teşekkürler canım. kendi evime gelmesini istiyorum. bebeğime 7 aylıktan iitibaren bakmaya başlıcak. acaba ev işi yemek yaptırırsam bebeğimle ilgilenmez mi? yarım gün olduğu için herhalde yetiştiremez. bebeğim 1,5 yaşına gelinceye kadar bakacak. sonra tayin. ayrıca daha önce bebek bakmış. çocukları da sever gibi bir hali var ama.. bilemiyorum.
Kendinden pay biç bence. Sen bir gün içinde bebeğinle ilgilenirken hem ev işlerini hem de yemeği layıkıyla yapabiliyor musun? Yaptığın zamanlar mutlaka oluyordur ama bebeğinin ruh haline huysuzluk ve uyku durumuna göre geçiştirdiğin zamanlar da oluyordur. Ama sana gelecek kadın göz önünde olan yemek ve temizlik işlerini sana yaranmak için layıkıyla yapmaya çalışırken bebeğinin bakımını ihmal edebilir. Ayrıca düzgün Türkçe konuşması ve kültürlü olması da önemli bir konu tabii, sorunlar çıkabiliyor ama hallediliyor. Daha ön planda olan bebek bakımı açısından bilgili olması, acil durumda ilkyardım uygulayabilmesi. Herkes bir şekilde çocuk büyütüyor ama nasıl büyüyor o çocuklar... Yemek yedirme, uyutma ve çocugu susturma tarzı çok önemli. Ayrıca stres altında kadının nasıl bir tepki vereceğini önceden kestiremezsin. Tavsiyem mutlaka gizli kamera ile kadını denetlemen. Melek gibi görünen bakıcılar yalnızken şeytana dönüşebiliyor. Ayrıca mutlaka ama mutlaka kadını bir hastaneye götürüp aids ve hepatit testlerini yaptırmanı şiddetle tavsiye ederim. Hepatit çok bulaşıcı bir hastalık. En önemlisi de tükürükten bulaşıyor olması. Kaşık, bardak gibi şeylerden çok kolaylıkla bebeğine bulaşabilir. Gözünü korkutmak için yazmadım bunları ama görümcemin 10 dan fazla bakıcı tecrübesinden çıkan sonuçlar bunlar ne yazık ki.
kamerayı ben de düşündüm ama aids, hepatit falan asla aklıma gelmezdi. kadına nasıl denir ki gel hastaneye gidelim fisfisfis
bende epey araştırıp tedirgin olmuştum. birkaç adayım vardı en beğendiğimde karar kıldım şimdi çok memnuum bir aya yakındır bizimle ve daha 20 gün daha var. öncelikle mümkün oldğunca erken başlat kadını daha iyi tanımanı sağlar.
benim kriterlerim vardı en önemlisi tecrübe ve genç olmasıydı.genç ve tecrübeli bulduğum kız hemde çocuk gelişimi mezunuydu ama yeni evliydi ve her an bebek yapabilirdi.elemek zorunda kaldım. ikinci aday şimdiki abla.genç adaylar çok sorunluydu.
tecrübeli (8 yıldır)sevecen ve çok sakin.bebekle iletişimi çok iyi.bbek bakımı ve beslnemesi konusunda bilgili ve ilk hafta sadece bizi izledi. ev işi yapmam demişti( ev işi yaparım diyenleri elemiştim zaten) ama sağolsun bebek uyuyunca bana iş bırakmıyor ama ben evde yokken kesinlikle iş yaptırmıyorum gözüm arkada kalacak diyede dokunmuyor evişlerine.bebek ağlayınca panik olmuyor neyi istediğini neden hzuursuz olduğunu biliyor.türkçeyi düzgün konuşuyor.tv seyretmiyor sigara içmiyor.ve hep bebeğin hizasında duruyor.genelde halının üstünde bebeğin sağında solunda ama asla müdahale etmiyor sadece yönlendiriyor.ikaz ettiğim şeyleri tekrarlamıyor.
peki ne eksik diye düşündüm? sanırım sadece oyun konusunda biraz kısıtlı.eski klasik bilgiler mevcut onları düzeltmeye çalışıyorum aklıma geldikçe. ilkyardım eğitimi vermeye çalıştım.
sağlık problemi yok ama testler konusunda zorlayamam şu anda.şimdi benimde içime kurt düşürdünüz???
umarım gönlüne göre birini bulursun.
kamera koymak lazım kamera. bizim bir arkadaş bakıcısını öve öve bitiremiyordu. kamera koydu eve, ertesi gün bakıcıyı kovdu...
utanıyorum yazmaya ama koydum tabiki de(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?