Gaz problemi

guloeko

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2016
99
38
18
32
Merhaba arkadaşlar 2 buçuk aylık kızım var ve aşırı gazlı 1 buçuk aydan beri ben poposunu uyarmadan ne gaz çıkarıyor nede kakasini yapıyor artık çok zorlanıyorum oda çok zorlanıyor bırakayım kendi yapsın diyorum morarana kadar ağlıyor ama yinede yok yapmıyor kakasi kabiz değil sulu bir şekilde bari gaz çıkarsın ona yeter diyorum masaj yapıyorum zeytin yağıyla ovuyorum 1 çay kasığında ona içiriyorum yok banamisin demiyor acaba tembellikmu oldu ikinmayimi unuttu uyardığım için gaz damlalarida kullandım onlarda fayda etmedi ilk başlar etti 1 hafta sonra faydasiz oldu ne yapmak lazım sastim kaldim

Merhaba arkadaşlar 2 buçuk aylık kızım var ve aşırı gazlı 1 buçuk aydan beri ben poposunu uyarmadan ne gaz çıkarıyor nede kakasini yapıyor artık çok zorlanıyorum oda çok zorlanıyor bırakayım kendi yapsın diyorum morarana kadar ağlıyor ama yinede yok yapmıyor kakasi kabiz değil sulu bir şekilde bari gaz çıkarsın ona yeter diyorum masaj yapıyorum zeytin yağıyla ovuyorum 1 çay kasığında ona içiriyorum yok banamisin demiyor acaba tembellikmu oldu ikinmayimi unuttu uyardığım için gaz damlalarida kullandım onlarda fayda etmedi ilk başlar etti 1 hafta sonra faydasiz oldu ne yapmak lazım sastim kaldim
Cocuk doktorunuza danıstınızmı? Benim oglumda gazlı bir bebekti hatta kolik ti doktorumun verdiği damla ve gaz masajıyla 2 haftada atlatmıstık bu durumu. Cok fazla zeytinyagla uyarmayın dediğiniz gibi tembellik yapabilir gaz masajı var özellikle ebe bir bayan var ayse hn. internette onun videolarını bulabilirsiniz cok basarılı bir masajtır tavsiye ederim

Onun videolarindaki gibi yapiyorum canim doktor bir ilac verdi bana ise yaramadı bilmiyorum evdeyken ugrasirin ama disardayken olmuyor yapamiyosun etrafındakilerin ne yapıyı bu kadın demesi kötü birşey ve eve gelene kadar kızım patlama derecesine geliyor bari gazını çıkarsa yeter diyorum ama oda yok

Sab simplex . Bifiform. metsil .nurse. kimyobku rezene bunları kullandım ama faydasız: (

en güzeli kimyon tohumu cnm al az kaynat içir çok ama çok az şeker hergün ver bi sorunun kalmaz doğalllll

baktın olmadı doktora götürdünmü belki faeklı bi sorun vardır

6.aya kadar düzeliyor hemen hemen bütün bebeklerde yaşanılan bu tatsız durum
Öncelikle kolay gelsin .Bebeginize icirdiğiniz gaz ilaçlarını siz de kullanın, bacaklarını kasmaya başladığı karnı gerginlestiği zaman masaj yapmaya çalışın bebeginize .

Sicak su torbası cok ise yarar tabi bu sıcaklarda biraz az sıcak olabilir ayaklarının altına ve karnına kısa aralıklarla koyabilirsiniz

Gaz atakları evde başladığı zaman biz kendimizi dışarı atardık bebek arabası ya da arabaya binerdik ne hikmetse kesilirdi

Kolay gelsin acil şifalar dilerim

Bugün götürcem bakalım ikinmayi unutmuş yavrum tembellik oluştu galiba hep benim salakligim yüzünden ilaçla falan duzelmezmi acaba kizimda mahvoldu ben yaptıran kadar bekliyor garibim: (

