Gaz sancılarınız için öneri.

Rossiene

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
5.283
3.575
Hanımlar ben çok çektim hala çekiyorum yakın da gaz sancılarınız başlayacak.
Biraz reklam gibi oluyor ama ben bi nebzede olsa rahat ettim istiyorum herkez bilsin.Fisher price titreşimli ana kucağı var ilk başta bebeğim red etti ama şimdi alıştı gaz sancısı çektimi yatırıyorum içindeki gaz hareket ettiği için rahatlıyor biraz.
Alamıyacak durumda olanlara tavsiyem ayağınızda sallayın.Rabim size kolaylık versin...

anneler papatya çayı ... bebekleri çok rahatalatıyo

emziren anneler kendileri içsin ..
ben sabahları bir bardak rezene çayı ..öğleden sonra papatya çayı içiyordum bebeğim rahatlıyordu..

mulipanın çaylarını öneririm ...

bebeğime vermemiştim ama şimdi pişmanım ağzına bir iki kaşık verseydim belki dahada rahatlardı

milupanın rezene çatı bebekler içebilir , benim kurtarıcım olmuştu
ayrıca yeni doğan bebeği ayakta saalamak çok güvenli değil , bebekler sallandıkça beyin lobları da sallanıyor , ayakta sallamak için biraz daha büyümesini beklemelisiniz

milupanın rezene çatı bebekler içebilir , benim kurtarıcım olmuştu
ayrıca yeni doğan bebeği ayakta saalamak çok güvenli değil , bebekler sallandıkça beyin lobları da sallanıyor , ayakta sallamak için biraz daha büyümesini beklemelisiniz
Doktorum bebek sersemliyor sallama demişti ama bebişi susturamayınca öyle mecbur kalıyorsun ki .
Diğer ayların annelerini incelerseniz hemen hemen her şeyi denemişizdir.rezene çayları falan çokta fayda etmiyor göreceksiniz.sab zinco omx .

farkındaysanız bende bir anneyim , hemde ilk 3 ayını hiç uyumadan kolikli bir bebeğe bakarak geçiren bir anneyim , her gece saat 9'da ağlamaya başlar gece 12'ye kadar hiç susmazdı , sırayla kucakta taşır tüm evi dolaştırırdık , bel ağrısı kol ağrısı dayanılmaz bir hal alırdı ama buna rağmen doktorumun yapmayın dediği şeyleri yapmadım , ayakta saalamak da bunlardan biriydi..

en azından ilk mesajınızda doktorum önermedi ama ben bu şekilde susturuyorum deseydiniz yeni anne olacak arkadaşlarımızı da yanlış bilgilendirmemiş olurdunuz , bazı bebeklere ilaç fayda etmiyo maalesef ama buna da katlanmak zorundayız diye düşünüyorum.. varsın bebeğime bişey olmasın da benim belim kolum ağrısın , onun sağlığı herşeyin önündedir benim için

Hemen hemen hepimiz bu devrelerden geçtik.Bende andinaya katılıyorum.Eğer bebeğimiz için sakıncaysa mecbur kadım salladım demek olmamalı.Bebeği kucakta sallaken bile dikat etmemiz gerekli.Zaten bu süreç kısa bir süreç 3 ay dayanılamayacak gibi bir süre değil.Ama siz çözümü bulmuşsunuz sanırım.Bizde arabayla dolaştırırdık.Sanırım o etkiyi yaratıyor salıncak.

farkındaysanız bende bir anneyim , hemde ilk 3 ayını hiç uyumadan kolikli bir bebeğe bakarak geçiren bir anneyim , her gece saat 9'da ağlamaya başlar gece 12'ye kadar hiç susmazdı , sırayla kucakta taşır tüm evi dolaştırırdık , bel ağrısı kol ağrısı dayanılmaz bir hal alırdı ama buna rağmen doktorumun yapmayın dediği şeyleri yapmadım , ayakta saalamak da bunlardan biriydi..

en azından ilk mesajınızda doktorum önermedi ama ben bu şekilde susturuyorum deseydiniz yeni anne olacak arkadaşlarımızı da yanlış bilgilendirmemiş olurdunuz , bazı bebeklere ilaç fayda etmiyo maalesef ama buna da katlanmak zorundayız diye düşünüyorum.. varsın bebeğime bişey olmasın da benim belim kolum ağrısın , onun sağlığı herşeyin önündedir benim için
Sana haksızsın diyemeyeceğim haklısın .Senin belki yardımcın vardı malesef yardımcısı olmayan hanımlar oluyor .Şimdiye kadar büyüyen çocuklar zaten hiç ayakta sallanmadı .Ayakta sallanan çocuk ölümleri görüldü.Yok böyle bir şey.Tartışmak için falan söylemiyorum ama doktorlar bebklerinize 6 ay su vermeyin diyorlardı şimdi tam tersi .Bazen söylenenlere deği uygulamalara bakılması gerek.
l

