galiba bebeğime bakıcı buldum; ama...

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
kızlar bebeğime bakmak isteyen bir bayan var. bizim buralarda evlere temizliğe geliyo. güvenilir birine benziyor. evi ona emanet edip çıkıyoruz mesela. o temizliği yapıp gidiyo kendi. ama bakıcı olayı çok farklı. ben onunla nasıl konuşacağımı bilemiyorum. sizce ona neler sormalıyım? bi de istanbulda yarım gün bakıcı fiyatları nasıl? tavsiyelerinize ihtiyacım var. bir bakıcıyla anlaşırken neler konuşulmalı? sonradan pişman olmak istemem.

ben kendi bebeğimi 12. aydan sonra bakıcıya vermeyi düşünüyorum. henüz 9 ayımız var ama aynı şeyleri ben de düşünüyorum. ne gibi özellikleri olmalı? neler sormalıyım? bence en önemlisi düzgün türkçe konuşması.. çünkü yavrum konuşurken onun lehçesinden çok etkilenecek. 2. si de sorduğu sorulara bu ne? şu neden böyle gibi? mantıklı ve ortalama cevaplar verebilecek kültüre sahip olmalı. bir de tecrübeli olması iyi olur bence; ya daha önce çocuk bakmış veya kendi çocuğu olan kişileri tercih ederim. benim önceliklerim bunlar. istanbuldaki bakıcı fiyatlarını bilmiyorum. ama izmirde komşumuz kendi evinde çocuk bakıyordu 400 tl alıyordu. ama senin evine gelmesini istediğinde özellikle ev işlerine de yardım edecekse fiyat artıyor tabiki... umarım gönlüne göre birini bulursun canım...

teşekkürler canım. kendi evime gelmesini istiyorum. bebeğime 7 aylıktan iitibaren bakmaya başlıcak. acaba ev işi yemek yaptırırsam bebeğimle ilgilenmez mi? yarım gün olduğu için herhalde yetiştiremez. bebeğim 1,5 yaşına gelinceye kadar bakacak. sonra tayin. ayrıca daha önce bebek bakmış. çocukları da sever gibi bir hali var ama.. bilemiyorum.

Kendinden pay biç bence. Sen bir gün içinde bebeğinle ilgilenirken hem ev işlerini hem de yemeği layıkıyla yapabiliyor musun? Yaptığın zamanlar mutlaka oluyordur ama bebeğinin ruh haline huysuzluk ve uyku durumuna göre geçiştirdiğin zamanlar da oluyordur. Ama sana gelecek kadın göz önünde olan yemek ve temizlik işlerini sana yaranmak için layıkıyla yapmaya çalışırken bebeğinin bakımını ihmal edebilir. Ayrıca düzgün Türkçe konuşması ve kültürlü olması da önemli bir konu tabii, sorunlar çıkabiliyor ama hallediliyor. Daha ön planda olan bebek bakımı açısından bilgili olması, acil durumda ilkyardım uygulayabilmesi. Herkes bir şekilde çocuk büyütüyor ama nasıl büyüyor o çocuklar... Yemek yedirme, uyutma ve çocugu susturma tarzı çok önemli. Ayrıca stres altında kadının nasıl bir tepki vereceğini önceden kestiremezsin. Tavsiyem mutlaka gizli kamera ile kadını denetlemen. Melek gibi görünen bakıcılar yalnızken şeytana dönüşebiliyor. Ayrıca mutlaka ama mutlaka kadını bir hastaneye götürüp aids ve hepatit testlerini yaptırmanı şiddetle tavsiye ederim. Hepatit çok bulaşıcı bir hastalık. En önemlisi de tükürükten bulaşıyor olması. Kaşık, bardak gibi şeylerden çok kolaylıkla bebeğine bulaşabilir. Gözünü korkutmak için yazmadım bunları ama görümcemin 10 dan fazla bakıcı tecrübesinden çıkan sonuçlar bunlar ne yazık ki.

kamerayı ben de düşündüm ama aids, hepatit falan asla aklıma gelmezdi. kadına nasıl denir ki gel hastaneye gidelim fisfisfis

kamerayı ben de düşündüm ama aids, hepatit falan asla aklıma gelmezdi. kadına nasıl denir ki gel hastaneye gidelim fisfisfis

Bebeğinin sağlığı için demek zorundasın canım. Sonra kendini affedemezsin bebeğine hastalık bulaştıgını ögrendiğinde. Hele o test sonuçlarının çıkmasını beklemek bulastı mı bulasmadı mı acaba diye insanın ömrünü yiyiyor inan bana.

bakıcılar zaten hizmetli gibi hem yemek, hem temizlik yapmıyorlar canım. senin de dediğin gibi yetişmeleri mümkün değil. yalnızca evden çıkarken "fasülye ıslatmıştım pişirip yanına da pilav yapar mısın?" başka gün ise "yarın misafirim gelecek süpürgeyi açıp evi bir süpür" gibi kısıtlı işlere bakıyorlar. başta da söylediğim gibi "ev işlerine yardımcı oluyorlar" . ama bu tercih meselesi tabii...