Bugün götürcem bakalım ikinmayi unutmuş yavrum tembellik oluştu galiba hep benim salakligim yüzünden ilaçla falan duzelmezmi acaba kizimda mahvoldu ben yaptıran kadar bekliyor garibim: (
Doktoruna danısmadan ilac verme bence benim doktorum ogluma biogaia diye bir damla vermişti bagırsak düzenleyici gazada cok iyi gelmişti doktoruna bir sor istersen

Bende sap aldım onun yerine canım oglumda kullanmıştık biogaia günde 1 kez 5 damla veriyodum iyi geliyodu

Benim bebeğim 40 günlük çok sıkıntı çekiyoruz bizde bu konuda çok gazi var bu yüzden galiba sürekli ağlıyor emmek istiyor bende emziriyorum emzik de tutmadı akşama kadar yapışık ikiz gibi geziyor uz bende damlaları Dened beni biraz da olsa rahatlatan tek şey anason rezene ve kimyon bu 3 unu kaynattıktan sonra suzdum ve kendim içtim bu kızımı rahatlatıyor birazda olsa

benim kızımda kolikti akşam 6-10 arası bağıra bağıra ağlardı. uykusunda sürekli ıkınırdı. önerilen bütün damlaları denedik. baktımki sadece umut edip eziyet çekiyorum hepsini kestim. gaz masajları ve sıcak su torbası rahatlatırdı sadece. gerçekten çok zor günlerdi plates topunun üstünde kucağımda yaylanırdım o zaman rahatlardı bazen de buzuki orhan kolik müziği... bana da hep söylüyorlardı zor geliyordu ama sabredince geçiyor inanki...

Merhaba benmde 1 aylik bir oglum var bizimde cok gaz sorunumuz var bebegim alttan gazini cikaramiyor kakasini yapamiyor ikinirken kipkirmizi oluyor cok agliyor karnina masaj yapiyorum ayaklarini karnina falan cekiyirum cikmiyo zinco diye bitkisel bi damla kullanmaya basladm ama pek faydasi olmuyor sanirim kendimde rezeneli kimyonlu cay iciyirum ama bi turlu gecmiyo mama veriyirum acaba o mu yapiyor diye dusunuyirum yatirinca hic durmuyor agliyor gogsume yatiriyorum oyle gezerken uyuyor anca cok zor oluyor siz ne yaptinz gaz sorununa bir cozum bulabildiniz mi

Merhaba, sitede yeni sayılırım. Bir kaç kişiye yazdım sizinle de paylaşayım. Benimde 23 haftalık bir oğlum var ve gaz sancısı ne demek çok iyi bilirim.Gaz damlaları, kimyonlar, yaplar, masajlar, vs. hiçbiri böyle işe yaramadı bizde.

Biz şöyle bir yöntemle tüm gaz sancısından ve kaka yaparken ki zorlanmalardan kurtulduk.

Koltuğun ucuna oturup, bebeğinizi kucağınıza alın. Bebeğinizi oturur pozisyonda bacaklarının altından tutun. Yere tek kullanımlık alt açma örtüsünden koyun (yada gazete). Bir süre bekleyin. İlk defa denerken biraz daha beklemek gerekebilir. Alışkın olmadığı için huzurlanıp ağlayabilir. Ama siz kararlı bir şekilde deneyin.
Ve göreceksiniz ki ne kadar gazı kakası varsa kolaylıkla yapacak.
Eğer yapmıyorsa, demek ki kakası gazı yok. Varsa muhakkak çıkacaktır.

Biz bu yöntemi doktorumuza da sorduk, o da anatomik olarak o pozisyonu çok uygun buldu, hiçbir sakıncası yok dedi, güvenle o şekilde yapıyoruz. Ama sizde kendi doktorunuza danışıp ona göre deneyebilirsiniz.

23 haftalık olduk ve bu yöntemden beri ( 2 haftalıkken sünnet oldu ve sonrasında başladık) altına neredeyse hiç kaka yapmıyor. Kakası geldiğinde bacaklarını kıvranır gibi yapıyor, mızlanıyor, bizde kakası var diye tutuyoruz öyle yapıyor.

Gaz sorunu olan tüm annelere tavsiye ederim. Umarım faydasını gören birileri olur. Sevgiler

Back
X