Akidemcim yardımcım yoktu , bir eşim vardı bide akşamlaı işden yorgun argın gelen bir anam vardı , saolsun onlar yardımcı olmaya çalışıyorlardı ama ben tüm gün bebeğimle evde yanlızdım , sürekli ağlardı ve sürekli kusardı , bazen akşama kadar vakit bulup da ağzıma bir lokma ekmek koyamadığım olurdu , yorgunluktan bitap düşerdim çünkü oğlum 3 ay boyunca gündüz hiç uyumadı , o kadar çok kusardı ki yer silmekten çamaşır yıkamaktan kafayı sıyıracak hale gelirdim.. gece de 9 da bir başlardı 12’ye kadar hiç susmazdı , gece uyurdu 2 saatte bir emmek için uyanır toplam 1 saat uyurdu , akşam kocamla annem gelince onlar biraz da kucakta taşırlardı ama hiç kimse anne gibi değil neticede sıkılır yorulur yine bana verirlerdi gerçi olsun ben ona da şükür diyorum.. çokm zor atlattım o günleri o yüzden seni anlayabiliyorum ama benim demem şuydu ne olursa olsun bizler anneyiz bebeğimize zarar verecek şeyleri yapmamalıyız , hele ki doktorların da kesinlikle önermediği şeyleri hiç yapmamalıyız..

ılk 3 ay gerçekten bazı bebekler için çok yıpratıcı oluyor , dilerim kolay atlatırsın bu dönemi tatlım.. ben ne zmana ki işe başladım oğlum 2,5 aylıktı o zaman dinlenmeye başladım resmen : ))) zaten işe başlayınca bakıcı da tuttum ama akşamları çocuğun posası yine bana kalıyor tabi : ))

Annelik çok zor , çok meşakatli ama bir o kadar da güzel , tüm annelere gazsız , kusmuksuz bebekler diliyorum : ))

bende ilk 7 ay kolikle uğraştım inanın bunun 5 ayı andinacığımın dediği gibi akşam 9 başlar hiç susmadan gece 2ler olurdu ağlardı kaç defa gecenin bir yarısı ağlaya ağlaya doktorumu aradım ama ne rezene ne gece çayı ne papatya fayda etmrdi birtek sab zinco biraz iyi geliyordu oda 2 saat falan bitkiseldir yeni anneler sorsun doktorlarına rezeneyi bebeğe 2. ayda içirmeye başlanıyor ilk 2 ay anneler devamlı içsin hem süt yapıyor sıvı olduğu için hemde bebeği rahatlatıyor...
andinayada katılıyorum ilk 3 ay hiç ayağımda sallamadım ama mert çok şişmanladı sonradan çok yavaş bir şekilde 3 ay bitiminde ayağımda sallıyordum bebeğimin sağlığı iyiliği herşeyin üstünde ben biraz rahat ediyim die zararını bildiğim şeyleri uygulamadım rahat etmek istyende doğurmayıversin eskiler yaptı di bişey olmadı lafınada katılmıyorum zararlarını bilmiyolardı yapıyolardı bile bile de yapmamak lazım

andinacım sana katılıyorum mert 1 yaşına giriyor hala çok kusuyor pütürlü geliyor kusuyor yemek istemiyor kusuyor bazen inadından kusuyor cuma günü arkadaşlarım vardı yemeğin pütürü gitti boğazına takıldı kustu inan acıdılar halime ta bebekliğinden bu yana hep kusan bi bebekti eskiden sütü kusuyordu kolaydı şimdi halıları silmek çamasırdan lekesii çıkatmak daha zor oldu allah bütün annelerin yardımcısı olsun uykusuz kusan gazı olan bebek büyütmek çok zor yaramazıda uslusuda zor herkezin yardımcısı olsun

kızlar metsil ilacını kullandım ben ama sonradan zaralı olabilir diye haber çıktı, nurse harveys bebeğime etki etmedi.. gece 4lere kadar 6 ay evde dolaştım ... inanın kamburum çıkmıştı..
ve beşiğimizde sallanan değildi .CE standartlarına uygun bişey aldık .. ayakdada sallamadım hiç ..

ama şimdi olsa beşiğini sallanan alırdırm ve yavaşca sallardım ...

bide anneler kimyanu bolca yesin ..
KİMYON rahatlatıyo .. ayağına sıcak su torbası ..kalın çorap ve karın bölgesine yavaşca masaj ..

