Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi gaz ne zaman biter

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

vazgecilmez

.....
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
340
54
123
Diyarbakır
slm arkadaşlar

benim yeğenim bu gün 4 aylık oldu ve çok gaz sancısı var ablamın ilk çocuğu ve çokta tecrübesiz ve ne yapacağını bilmiyor nurse harves kullandı sinco kullandı metsil kullandı sürekli masaj yapıyor ama hiç bişey fayda etmiyor gazlı içecekler yiyecekler içmiyor yemiyor emzirdiği için zaten 3 aya kadar infantn kolikti ama gaz hala devam ediyor ve çoğu zaman ağlama nöbetleri bile geçiyor doktorlar çok sağlıklı gazdan başka bişeyi yok diyolar bide kulağı akıyor ama doktor kulağı ağırmıyor diyor acaba kulak akıntısı ağrı yaparmı ve bu gaz problemi daha ne kadar sürer cvplarınızı bekliyorum tşkler...

Oğlum 8 aylık ve hala devam ediyor,herşeyi denedim ama çözüm bulamadım,geceleri neler çektiğimi bir Allah bir de ben biliyorum.İnşallah sizin gaz sancılarınız çabuk geçer,doktor genelde 4.cü ayda biter demişti bize ama benim oğlum gibi nadiren de olsa devam edenler oluyormuş.

benim oğlum da 10 aylık.gece beslenmesinden sonra gazını almazsam dönüp duruyor ve uyanıyor hemen.o yüzden gazını alıp da yatırıyorum.genelde dönmeye başladıkları zaman kendilerinin çıkarması gerektiğini okumuştum bir yerde ama bu bizim için geçerli olmadı .allah hepimizin yardımcısı olsun..

merhaba arkadaşlar,benim oğlumda da gaz problemi var doğduğundan beri,herşeyi denemiş birisi olarak sonunda formulü buldum ben :)) kimyon tohumu içiyorum bi de rezeneyle naneyi karışık yapıp içiyorum,o kadar rahatlıyorki bebeğim. sabahları kimyon tohumu içiyorum,öğleden sonra rezeneyle naneyi karıştırıp içiyorum,sonra tekrar kimyon ve rezene+nane.mutlaka deneyin tavsiye ederim.4.ayımıza girmek üzereyiz çok şükür farkedilecek şekilde azaldı gazı,geceleri uyumaya başladı yavrum

1 büyük kupa için 1 tatlı kaşığı rezene koyuyosun su kaynaınca
yarım tatlı kaşığı da nane 2-3dk kaynatıp içiyosun

merhaba,
bende aynı sorundan dertliyim
kızım 9buçuk aylık hala gaz sıkıntımız var
benim yediklerimden geçiyor
çareyi neredeyse hiçbirşeyi yemeyerek buldum
süt,yoğurt, ayran,bulgur,çiğ soğan,sarımsak, fasulye,nohut,portakal,mandalina,şuan aklıma gelmeyen bisürü şey daha
inanırmısınız artık herşeyden korkar oldum
ama sonuçta kızımda gözle görülür düzelme oldu.

kısacası sana bir sorum olacak
sen bu saydığım yiyecekleri yediğin halde bahsettiğin karışımı içiyorsun ve bebeğin gaz sorunu geçti öyle mi?
eğer öyleyse bende deneyeyim çünkü çok zorlanıyorum.

canım ben başka bir başlıkta yazmıştım bu dediğin soğan sarımsak mandalina portakal,fasulye,nohut,mercimek,süt,turşu vs. hiçbirini yemedim ve rezene kimyon nane içtim öylelikle geçti.insan ne yiyeceğini ne pişireceğini şaşırıyor inan.doğumdan sonra aldığın tüm kiloları verdim hiçbirşey yiyemeyerek :)) doktorumuz sana gaz yapan sana kabızlık yapan herşey çocuğu da etkiler ona göre davran demişti.şimdi hala o yiyecekleri yemiyorum ve karışımları içmeye devam ediyorum oğlum 4.5 aylık oldu,şimdi önceki haline göre çok çok iyi bebeğim çok şükür.hatta geçenlerde küçük bir parça turşu yedim oğlum hemen sancılandı,çok etkileniyor yavrum.size de tavsiyem bu şeyleri yememeye ve karışımları içmeye devam edin,sakın artık geçti içmeyi bırakayım demeyin hemen etkileniyorlar.geçmiş olsun bebişinize.

sağol canım,
benim doktorum kesinlikle inanmıyor bu duruma
sana öyle geliyor diyor
çıldırıyorum
ama ben kızıma da rezene vermiştim hiç işe yaramamıştı
bende içmiştim ama o gıdaları tüketiyordum
zaten o gıdaları tüketmediğimden beri daha iyi çok şükür
yine geceleri sıksık uyanıyor kucağıma alıyorum, omuzumda hemen uyuyor yerine bırakıyorum tekrar uyanıyor
anlamadım sebebini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…