• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaz kaka sorunu yardım ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.965
1.468
133
32
22 günlük kızım Gaz sorunu başladı bacak hareketi de yapıyorm çıkmıyor kaka da yapamıyo sanırım annem sabun koyalım falan diyo hayır dedim zararlı diyorum yaptırmadım çok ağlayınca yaptırsan noluyo diyorlar zeytinyağı içirelim dedi ama o da normal yag ile karışmış o yüzden onu da içirmedim o yüzden ne yapmalıyım biogaia verdim bugun işe yaramadı sanırım

Son düzenleme:
Ne kadarlık? Sabun falan yapmayın, gaz için metsil damla kullanın, biogaia gaz için değil de bağırsak düzenlemek için iyi. Ben 10 günlükten sonra mamalarına zeytin yağı damlatıyordum kabızlık için ama emin olduğum birinden alıyordum yağımı

Gaz sorunu başladı bacak hareketi de yapıyorm çıkmıyor kaka da yapamıyo sanırım annem sabun koyalım falan diyo hayır dedim zararlı diyorum çok ağlayınca yaptırsan noluyo diyorlar zeytinyağı içirelim dedi ama o da normal yag ile karışmış içirmedim o yüzden ne yapmalıyım biogaia verdim bugun işe yaramadı sanırım
Sakın ha, sabun falan sakın.
Ne kadarlık bebeğiniz?
Tam makatına biraz zeytinyağı sürüp parmağınızla dıştan biraz masaj yapabilirsiniz. Ayaklarını karnına doğru hafif hafif bastırıp çekerek cimnastik yaptırabilirsiniz. Karnına saat yönünde masaj yapabilirsiniz..

Biogaia yi duzenli kullanin. Hergun ayni saatlerde verin. Bir kac gün sonra kaka yapar.
Anne sutuyle besleniyosa hic bir mudahalede bulunmuyorlad. 10 gun kaka yapmazsa cocuk acilden giris yapin, lavman yapsinlar. Benim kiz kaka yapmayinca ultrason, kan tahlili herseyi yaptirdik bisey cikmayinca bunlari onerdi doktor

Ne kadarlık? Sabun falan yapmayın, gaz için metsil damla kullanın, biogaia gaz için değil de bağırsak düzenlemek için iyi. Ben 10 günlükten sonra mamalarına zeytin yağı damlatıyordum kabızlık için ama emin olduğum birinden alıyordum yağımı
Bende yaptırmadım ama çok ağlayınca kendimi suçlu hissediyorum size de yaptık diyorlar halamla annem zeytinyagını normal yağ kabına koymuş az da olsa içinde normal yap var diye verdirmedim bişey olmaz ondan diyor vermedim gene de ama çok ağlıyor

Sakın ha, sabun falan sakın.
Ne kadarlık bebeğiniz?
Tam makatına biraz zeytinyağı sürüp parmağınızla dıştan biraz masaj yapabilirsiniz. Ayaklarını karnına doğru hafif hafif bastırıp çekerek cimnastik yaptırabilirsiniz. Karnına saat yönünde masaj yapabilirsiniz..
Yapıyorum çıkmıyor çok uzun da yapamıyorum nefesi kesilene kadar ağlıyo geri alıyorum mecburen kucagıma

Kaç aylık bebeğiniz?
22 günlük
Biogaia yi duzenli kullanin. Hergun ayni saatlerde verin. Bir kac gün sonra kaka yapar.
Anne sutuyle besleniyosa hic bir mudahalede bulunmuyorlad. 10 gun kaka yapmazsa cocuk acilden giris yapin, lavman yapsinlar. Benim kiz kaka yapmayinca ultrason, kan tahlili herseyi yaptirdik bisey cikmayinca bunlari onerdi doktor
gaz da var sanırım çok aglıyo 😞

Cam damlalik alın, içine biraz zeytinyağı çekin ve makattan verin. Gaz yüzünden acile goturseniz libalaks lavman yaparlar ya da fitil verirler. Bunlarin içeriğini araştırın, yağdan daha güvenilir değiller. Kimyasal bir ürünle lavman yapmaktansa kendiniz yağla, kaynamış ilimis suyla, serum fizyolojikle lavman yapın, tamamen doğal sabunu fitil gibi verin. Bunları sağlıklı diye yapmıyoruz unutmayın, kar zarar hesabı yapıp iki yanlıştan daha az yanlış olanı seçiyoruz. Karar sizin tabi ki.

