Gaz Söktürücü

fobioski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
5
0
54
arkadaşlar benim frna halde gaz problemim var ilk olarak 1.5 yıl önce başladı. önce hafif bi mide bölgesinde ağrı oluyor daha sonra 1gün içinde şiddetleniyor ve nöbet gibi ağrılar bazen çok artıyor kendimi atacak yer bulamıyorum. şimdi de midemde ağrı var ve en fazla iki gün sonra şiddetlenecek. sokol diye bir ilaç kullanıyorum doktor vermişti ama bu ilaç 4günde etki ediyor ve ben işe gidemiyorum bu süre içinde bana tavsiye edebileceğiniz birkaç saat içinde beni rahatlatacak başka ilaç ya da bitkisel çözümleriniz var mı
teşekkürler..

karnıbaharın böyle bir etkisi var.ben haşlayıp yediğim zaman geceleri ve ertesi günlerde aşırı şekilde gaz yapma ihtiyacı hissediyorum. dene istersen . geçmiş olsun.

bitkisel şeyler şüphesiz daha iyi çözüm. ancak iş yerinde falan acil durumda hani talcid ler vardı eskiden şimdi renee adında çiğneme tabletleri oluyor. sancını gidermek, rahatlatmak için işine yarayabilir.

karnıbahar gaz yapar diye biliyorum ben.sana bi faydası olmaz sanıyorum.hatta daha kötü olabilirsin.kimyon yiyebilirsen işe yarar.günde 1 çay kaşığı.

1 tatli kasigi Kisnis tohumunu havanda ez.1 su bardagi kaynar suya atip agzini sikica kapat.5-10 dk.demlendikten sonra ic. Gaz söktürücü etkisi vardir.

Bende de var aynı problem ama seninki kadar şiddetli değil. sinirsel baarsak koliti dediler..ilaç falan içmiyorum. hergece yatmadan önce büyük bi fincana bitane rezene bi tane papatya çayı atıyorum. onu içiyorum,çok falza rahatlatmıyo ama iyi geliyo yinede. en azından psikolojik olarak iyi hissediyosun kendini.soğuktan kesinlikle kaçıcaksın,en ufak bi soğuk aldığında şikayetlerin artar.gaz yapan yiyeceklerden kesinlikle uzak durucaksın. K.fasulye,nohut,lahana,karnabahar,kırmızı lahana.. gibi yiyecekleri tüketemiceksin malesef. zor bişe,allah kimseye vermesin ama dediğim gibi sinirsel bi rahatsızlıkmış bu.herşeyden önce relax olmak lazım yani..

içtiğin sıcak çayın içerisine bir adet karanfili kır ve biraz bekle iç acaip gaz söktürüyo ben şimdi demliğimin içerisine çayımı demlerken 3 adet atıyorum süper gaz söküyo bebegime gaz geçmesini bu şekilde önlemiş oldum.birde saraçoğlu süpürge tohumu demişti galiba bir araştr sitesinden geçmiş olsun

senin tarif ettiğin spazm canım onun için daha etkili ilaçlar var ama doktora danış yinede. bende daha önce kullandım ama tavsiyeyle olmaz tabi. karnın açken soğuk su,meyva suyu gibi şeyler içme. suyuda mümkün olduğu kadar ılık içmeye çalış.birde evet karnıbahar gaz yapar..

Ben de spastik kolon die bi hastalık sebebiyle çok gaz sıkıntısı çektim.
- kimyon
- rezene çayı
- papatya çayı
- doğadan relax çay
- tarçın
- kişniş iyi gelebilir. Ama bunun psikolojik olma ihtimali de çok yüksek. Doktor bana mide ikinci beyindir demişti. Psikiyatriste gidip de ilaç kullanmaya başlayınca geçti benim bütün rahatsızlıklarım. Umarım sen de hemen iyileşirsin
Geçmiş olsun.
-

X