Mide sorunlarım ve bulduğum çözümleri paylaşacağım.
Bir yıl önce boğazıma bir lokma takılma hissi ile endoskopi oldum h.pylori çıktı ve 3 lü antibiyotik aldım. O his geçti bir yıl sonra şiddetli bir göğüs yanması ve sırt ağrısı ile doktora gittim, sırayla her türlü bölüme uğradım kardiyoloji, akciğer filmi, kan testleri vs hepsi temiz çıktı. Yeniden endoskopi oldum h.pylori negatif ama gastrit vardı, ama kan testinde h.pylori pozitif çıktı. Midemde sürekli bir noktada ağrı, bağısakta gaz, boğazda yanma, verilen ilaçlar (gaviscon,nexium,simplflat) işe yaramadı, antepsin denilen şurup ve transkobuskas biraz rahatlattı. Ama ilaçlar bitti sonuçta ve yrniden başladı.
İbrahim saraçoğlunun 21 günlük brokoli kürünü yaptım, kürü yaparken her akşam yatmadan aynısafa çayını içtim. Bu süreçte acı kızartma, ceviz, narenciye ve baharatı kestim. Şikayetlerim çok azaldı. Gün içerisinde gelen hafif ağrı hisettiğimde hemen aç karnına papatya,nane ve ıhlamurdan oluşan karışım çayını yapıp içtim. Şimdi gerçekten iyiyim çok şükür. Stresinizi de kontrol ederseniz inşallah dediklerim fayda verir. Beslenme alışkanlıklarıma kefiri ekledim. Düzenli olarak kefir tüketiyorum kendim mayalıyorum, gaz problemime ve bakteri üremesine çok fayda veriyor.