Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar oğlum gazlı bir bebek.2 buçuk aylık..4 gün önce gaz ilacını bıraktım..ertesi iki g
ün çok iyiydi.dedim ki demek ki artık düzeldi.ilaca gerek duymuor dedim.ama dün gündüüz sadece yarım saat uyudu huysuzlandı ağladı.....artık gece dayanamadım 10 da gaz ilacı verdim.zinko..sonra rahatladı sanırım 11 gibi uyudu.bu sabah ds gene direndim ilaç vermicem dedim ama 12 ye kadar uyumadı.uyumaması sorun değil aslında durmuyor...karnı o kadar sertki ve ayak tırnaklarını o kadar sıkıyor ki ...sıkmaktan tırnağı derisine batmışşş.....neyse gene damlasını verdim bugün. ama bu gaz ilaçlarının zararlı lduğunu duydum beyni uyuşturuyor ve kolon kanseri yaapıyormuş diye...beni uyuşturduğunu tv den duydum..diğerini ise bu siteden.....bana akıl verin.....tek başıma bakıyorum kendime ayıracak hiççççç zamanım yok.......kafayı yicemmmmmm
doktor bana zararı yok demişti 3 aylık olana kadar kullandım sonra doktor azaltarak bırak artık dedi bıraktım
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
bana da doktorum mümkün olduğunca kullanmamaya çalış ilerde bağırsak tembelliği yapıyor demişti.pek kullanmıyorum zaten çok etkisi olmuyor.
bebeğinize bu kadar acı çektirmeyin bence. bağırsakları zamanla düzene girecektir ve ilaca zaten gereksinimi kalmayacaktır. gaz sancısına yetişkinler dayanamazken bebek nasıl dayansın? rezene (humana, hipp) verin bari...
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
bebeğinize bu kadar acı çektirmeyin bence. bağırsakları zamanla düzene girecektir ve ilaca zaten gereksinimi kalmayacaktır. gaz sancısına yetişkinler dayanamazken bebek nasıl dayansın? rezene (humana, hipp) verin bari...
tabiki de bebeğime acı çektirmiyorum ilacı sık vermiyorum diye acı çektiğini nerden çıkardınız.yazdığım gibi benim bebeğime zaten hiçbiri yaramadı Allaha şükür çok gazlı bir bebek değil arada ıkınmaları olur o zaman veririm ama yine de pek etki etmez. bu ilaçların içindekiler tamamen bitkisel de olsa düzenli hergün kullanılmasına karşıyım hele de ilerde bağırsak tembelliği yaptığını duyduktan sonra.
Kullanacaksan düzenli kullanman gerekir yoksa bir faydası olmaz. Doktor bana günde 3 kez 8 damla dediği zaman aralıkları da 8 er saat tutmamı önermişti. Düzenli kullanmazsan faydası olmaz da demişti. Çok fayda etmedi ama biraz rahatlatıyordu. Sab simplex kullanmıştım ben. Çok şükür geride kaldı o günler. Şimdi gazı oldu mu pırt pırt çıkarıyor.
3-4 ay gaz sancısı ne demek ya. Hangi yetişkin dayanır...
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
ben arkadaşın sorduğu soruya doktorumun bana verdiği yanıtı söyledim kullanıp kullanmama size kalmış.ben de biliyorum düzenli kullanılacağını ama kullanmıyorum dediğim gibi Allaha şükür bebeğimin çok ihtiyacı olmadı artık 3.5 aylık olduk umarım bundan sonra da olmaz.
"sıkmaktan tırnağı derisine batmış" sözüne istinaden acı çektirmeyin demiştim, çocuğunuzu önemsemediğinizi vs. iddia etmek ne haddime, asla düşünmem böyle bencilce bir şeyi. bir anne olarak tedirginliğinizi anlıyorum. öyle ki ben de yanı durumdayım.
bu arada... bir de bifiform kullanmayı deneyin isterseniz. içeriğinde normalde bağırsaklarda bulunması gereken iyi bakteriler varmış. bebeklerin bağırsakları bunları 4-5 aylık olana dek üretemediğinden bağırsak sorunu yaşanırmış ve ilaç yoluyla verilebilirmiş. ben etkisini görüyorum.
