Fuat Avni’ye göre erken seçim 'kaosla' gelecek

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://haber.sol.org.tr/turkiye/fuat-avniye-gore-erken-secim-kaosla-gelecek-119872
Fuat Avni adlı hesaptan atılan tweetlerde Erdoğan’ın erken seçimi zorunlu gördüğü öne sürüldü.
fuat-avni_2.jpg

Çarşamba, 17 Haziran 2015 08:50

Fuat Avni adlı Twitter hesabından atılan tweetlerde Erdoğan’ın 19-25 Aralık dosyalarının TBMM gündemine gelmemesi için erken seçimi zorunlu gördüğü iddia edildi. Erdoğan için “17/25 Aralık dosyalarının Meclis’te gündeme gelmesinden korkmuyor, titriyor” diyen Twitter fenomeni, erken seçimin kaosla, kaosun da terör eylemleriyle geleceğini öne sürdü.

İşte Fuat Avni’nin tweetleri:

stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
1. Yezid, Efkan'ı fiilen İçişleri Bakan'ı olarak kullanmaya devam ediyor. Davutoğlu'nun olup bitenden haberi yok.
stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
2. Yezid, Efkan'ı Saray'a çağırıp Emniyet'teki tayin ve terfileri gerçekleştirmesini istedi. Kendini başkan sanıyor (!)

3. Efkan, İçişleri Bakanlığı'nda çok gizli bir toplanı yaptı. Hiç bir vasfı kalmayan İçişleri Bakanı'na atanacakların listesini verdi.

stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
4. Emniyet'teki üst düzey atamaları tamamlamak istiyorlar. Ekibin seçime kadar işin başında kalacağını hesaplıyorlar.
stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
5. Atadıkları biatçı müdürlerle AKP'li olmayanları tasfiye edip yaptıkları kanunsuzlukları örtmeyi planlıyorlar
stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
6. Yezid, 17/25 Aralık dosyasının Meclis'te gündeme gelmesinden korkmuyor, titriyor. Bu olmasın diye her yolu deniyor.

stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
7. Yezid ve avanelerine göre dosyaların açılmaması için erken seçim şart.

stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
8. Erken seçim kaosla, kaos da terör eylemleriyle gelecek. Bu aynı zamanda seçim mağlubiyetini unutturmanın da formülü.

stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
9. Efkan'ın içişlerinde, Feridun'un dışişlerinde, Fidan'ın MİT'te, Kasırga'nın eski derin ekipte yapacağı çalışmalar önemli.
stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
10. Plana göre, PKK-Hizbullah, PKK-IŞİD gerginliği tırmandırılacak ve MİT içindeki karanlık adamlar, eylemlere zemin hazırlayacak.
stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
11. Seçim sonrasına bırakılan algı operasyonlarıyla kaos ve krizin faturası muhalifler arasında pay edilecek.

12. Derin Devlet'in faili meçhulleri Cemaat'e mal edilip, Cemaat'in eskiden beri bu tür eylemler yaptığı algısı oluşturulacak.

stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
13. MİTin karanlık güçleri tarafından yapılacak eylemler de Cemaat tarafından organize ediliyor denilecek.
stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
14. Yezid’in asıl istediği, kaos neticesinde patlayacak ekonomik kriz. Kriz sonrası 'ben demiştim' demeye hazırlanıyor.

stRyofpX_bigger.jpeg
fuatavni‏@fuatavni_f
15. Kısa süreli ve göstermelik de olsa oluşacak krizle erken seçim planlayan Yezid, servetine de servet katmış olacak.

Yalnız bu Fuat Avni'yi tutmuyorum şahsen, bir kere ekonomik kriz gelecek zaten, bunu sizler bilmezsiniz belki ama piyasa biliyor, kriz Global bir kriz, yani öyle koalisyon kurulacak vs diye çıkmayacak, ekonomik krizi 2 yıldır yatırımcısından aracı kurumuna, Fitch'den Standart &Poor's'a herkes biliyor, yani şu dönem tek partide olsa koalisyonda olsa hükümette kim yer alırsa alsın bu krizi yaşayacak, tarih bile vereyim size, bu da biliniyor çünkü, bu yıl sonu ya da engeç 2016 ilk 6 aylık dönemde Dünya'da kriz olacak.

