Kızlar merhaba bir kaç ay önce mide şikayetleriyle hastahaneye gittim. Endoskopiye girdim ve gastrit teşhisi koyuldu. Ayrıca midemde helikobakter pilori adlı bakteri varmış zaten gastritte bundan kaynaklanıyormuş. Doktor 4 tane ilaç verdi, kullandım. Çok zor bir süreçti yan etkiler falan bir de her ilacın özelliği farklı oluyor kimi aç karna kimi tok karna, kimi günde 4 kimi günde 3,2 vs. Neyse Bu antibiyortik tedavisi sonucu üre nefes testine girdim ve test sonucum negatif çıktı yani bakteri kaybolmuştu. Doktor tamam bir daha gelmene gerek yok dedi ama şikayetlerim devam ediyor yediklerine dikkat et falan dedi.
Yediklerime dikkat ediyorum ama şikayetlerim hiç düzelmedi. Bende ağrı olmuyor fazla bazen çok stres yaptığımda oluyo bazen de acıktığımda. Şişlikten de çok rahatsızlık duymuyorum. Daha çok mide ve boğaz yanmasından şikayetçiyim. Bir de sabahları kalktığımda ağzımda iğrenç bir tat oluyor ve midem bulanıyor ama asla kusma hissi olmuyor sadece doygun ve bulantılı bir mide ve boğazda ve ağızda iğrenç bir tat.
Bu belirtilere bakınca acaba reflü de mi var diyorum. Boğaz reflüsü falan? ama doktor öyle bir şey söylemedi aynı hastahanede (devlet hastahanesi) bir başka doktora denk gelmiştim o da boğazla ilgili bir konu varsa kbbye gidin dedi. Gittim kronik faranjit falan dedi ama ben zaten faranjitimi biliyorum faranjitli olduğum bir döneme denk geldi heralde ondan.
Daha önce Hacettepede kbb'de ameliyat olmuştum ve tedavi sürecimde ve ameliyatımda çok memnun kalmıştım. Ama bu hastahaneden pek memnun kalmadım. Bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Hastahane ve doktor önerisi verebilir misiniz? Özellikle devlet hastahanesi olursa sevinirim. Özele de bi nebze zorlayabilirim belki şartlara göre.