Ortopedi garip bir durum

gingerr

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
444
7
merhaba. konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum. nereye yazacağımı bilemedim. aynaya baktığımda belimin iki tarafı da aynı oranda değil. sağ tarafımın kıvrımı sola göre daha değişik .yani simetrik değil.biraz daha tombik duruyor. görünce inanamadım. daha önce hiç dikkat etmemiştim. böyle bir durum için hangi bölüme gidilir?

bence hemen bi röntgen çektir ne oldugu anlaşılır zaten ama bence skolyozdur yani omurga kemiğinin S şeklinde olmasına deniyor tabi inşallah yoktur ama anlattığına göre öyledir canım eğer çapı çok fazlaysa ameliyat öneriyorlar ama o çok büyük belirtiler veriyor senin anlattıgına göre az bir çapa sahip olması lazım geçmiş olsun..

skolyoz olabilir doktora görünüp röntgen cekinirseniz belli olur hemen.. birde bel agrilari falanda oluyorsa SIK SIK bundan dolayi oluyor olabilir.. insallah korkulacak bisey yoktur.

benım belimde aynı senın kı gıbı bı tarafın kıvrımı daha fazla dıger taraf daha duz bende merak ediyorum neden oldugunu ama annemler onemlı bısey yoktur dıyolar kuzenın skolyoz amelıyat oldu onun skolyoz oldugu bı gece anıden sırtı bırden sısınce anlasıldı benım kı gıbı sadece yamukluk olupta agrı sızı yoksa skolyoz oldugunu sanmam ama eger doktora gıdersen benı bılgılendırırsen sevınırım:)ben hastanelerı sevmedıgım ıcın agrı sızı yapmayan bısey ıcın doktora gıtmıyorum..

X