• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gabriel García Márquez Kitapları

candan44

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2014
977
984
123
34
İzmir
Gabriel García Marquez Kitapları

Yüzyıllık Yalnızlık -
Aşk ve Öbür Cinler
Kırmızı Pazartesi
Bir Kacırılma Öyküsü
Albaya Mektup Yazan Kimse Yok
Kolera Gunlerinde Aşk
Yaprak Fırtınası
Şili'de Gizlice
Benim Hüzünlü Orospularım
İyi Kalpli Erendira
Hanım Ana'nın Cenaze Töreni
Anlatmak İçin Yaşamak
Başkan Babamızın Sonbaharı

Son iki kitap hariç (sıradalar) okudum ve sanki birini diğerinden ayırmak, Marquez'e yapılacak büyük bir haksızlık gibi gelse de, Yüzyıllık Yalnızlık bambaşka bir yere sahip okuma hayatımda. İsimlerle başı hoş olmayan benim için bile, kitapta geri dönüp, kim kimin nesiydi diye zorluk yaşamayı göze alarak okumuştum ve o masalsı olaylarda, şaşırtan benzetmelerde ve büyüleyici ifadelerde kaybolarak kitabı bitirdiğimde, sanki çok ama çok değerli bir mutluluğun, eğlencenin ve düşünme sürecinin de sonuna geldiğini hissetmiştim. Karakterlerin bakış açısını veya duygularını anlatırken okuru sarsan bir yazar.
Kolera Günlerinde Aşk da öyle. Şili'de Gizlice. Ayırmak olmaz ki, hepsi çok güzel.:)
İnsan okurken, bir yazarda bu kadar hayal gücü ama gerçeklik nasıl olabilir diye düşünüyor. Bir yerde okumuştum, tam hatırlayamıyorum ama şuna benzer bir hikaye idi: Küçüklüğünden, bir halasının olduğundan bahsederken, annesi öyle bir halan yoktu, demiş.:)
Bu Kolombiyalı yazarla aynı zamanda yaşamanın bir şans olduğunu düşünüyorum okur olarak.
Bir ara yazmayı bıraktığı söylenmişti ama yeni bir kitaba başlamış dendi, ancak sanırım hastalığı nedeniyle yazamıyor. :(
Okumadıysanız, hemen başlayın derim.

Back