• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Galiba onu kaybediyorum :((((

Patricia

sil baştan başlamak gerek
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
2.892
14
116
44
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, cok zaman once bu topike yazmıstım belkı hatırlayan arkadaslarım bilirler bir iran kedim var erkek kısırlaştırılmış:( ayaz ım canım,,, su an klınıkte ıkıncı gunu.
daha önce eyvah kedim kan işiyor gibi başlıklar açmıştım. zaten 4-5 ayda bir tekrarlanan bir konuydu. ama hemen veterinere götürüyordum nesi var diye. klasık bir sekilde idrar yollarında kristallesme deyıp iğnesini vuruluyordu ve ertesi gune kadar zımba gibi oluyordu haylaz oğlum:(((
ama bundan bir hafta önce yıne aynı sorunla karsılastık. yıne doktoruna götürdük ve iğnesini oldu. eve geldi bir düzelme yok. adından üç gün daha iğne yedi yok. en son dun eşim tekrar goturdu. hemen yatırdılar test falan yapıcaz dediler. bir haftadır yemek yemıyor olması cok ölümcül ama sürekli su içmiş olması onu kurtarabilir dediler. durumu çok krıtık dediler. bu gun test sonucları geldi. düşündüğümüz gibi bir zehirlenme yok.
böbrekleri tamamen kum olmus nasıl, kumdan kasıtları krıstalleşme galıba. üre sayısı ise 300 normal olması gerekenın 10 katı yuksek. bu ıran kedilerindeki bobrek problemi nedir hala anlamıyorum kızlar. yemiyorum yediriyorum. evde yokken bile sobayı acıyorum üşütmesin diye. daha bebekken aldığımda bile işe giderken doğalgazı açık bırakırdım onun için üşüyüp hasta olmasın diye. özel mamalar, bukadar bakım ve boylesıne sevgi ama yinede boyle ölümcül bir hastalık. doktorun bu gunku son sozu kurtarmaya calışıyoruz oldu :(((((((((((((((( alim ayağım boşaldı. bukadar mı yanı. sizce kurtulurmu???

ben kıyamam ona,cok geçmiş olsun çok üzüldüm moralinizi yüksek tutmalısın allahın izniyle iyileşir inşallah dualarım o minik için..benimde bir iran kraliçem var evet cok iyi sartlarda bakıyorum ama yinede cok hassas bir genetikleri olduğu için cabuk rahatsızlanabiliyorlar allahım korusun hepsini..cok zor bir durum ama ben iyilesecegine inanıyorum umutsuz düşünme iyileşeceğine inan..iyi haberlerini allahın izni ile bekliyorum..

bu kadar iyi bakımla ve hemen tedavi sürecinin başlamıyla kurtulur bence canım..
ben de dua edicem:(
Allah yardımcınız olsun...

sağolun kızlar. şimdi tekrar vet.i aradım. serum takılmış yavruma öyle sessız sakın oturuyormus. düşününki normalde 35 cıvarı olması gereken üre 300 müş. puuahhh cok fazla. allahtan bırde ıyı haber verdı. böbrek keratın oranımı ne varmıs. o ıyıymıs yanı böbrek hastası olmamıs. eğer dedi bu ure oranı yavasca dusmeye baslarsa duzelır dedı. ınsallah dusecek. hala gec kalmıssınız dıyor vet. anlamadım yanı nasıl gec kalmak. nekadar hassaslar bu ıran kedılerı. dedım olurmu ılk anda hemen veterınere goturdum bırakırmıyım hıc. kızlar benden sız tavsıye. madem bızım anlamış olmamız gec oluyor. en az ıkı ayda bır üre tahlılı yaptırın iran kedilerinize. şayet kurtulursa ayazım ben sureklı yaptırmayı dusunuyorum kı. ben kedimin bakısı değişince bıle gotururum vet.e kaldıkı gec kalınmış dıyorlar garıp bır durum. offf offf

kaç yaşında kısırlaştırdınız?
erkek pisileri 1 yaşından önce kısırlaştırmamak gerekiyo..yan etki olarak,ilerleyen zamanlarda böbrek sorunları yaşamalarına sebep olabiliyo bu durum..

yok bır değil.zaten bızım kararımızla değil. vet. soyledı yapalım dıye. ıkıkere cıftlestırdık sonrasındada ışlem yapıldı ama benım duyduğuma görede eğer işlem ıyı yapılmazsa boyle sorunlar cıkabılıyormus maalesef offf:((( ah bu arada teyzelerı oğlusumun resmını eklıyeyım sıze.

allam allammm çok şekermiş maşallahh,Allah ömür versin miniğe..