arkadaslar neredeyse 1 yıllık tecrubesı olan ve bu konuyu uzun uzun arastıran bır anne olarak tek kelımeyle sunu soyleyebılırım CEKECEKSINIZ O DA SIZ DE CEKECEKSINIZ.
ne yaparsanız yapın sadece bır anlık rahatlamalar yaparsınız ama 5 dk sonra tekrar baslar.bız de 4 ay kadar cektık tamamıyle 5 ayda cok rahatlamıstık yanı normale donduk.asla ve asla ılac kullanmayın bıtkısel surup olan nurse harveyı denemıstım sadece ılk bır ıkı gun ıyı gıbıydı ama sonra tekrar basladı.karın bolgesını sıcak tutun pet sısenın ıcıne sıcak su koyun ve gıysısının ustunden karnına koyarak ılıklıgını hıssetmesını saglayın bu hepsınden daha ıse yaramıstı bızde.rezene kımyon muskat cevızı verdım su da demleyıp ama ınanın hıc faydasını gormedım.kabus halını almıstı sancılar bızde kac kez acıle gıttık.ben benden cıkmıs haldeydım artık.ama asla ayagımda sallamadım.kucagımda yuzu bana donuk olarak karnını vucuduma dayayarak odanın ıcınde gezınıp durdum bu da rahatlatıyor cunku karnına yapılan hafıf bır baskı gazın hareket etmesını saglıyor. dr umuzda aynen sunu soyledı yenı uretılmıs bır araba dusun km sınırı vardır fazla gaza basamazsın cunku motoru yenı bellı bır kullanımdan sonra motor acılır ve ıstedıgın hıza ulasırsın.bebıslerde de aynı durum hersey o kadar yenı kı ılk tanıstıgı anne sutu ve bunu sındırmeye calısıyor.alısacak ama zamana ıhtıyacı var.organlar yenı kullanılıyor.neden anne sutu cunku en ıyı sındırebılecegı yıyecek o.yoksa kebabı verelım yesın demıstı .
dedgım gıbı ıkınızde cekeceksınız ve cok kısa bır sure yasarken uzun mus gıbı gelıyor ama ınanın bır bakmıssınız o gunler cokkk gerıde kalmıs.tum bebıslere saglıklı gunler dılerım.

benden de masrafsız bi öneri 1 aylık bebeğime denemedik şey bırakmadım çözümü bir kahve fincanında kaynamış suda bi çay kaşığı kimyonu demleyip süzüp sabah akşam bi çay kasığı vermekte buldum ilaçlara verdiğim paraya yazıkmıs beee cok faydasını gördümmm

kşmyon herkeste aynı etkiyi sağlamıyo maalesef :KK43: bende çok içirmiştim ama yağmurun da dediği gibi 5 dakika sonra yine eski haline dönüyodu.. off ne günlerdi ya , düşündükçe tüylerim diken diken oluyo

al benden de o kadar andısım cok cektık ya ben de o da. ayyy cok kotu gunlerdı ama bak geldı gectı ya dusununce.en kotu gunumuz onlar olsun canıkom.

Şunu anlamıyorum bebeği sallmıycam diye eziyet ve zulmetmenin anlamı yok günah çocuğa YAVAŞ YAVAŞ ve ritmik şekilde sallarsanız içinde ki gaz parçalanır rahat çıkmasını sağlar bunuda eltimin doktoru söylemiş. Bizim bebeklerimiz sancısız çocular olsa uyutmak için sallamayız tabi.
Ama bebeğimsancı çekerken onu rahatlatan neyse onu yaparım kimse sallanmadan dolayı özürlü veya sakat kalmadı.Ben duymadım .Kendinize böyle katı kurallar koymayın.

yağmurunda dediği gibi muskat çok iyi geliyor ama ben muskatı rendeleyip elimle veriyordum çok işe yarıyordu bizim tam anlamıyla gaz sancıları-mız hala bitmiş değil geceleri gazdan saatlerce ağlıyor hala oğlum muskatı yine alıcam bide emziren anneler kimyonu cezvede suyla karıştırıp içsin inanızmaz süt arttırıyor içtikten 1 saat sonra fışkırırırdı sütüm denemesi bedava hemde yararlı bişi.....

bide emziren anneler kimyonu cezvede suyla karıştırıp içsin inanızmaz süt arttırıyor içtikten 1 saat sonra fışkırırırdı sütüm denemesi bedava hemde yararlı bişi.....
Ne kadar suya ne kadar kimyon ayy işe yararsa çok dua alırsın kardeşim benden..

X