediğim şey kalmadı. Problemimz devam ediyor. Zinco damla kullanıyorum, Karnına masaj yapıyıyorum, zeytinyağı kullandım, rezene çayı içiyorum, ılık duş aldırıyorum, fön makinesiyle kasık ve ayaklarını ısıtıyorum, ayaklarına egzersiz hareketler yaptırıyorum, doktorun verdiği bir fitil var onu da kullandım. Başka ne yapabilirim. Bu gaz sorununu şöyle kesin geçiren bir yöntem yok mudur?

Aslında yöntem var tabi. Biz GoldenGoat diye mamayla çözdük. İstersen facebookta kullanıcı yorumları var. Kesin çözüm diyebilirim. İstersen direk telefon et her soruyu yanıtlıyorlar. Ya da mail at. Sana deneme maması gönderebilirler. Bence vakit kaybetme.

Aslında yöntem var tabi kıcakarı ilaçlarıda denedik ama Biz GoldenGoat diye mamayla çözdük. İstersen facebookta kullanıcı yorumları var. Kesin çözüm diyebilirim. İstersen direk telefon et her soruyu yanıtlıyorlar. Ya da mail at. Sana deneme maması gönderebilirler. Bence vakit kaybetme.

Back