bende kedime artık üre tahlilini belli aralıklarla veterinerimle konuşup yaptıracağım.ben anlamıyorum cok gec kalmışsınız demiş vet. ama bunu demeden önce kendisinin bilgilendirmesi gerekmezmiydi,yani nasılki aşı için belli aralıklarla zaman cizip yapıyorlar ayda birmi iki ayda birmi yaplıcak üre tahlilleri için rutin kontrolleri içinde bilgilendirmeliler..sadece aşı yapıp göndermekle olmuyor hastalıklara en başında önlem olsun diye hangi zamanda ne tahlili gereki bizi aydınlatmalılar..yavrumuz hastalanıyor vete gidiyoruz bir bakıyoruz durumu kritik böbrek hastalığı ılerlemiş e biz nereden bilecegiz böbreklerinde kumun oluşmaya basladığını.. nasıl aşı takvimi yapıyorlarsa varolabilecek hastalıklar için en basında önlem almak için rutin bir takvim yapmalılar.ben bebeğimin karnesine bakıyorumda sadece aşı takvimi.nerde rutin kontrol tarihleri nerde üre tahlil tarihleri yokki.bizi başta aydınlatmaları gerek.aklım basıma yeni geldi yarın veterinerimle bunları konuşacagım niye üre tahlili için bana bir konuşma yapmamış sinirlendim ya..seninde veterinerin üre tahlilleri için basında bilgi verseydi belkide kediciğiniz daha sağlıklı olurdu günah deyilmi şimdi o cana..kedişlerimiz sağlıklıyken niye veterinerler bizi uyarıp üre tahlilleri için cağırmazlarki..kendi veterinerimede kızdım şimdi..

çok geçmiş olsun çokk çok üzüldümm :(( umarım iyileşir umudunuzu yitirmeyin onlar herşeyi hisseder..Ben de çok dua edeceğim iyileşecek inşallah.kalbinizi bozmayın..
Birşeyi merak ettim ne ile besliyordunuz acaba? yani hangi mama ile??
Benim de şimdiden korkularım var, maddi açıdan biraz bu durum beni zorladığı için oğluma whiskas mama veriyorum ne yazıkki :1no2: işsizim şu anda çalışmıyorum ve bütün masraflarını ailem karşılıyor.. Hills, Royal Canin gibi kaliteli mamalar da bizimkilere pahalı geliyor..Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası..Arada ciğer vs. haşlayıp veriyorum ama onlara da yüklenmek istemiyorum devamlı.. Açıkçası ben bile korkuyorum şimdiden:( ilerde bizde böbrek problemleriyle karşılaşırız diye :(
geçmiş olsun tekrar:teselli:

bende kedime artık üre tahlilini belli aralıklarla veterinerimle konuşup yaptıracağım.ben anlamıyorum cok gec kalmışsınız demiş vet. ama bunu demeden önce kendisinin bilgilendirmesi gerekmezmiydi,yani nasılki aşı için belli aralıklarla zaman cizip yapıyorlar ayda birmi iki ayda birmi yaplıcak üre tahlilleri için rutin kontrolleri içinde bilgilendirmeliler..sadece aşı yapıp göndermekle olmuyor hastalıklara en başında önlem olsun diye hangi zamanda ne tahlili gereki bizi aydınlatmalılar..yavrumuz hastalanıyor vete gidiyoruz bir bakıyoruz durumu kritik böbrek hastalığı ılerlemiş e biz nereden bilecegiz böbreklerinde kumun oluşmaya basladığını.. nasıl aşı takvimi yapıyorlarsa varolabilecek hastalıklar için en basında önlem almak için rutin bir takvim yapmalılar.ben bebeğimin karnesine bakıyorumda sadece aşı takvimi.nerde rutin kontrol tarihleri nerde üre tahlil tarihleri yokki.bizi başta aydınlatmaları gerek.aklım basıma yeni geldi yarın veterinerimle bunları konuşacagım niye üre tahlili için bana bir konuşma yapmamış sinirlendim ya..seninde veterinerin üre tahlilleri için basında bilgi verseydi belkide kediciğiniz daha sağlıklı olurdu günah deyilmi şimdi o cana..kedişlerimiz sağlıklıyken niye veterinerler bizi uyarıp üre tahlilleri için cağırmazlarki..kendi veterinerimede kızdım şimdi..

