- 6 Ocak 2011
- 513
- 1.074
Ben kotu demiyorum. Ama sonucta iyinin eniyisini bulmaya calisiyoruz. Onlarda isini yapiyor. Bazi kisiler bebegi oldumu o merkez cok iyi olmadimi o merkez cok kotu diyorlar. Sonucta ben orda yapilan tedaviden iki kere hamile kaldim. Ama bir seferinde gereksiz yere havuz islemi yaptirildi. Son gittigimde 31 marttan once kesin yumurtalarin alinacak dendi ve ayin 30 da bana ancak 3den sonra alinabilecegi soylendi. Calisan bayanim. Tabiiki bende iznimi tatilimi seyahatimi ona gore ayarliyorum. Heleki havuz isleminde o kadar sıkıntıya girdik ki anlatamam.
Ha birde bir seferinde ben sordum hep bayan olarak bana veriyorsunuz, esime verebileceginiz birsey yokmu sperm sayisini arttirmak yada canlandirmak icin.
Biz verdik ya zaten dosyanizda yaziyor dedi. (Kesinlikle ve kesinlkle verilmemisti)
Ne tavsiye etmistiniz diye sordum. Bi kac tane vitamin ismi soylediler spor magazalarinda satilan.
Antalyada ki memorial a gittim bir seferinde. Mustafa bahceci nin ogrencisi bir doktor var ismini hatirlayamadim simdi. (O zaman bir ay once dusuk yapmistim)
Bana dedigi sen yeni dusuk yapmissin bi alti ay bekle ama bu arada recete yaziyorum esin kullansin ,sonucta bir tane dogal yolla hamileliginiz var dedi. Iki ilac ismi yazdi. Esim onlari kullandiktan sonra sperm hareketlilik sayisi 0 dan %100 e cikti. Yani aslinda cok basit olup tedavisi cok rahat olan seyler ama biz sormadikca biz soylemedikce biz arastirip bulmadikca bahceciden bize bir tavsiye gelmiyordu. Tabii biz bunlarin pesinde kosarken zaman akippp gidiyor. 8 yildir cocuk deniyoruz. Ve artik neredeyse 40 li yaslarima dayandim.
Esime bu ilaclar zamaninda verilseydi ilk tedavide kromozom testi istenseydi simdiye belki coktan iki uc cocugumuz olmustu. Ama nedense her gitmemde aradan 1 yil bile gecmedigi halde, sarilik testi,aids testi bilmem ne aksatilmiyor.
antalyadan kalkıp bahçeciye gitmeyi düşünüyordum. bu mesajla aklım karıştı açıkçası. belki yeniden antalyada 1 kez daha denemeliyim. bu arada durumumuz benzeşiyor. yaşımız aynı sanırım hemen hemen. eşimin sperm değerleri de eşininkiyle aynı. çok merak ettim, eşine hangi ilacı vermişti dr bana yazar mısın? bir de hangi doktora hangi merkeze gittin? yeniden denedin mi? sonuç ne oldu?