Cam damlalik alın, içine biraz zeytinyağı çekin ve makattan verin. Gaz yüzünden acile goturseniz libalaks lavman yaparlar ya da fitil verirler. Bunlarin içeriğini araştırın, yağdan daha güvenilir değiller. Kimyasal bir ürünle lavman yapmaktansa kendiniz yağla, kaynamış ilimis suyla, serum fizyolojikle lavman yapın, tamamen doğal sabunu fitil gibi verin. Bunları sağlıklı diye yapmıyoruz unutmayın, kar zarar hesabı yapıp iki yanlıştan daha az yanlış olanı seçiyoruz. Karar sizin tabi ki.
Yaga normal sıvı yag karışmış agızdan vermedin popoya az verdik yapmadı gene serum fizyolojik işe yarar mı ? Sabun zararlı diye biliyorum ph ı uygun değil oranın florasını bozabilir o yüzden istemedim ama çok ağlayınca suçlu hissediyorum bacak hareketleri yapıyorum ama az yaptırıyo çok aglıyo çünkü geri alıyorum

Yaga normal sıvı yag karışmış agızdan vermedin popoya az verdik yapmadı gene serum fizyolojik işe yarar mı ? Sabun zararlı diye biliyorum ph ı uygun değil oranın florasını bozabilir o yüzden istemedim ama çok ağlayınca suçlu hissediyorum bacak hareketleri yapıyorum ama az yaptırıyo çok aglıyo çünkü geri alıyorum
Ağızdan vermeyin. Lavman olarak yeterli sıvı verdiğinizde kafayı hemen yapar zaten. Ben malesef aşırı gaz yüzünden sık sık lavman yapmak zorunda kalmıştım bebeğime. Ilık su, serum fizyolojik, deniz suyu hiç farketmez. Hepsininin işlevi mekanik olarak bagirsagi diskilamaya teşvik etmek ve makat kaslarini uyarmak. Sıvıyı yeterli verdiğiniz sürece sıvı seçimi size kalmış. Cok baskı altında hissettiğiniz zamanlarda da en mantıklı kararları vermek zorunda değilsiniz, biz anneler de insanız ve bazen kar zarar hesabını süreçten en az stresle çıkmayı hedefleyerek kendimiz için de yapabiliriz. Yerinizde olsam bebek lavmani diye isteyip üç beş tane libalaks lavman bulundururum evde. Son çare olarak kotu ama bebeğinizi sakinlestirecek garanti bir seçenek elinizin altında bulunsun. Aklınıza yatan her şeyi denediniz ve ise yaramadiysa bu hazır lavmanlari yapın. Bazen öyle zor oluyor ki her şey zararlı olduğunu bile bile bebeğin sakinlesmesi için her şeyi yapmaya gönüllü oluyorsunuz. Bunun için kendinizi suçlamayın. Elinizden geleni yapın, olmayan kısmı için kendinize şefkat gösterin.

22 günlük kızım Gaz sorunu başladı bacak hareketi de yapıyorm çıkmıyor kaka da yapamıyo sanırım annem sabun koyalım falan diyo hayır dedim zararlı diyorum yaptırmadım çok ağlayınca yaptırsan noluyo diyorlar zeytinyağı içirelim dedi ama o da normal yag ile karışmış o yüzden onu da içirmedim o yüzden ne yapmalıyım biogaia verdim bugun işe yaramadı sanırım
Mamasına bende arada sırada zeytin yağı koyuyordum kabiz olmasını beklemeden. Genelde su onermiyorlar ilk zamanlarda ama ben ilk doğduğundan itibaren hergun 2 çay kaşığı su veriyordum. Doktorda çok az verebilirsin demişti bana. Ama bi çok anne su vermek istemiyor

Yeterince besleniyor mu? Kakası var mı?siz yediklerinize çok dikkat edin. Bol bol kimyon serpin öğünlerinize. Rezene çayı için. Hem gazı alır hem süt yapar hem size iyi gelir sakinleştirir. Süt içmeyin. Ayaklarınızı sıcak tutun
emerken ağzı tamamen memeyi tutsun, hava yutmasin yavrucagiz. Her emdikten sonra ağzından gazını cikarin

Back