Sigara içmemeli,yanında kesinlikle çocuk getirmemeli.Belli bir kültür seviyesi olmalı.Çocuk bakma konusunda saçma sapan inanışları olan birine çocuğuna emanet etmeyeceksin.Cahil bir insan inadına kendi bildiğini yapar.

arkadaşlar çok sağolun. kadın bana temizliğe geldiğinde bebeğime sevgi gösterisi yaptı. uyuyo üstünü örtüyo. hatta bebeğimi uyurken evde bırakıp markete gittim deterjan almaya. gidip gelmem 5 dakka sürdü koştura koştura gittim geldim ama döndüğümde bebeğimi yatağında bulduğuna sevindim.

kesinlikle tavsiye edilen biriyle anlaşın derim. daha önce çocuk bakmışsa, o ailelerle görüşün. gidin evinde ziyaret edin. evinin durumu sizi biraz fikir sahibi yapabilir. başta zaten kesinlikle bakıcı,siz ve bebeğiniz birlikte 1 haftayı en az beraber geçirin, alışma süreci olsun. buna zamanınız olmazsa ailenizden biri ya da bir arkadaşınız, komşunuz bu görevi üstlensin, yani sizin yerinize arada şok baskınlar yaparak durumu kontrol etsin.

fiyatlar semte ve kişiye göre çok değişiyor. yarım gün 250, 500, 600 çevreden duyduklarım. ancak ev işi isterseniz, ilgisinin dağılabileceğini ve bir şey olursa da, e yemek yap dediydin vb bir bahaneyle karşılaşabileceğinizi unutmayın.

3 aylık çok minik, biraz büyük olsa hani 5-10 dakika yalnız bırakın, nasıl oyalayacak test edin derdim ama 3 aylık çok minik daha, zor anlamak.

bende epey araştırıp tedirgin olmuştum. birkaç adayım vardı en beğendiğimde karar kıldım şimdi çok memnuum bir aya yakındır bizimle ve daha 20 gün daha var. öncelikle mümkün oldğunca erken başlat kadını daha iyi tanımanı sağlar.
benim kriterlerim vardı en önemlisi tecrübe ve genç olmasıydı.genç ve tecrübeli bulduğum kız hemde çocuk gelişimi mezunuydu ama yeni evliydi ve her an bebek yapabilirdi.elemek zorunda kaldım. ikinci aday şimdiki abla.genç adaylar çok sorunluydu.
tecrübeli (8 yıldır)sevecen ve çok sakin.bebekle iletişimi çok iyi.bbek bakımı ve beslnemesi konusunda bilgili ve ilk hafta sadece bizi izledi. ev işi yapmam demişti( ev işi yaparım diyenleri elemiştim zaten) ama sağolsun bebek uyuyunca bana iş bırakmıyor ama ben evde yokken kesinlikle iş yaptırmıyorum gözüm arkada kalacak diyede dokunmuyor evişlerine.bebek ağlayınca panik olmuyor neyi istediğini neden hzuursuz olduğunu biliyor.türkçeyi düzgün konuşuyor.tv seyretmiyor sigara içmiyor.ve hep bebeğin hizasında duruyor.genelde halının üstünde bebeğin sağında solunda ama asla müdahale etmiyor sadece yönlendiriyor.ikaz ettiğim şeyleri tekrarlamıyor.
peki ne eksik diye düşündüm? sanırım sadece oyun konusunda biraz kısıtlı.eski klasik bilgiler mevcut onları düzeltmeye çalışıyorum aklıma geldikçe. ilkyardım eğitimi vermeye çalıştım.
sağlık problemi yok ama testler konusunda zorlayamam şu anda.şimdi benimde içime kurt düşürdünüz???
umarım gönlüne göre birini bulursun.

kamera koymak lazım kamera. bizim bir arkadaş bakıcısını öve öve bitiremiyordu. kamera koydu eve, ertesi gün bakıcıyı kovdu...

ben bakıcı konusunda bir tek çocuk sevip sevmediğine bakarım..
eğer çocuk sevebiliyorsa büyütebilir..

bu arada testler içinde biraz içim rahatladı.çünkü bakıcımız yeni opere olmuş. ve operasyon öncesi bu testler yapılıyor. operasyon sonrası hiç diş hekimine gitmemiş. bitek hacı amcanın durumu var ????
açıkca test isteyemiyorsanız sizde bu şekilde sorgulayabilirsiniz.

temizliğe geliyor demişsin.Allah yardım etsin de , çok muhtaç birini seçme bence.
benim velimdi onun evine bırakıyordum, bana öğlen ikram ettiği yemeğin lafını yaptı sonradan.
kendi çocuklarıyla iletişimi nasıl ona bak derim.
bizimki tecrübeliydi ama ne fayda.

Kesinlikle birisinden referans alarak bakıcı bulun..
Bebek bakımı konusunda tecrübeli olmasına dikkat edin.Herşey kitaplarda yazdığı gibi değil çünkü.
Hastalık konusunda kontrolden geçirin.
Mümkünse ev işi ve yemek olaylarını beklemeyin ..Bebek bakımı, yemek, temizlik hepsi aynı anda yapılması zor şeyler..
Mutlaka kamera koyun, kamera olduğunu da söyleyin.Bebeğe zarar verecek birşey yaptıktan sonra, kameraya aldım seni deyip kovsan ne olur kovmasan ne olur?

Bunlar benim aklıma gelenler..
Ben bakıcı tutacak olsam bunlara dikkat ederim diye bunları yazdım..:))))

canim onceki baktigi ccuk varmis madem, referans iste. ac konus oncekiyle. kem kum ederse de bence baktirma. en onemlisi referanstir bence.

etrafımızdaki herkes kadının temizlikçi olduğunu biliyor. bebek eskiden bakıyomuş. kimseye soramam yani. bi de kadın temizliğe gittiği birinden borç para istiyomuş. bu hiç hoşuma gitmedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…