kesinlikle canım ıkı gun arayla antıbıyotık ve vıtamın iğnesi yaptı baktıkı duzelmıyor eh bı tahlıl yapalım barı. anlamıyorum ıkı gun ıcınde kaybedebılırdım meleğimi. evet canım kesinlikle bu üre tahlilini peryodık olarak takvımımıze almalıyız. yanı kedimle ılgılı coğu seyı netten öğrenıyorum ınanırmısın bu değiştirdiğim kaçıncı veterıner. birde pişkin pişkin emamasına dikkat ettığımı soyleyınce e sadece mamadan olmazkı dıyor beyefendı. mamasını falan dırek kendısınden anlıyorum. şimdi yawrum elinde olduğu ıcın bişey demedim ama içimden çok şey demek geldı. ben muneccımde değilim vette.cookk kızgınım cokkk. o tahlili ılk gun yapmadı ve bir hafta yawrum oyle dolaştı ve belkide onun yuzunden kaybedıcem onu. eğer vet. ilk gun gerekli tahlili yapmıs olsaydı, su an yawrum yanlız basına,karanlık odada yatmayacak, yanımda mır mır dolanacaktı:umursamaz:

miniğin durumu nasıl,,ben iyileseceğine yürekten inanıyorum,,bugün veterinerimle sizin durumunuzdan örnek vererek konustum en basta önlem olarak üre tahlilleri için uyarılmış olsalardı simdi o masum bu durumu yasamazdı dedim evet haklısın dedi ama biz nereden bilecegiz kumun oluşmaya basladığını dedim.allah korusun içten bir rahatsızlığı baslayacak ilerleyecek ne zamanki miniğimiz gittikce gücünü kaybedip hastalığı belirginlesecek size gelecegiz ne var kum var böbrek yetmezliği var bilmemne diyeceksiniz en başında bizden neden istemiyosunuz üre tahlili kan tahlilini önlem olarak dedim.iki ayda bir yapılabilir dedi iyide neden b asta söylemiyosunuz dedim genelde taleple yapıyoruz dedi olurmu ya hiç..siparişlemi oluyormuş basta bizi bilgilendirmeniz gerekmezmi dedim..tamam yapalım belli zaman aralıklarında dedi...yapsın bakalım..senin sayfanı okuduktan sonra kendi kendime iyice detaycı oldum,bundan sonra aşı yapılacağında o ignenin tarihine kadar bakacagım..iyi ve kendinden emin bir veterinerse bunu normal karsılar....o kadar iyi sartlarda bakıyoruz veterinerimizide iyi tanımalıyız..bu kadar uzun yazıyorum çünkü senin kediciğinin durumunda en cok veterinerlere suç buluyorum..basta gerekli özeni gösterip yapsa tahlilleri o masum minicik canıyla oracıkta yatmazdı iyilesebilmek için.iyilesecek allahın izniyle

canım ayaz nasıl şimdi okudum bende bir daha yazmamışsın merak ettim ne olduğunu...
bu arada bizde oğlumla aynı şeyi yaşadım sorma gerçekten zor bir durum
bende oğlumu kısırlaştırdıktan 1-2 ay kadar sonra tuvaletınden farkettim allah tan henüz yeni başlar başlamaz farkettik zaten kaptığım gibi veterinerde aldım soluğu ( inanın çoçuktan farkı yok hele birde ağzıları var dertlerini anlatamıyor olmaları içimi parçalıyor )
1 hafta boyunca her gün vet e gittik geldik iğne oldu ve arkasından vet imiz uyardı bundan sonra sadece üriner mama ile besliycen dedi. Bunlar böbrek sorunu olan kediler için özel kedi mamasıymış light olması yeterli değil light mamalarında proteğin değeri yüksekmiş
bu olayın üzerinden 1 seneden fazla geçti her ay dönüşümlü olarak hılls ve proplan ın ürtiker mamasını alıyorum vet den ve allaha şükür bir daha yaşamadık
sanırım iyi bir vet bulmak zor
eğer isterseniz tavsiyede bulunurum ben vet imden çok memnunum gözüm kapalı teslim ederim kurabiyemi

Son düzenleme:
pisiciin durumu nasıl oldu arkadaşım?

benim en derin yaramı deştin canım. kedin için dua ediyorum.
benim kedimi maalesef kurtaramamıştık bu yüzden. erkek kedilerde yedikleri mamalardan ötürü bu tür sorunlar olurmuş. pahalı ve kaliteli diye bizde iyi mamalar alıyorduk. üşütmemesi için elimizden geleni yapmıştık. ama olmadı. 3 sene önce onu kaybettim. acısı hala çok derin. dilerim seninki iyi olur.