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
teşekkür ederim önerin için canım araştırayım bir.şuanlık gaz sıkıntımız yok gibi
ama aklımda olsun.
tabiki de bebeğime acı çektirmiyorum ilacı sık vermiyorum diye acı çektiğini nerden çıkardınız.yazdığım gibi benim bebeğime zaten hiçbiri yaramadı Allaha şükür çok gazlı bir bebek değil arada ıkınmaları olur o zaman veririm ama yine de pek etki etmez. bu ilaçların içindekiler tamamen bitkisel de olsa düzenli hergün kullanılmasına karşıyım hele de ilerde bağırsak tembelliği yaptığını duyduktan sonra.
canım demek ki senin bebeğinin çok yokmuş sancısı..bugün verdim gene zinkoyu...kızlar sab simpleks acaba bitkisel mi?
canım kızım melisimmm
Kayıtlı Üye
seyhan zonguldak nersindensin
canım demek ki senin bebeğinin çok yokmuş sancısı..bugün verdim gene zinkoyu...kızlar sab simpleks acaba bitkisel mi?
bitkisel olduğunu söylemişti dr
bir doktordan duydum.ilaç kesinlikle kullanmayın diye.....napacağımı şaşırdım...çok gazlı.ilaç kullanmasam hiç durmuyor.
canım kızım melisimmm
Kayıtlı Üye
bir doktordan duydum.ilaç kesinlikle kullanmayın diye.....napacağımı şaşırdım...çok gazlı.ilaç kullanmasam hiç durmuyor.
canım zinco kullan benimkide öleydi birde milipanın rezene çayını al çok iyigeldi bize bende zonguktanımmesajda yazdımsana ama cevaqaapvermedin tanışırsak sevinirim
canım zinco kullan benimkide öleydi birde milipanın rezene çayını al çok iyigeldi bize bende zonguktanımmesajda yazdımsana ama cevaqaapvermedin tanışırsak sevinirim
cevap yazdım ama özel mesaja kapalı dedi senin için...gökçebeydeyim ben sen? rezene çayı ve zinkoyu beraber verebiliyor musun?çok zor u gaz sancısı..düneimle yolllara düştük..arabada sustu....1 hafta sonra işe de başlamam lazım..annem gelecek bakalım başedebilecek mi?
canım kızım melisimmm
Kayıtlı Üye
evet canım veriyodun düzenli geceleri ılıkseklinde ver zincoyuda ver 3 kele
zonguldak merkezdeyim canım
canım kızım melisimmm
Kayıtlı Üye
canım benimde çok kötüydü gaz sancısı nezman oturmaya başlarşarsa tam olarak ozman geçiyo birde 3aydan sonra hafifiliyo sen sabah akşam çayı ılık şkilde içir çok yi igeli yo birde sana arkdaşlık teklifi yolladım kabul et ozman yazışabiliriz sanırım senini bebek kaç aylık canım kolik filan olmasın çoka glıyorsa kolik oluyolarrr
mrb benim de 2 aylık bir kızım var . biz de çok sıkıntı çekiyoruz gaz sancısı var bebeğimin. bazı gaz ilaçları zinco, metsil gibi sadece belirli bir süre için ,yani o günün bi kısmında etkili oluyo ve söylediğiniz gibi bırakınca sorun tekrar başlıyo. benim kızımın sancısı bu ilaçlarları kullanarak hiç ama hiç azalmadı. bebeğin gaz sancısı bağırsaklarındaki bakterilerin henüz yeterli gelişimde olmamasıymış bu nedenle bu bakterilere etki edecek doğal bi ilaç kullanıyoruz BİOGAİA damla 5 ml. bu ilaç tedavi amaçlı olduğu için 4-5 gün sonra etkisini göstermeye başladı ve her geçen gün daha da arttı etkisi. sizin bebeğinizin gaz sancısının bizimki kadar ağır olmadığını düşünüyorum zinco size iyi gelmiş çünkü,bize gelmemişti. bu ilacı bırakınca etkisi geçmiyo, bebeğin durumuna göre kullanmaya devam ediyosunuz. ayrıca tane anason, tane kimyon ve tane rezeneyi eşit miktarda alıp karıştırdım. akşamları kaynayan suya (1 bardağa 2 tatlı kaşığı ) ölçüsüne uyarak ekleyip 1 dk kaynamaya bırakıp daha sonra üzerini kapatıp 10 dk dinlendirerek içiyorum bu çayın etkisi gerçekten çok oldu bize. Allah kolaylık versin.. umarım yararını görürsünüz..
rezene sadece uyuytan bi çay gaza faydası yok galıba