Merhaba kızlar ben geldim ve son gelısmelerı anlatayım dedım. ayaz geldı sımdı oturduğum koltuğun tepesınde oturmus kar yağısını ızlıyor. tam eskı halıne donmemıs ama epey bı gelısme var. vet. eve gondermıs :))) vet. dediki bana telefonda ayaz kesınlıkle evı ıstıyor. burda moralı dahada bozuluyor cinslerinden dahada hassas dedi. e bu kadar hassas buyutmeyehassas oluyorlar tabı. bazen sokak kedılerıne imrenıyorum :))) canım diet mama derken veterinerin verdiği özle mama ondan kullanıyorum ismide yabancı hatırlayamadım sımdı. ama şunu arastırıcam, hastalık ölçen kumlar varmış. duğduğum kadarıyla anlatayım size. mesela keninin üre seviyesi yukseldıkce kumun rengi değişiyormus. bundan almayı dusunuyorum ama önce bı arastırmam lazım. birde vet. enfeksyon kapmıs demezmı. bu nasıl oldu hıc anlamadım ama bana şimdi ürier mama tavsiyesinde bulunursanız cok sevınıcem . bir daha bunu yasamak istemıyorum. zaten su an kendı mamasınıda yemıyor :(( gercı babam gormus sabah ıkı uc tane atmıs ağzına ama allahtan bol su içiyor.

benim en derin yaramı deştin canım. kedin için dua ediyorum.
benim kedimi maalesef kurtaramamıştık bu yüzden. erkek kedilerde yedikleri mamalardan ötürü bu tür sorunlar olurmuş. pahalı ve kaliteli diye bizde iyi mamalar alıyorduk. üşütmemesi için elimizden geleni yapmıştık. ama olmadı. 3 sene önce onu kaybettim. acısı hala çok derin. dilerim seninki iyi olur.

cok uzuldm :gitme:

canım ayaz nasıl şimdi okudum bende bir daha yazmamışsın merak ettim ne olduğunu...
bu arada bizde oğlumla aynı şeyi yaşadım sorma gerçekten zor bir durum
bende oğlumu kısırlaştırdıktan 1-2 ay kadar sonra tuvaletınden farkettim allah tan henüz yeni başlar başlamaz farkettik zaten kaptığım gibi veterinerde aldım soluğu ( inanın çoçuktan farkı yok hele birde ağzıları var dertlerini anlatamıyor olmaları içimi parçalıyor )
1 hafta boyunca her gün vet e gittik geldik iğne oldu ve arkasından vet imiz uyardı bundan sonra sadece üriner mama ile besliycen dedi. Bunlar böbrek sorunu olan kediler için özel kedi mamasıymış light olması yeterli değil light mamalarında proteğin değeri yüksekmiş
bu olayın üzerinden 1 seneden fazla geçti her ay dönüşümlü olarak hılls ve proplan ın ürtiker mamasını alıyorum vet den ve allaha şükür bir daha yaşamadık
sanırım iyi bir vet bulmak zor
eğer isterseniz tavsiyede bulunurum ben vet imden çok memnunum gözüm kapalı teslim ederim kurabiyemi

canım mama paketindeki isme baktım Hills prescription diet yazıyor beyaz paket

çok sevindim canım onlar bizlerin en iyi dostları insanın içi parçalanıyor heleki bunu yaşamış biri olarak
linkini atamıyorum ama google da şöyle arattırısan mama paketini ve yazıları inceleyebilirsin
proplan (hılls de yazabilirsin) idrar yolları sağlığı için geliştirilmiş tavuklu ve piriçli kedi maması
genelde 3,5 kiloluk mamaları koymuşlar ama benim tercihim 1,5 kiloluk mamalar
mutlaka vet inizde sizi bilgilendirmiştir ama bende eklemek isterim,
kediler daima taze su içmek isterler miyde sorunları ve tuylerini sürekli yaladıkları için bağırsakalarını yumuşatmak için ve idrar yolları açısından sürekli suyunu tazelemeye çalışın ve musluk suyu kesinlikle vermeyin, ayrıca aldığınız mamaları 1,5 kiloluk paketlerde almayı tercih edin ve mümkünse aldığınız poşetin içerinde bırakmayın, hava almayan kaplar alır iseniz ona boşaltın mamasını, paketler hava aldığı için bayat mama yemeleride bu rahatsızları açısından çok önemli.
Bende 750 lik hava almayan iki kutu aldım mamasını ona boşaltıyorum hatta vet iniz mama satışı da yapıyor ise onlarda promosyon olarak bu kedi mamalarını saklamak için kutular olabiliyor isteyebilirsiniz

tekrar çok çok büyük geçmişler olsun
ve birdaha tekrarlamaması dileğiyle
benim yerimede koklayın ayaz ı onlar pudra kokar zaten :)))

Back
X