Ekonomisi ve işsizlik oranları yüksek olanlar bundan daha fazla etkilenecek ki, bizim son 2-3 yıldır enflasyon, ekonomi ve işsizlik verilerimiz kötü.
Kriz olacağı için bu verilerimizle ilgili uyarılar dahi yapıldı.

Yani Fuat Avni'nin tezine göre bunu sanki içerde siyasiler yapıyormuş, yapacakmış gibi göstermeye çalışmak, öyle algılanmasına neden olmak bunu iyi niyetli bulmuyorum.
Servete servet katılır, çünkü $ TL karşısında daha da değer kazanabilir krizle.

Kriz sonrası iktidarda kim varsa zaten epey yara alacaktır, daha önceden koalisyon hükümetleri de benzer global krizleri atlatamadığından, fatura elbette koalisyona kesilecektir yine, bunu öngörmek için Fuat Avni olmaya gerek yok ve tek parti iktidarı iyiydi, denip Krizle birlikte erken seçim talep edilecektir, bunu da bilmek için alim olmaya lüzum yok.

Uzattım ama Fuat Avni rengini görüyorum:KK66:

Fuat Avni neden bu ekonomik krizin Dünya'da yaşanacak bir kriz olduğunu söylemiyor?
Neden sanki bize özel bir krizmiş gibi algılanmasına neden oluyor?
Fuat Avniii seni gidi senii:KK20:

Yalnız bu Fuat Avni'yi tutmuyorum şahsen, bir kere ekonomik kriz gelecek zaten, bunu sizler bilmezsiniz belki ama piyasa biliyor, kriz Global bir kriz, yani öyle koalisyon kurulacak vs diye çıkmayacak, ekonomik krizi 2 yıldır yatırımcısından aracı kurumuna, Fitch'den Standart &Poor's'a herkes biliyor, yani şu dönem tek partide olsa koalisyonda olsa hükümette kim yer alırsa alsın bu krizi yaşayacak, tarih bile vereyim size, bu da biliniyor çünkü, bu yıl sonu ya da engeç 2016 ilk 6 aylık dönemde Dünya'da kriz olacak.

Ekonomisi ve işsizlik oranları yüksek olanlar bundan daha fazla etkilenecek ki, bizim son 2-3 yıldır enflasyon, ekonomi ve işsizlik verilerimiz kötü.
Kriz olacağı için bu verilerimizle ilgili uyarılar dahi yapıldı.

Yani Fuat Avni'nin tezine göre bunu sanki içerde siyasiler yapıyormuş, yapacakmış gibi göstermeye çalışmak, öyle algılanmasına neden olmak bunu iyi niyetli bulmuyorum.
Servete servet katılır, çünkü $ TL karşısında daha da değer kazanabilir krizle.

Kriz sonrası iktidarda kim varsa zaten epey yara alacaktır, daha önceden koalisyon hükümetleri de benzer global krizleri atlatamadığından, fatura elbette koalisyona kesilecektir yine, bunu öngörmek için Fuat Avni olmaya gerek yok ve tek parti iktidarı iyiydi, denip Krizle birlikte erken seçim talep edilecektir, bunu da bilmek için alim olmaya lüzum yok.

Uzattım ama Fuat Avni rengini görüyorum:KK66:
o zaman fuat avninin nabza göre şerbet veya gaz verdiğini çıkarabiliriz..
olsun helal olsun akıllı adam.. akıl oyunları oynuyor. :KK51:

o zaman fuat avninin nabza göre şerbet veya gaz verdiğini çıkarabiliriz..
olsun helal olsun akıllı adam.. akıl oyunları oynuyor. :KK51:
Evet, algılarla çok güzel oynuyor, bak ne kadar çok takipçisi var, Fuat Avni şurda kaç zamandır yazıyor, çok olmadı ama takipçisi sayısı artmıştır eminim, birkaç sözü de çıkınca güven sağladı lakin ben yer miyim:KK70:

Yemiyorum, karnım tok, ekonomiden az buçuk anlarım, amatörce takip ediyorum, Fitch, S&P ne zaman açıklama yapacak, Merkel ne demiş, Yellen ne zaman ne diyecek bilirim.

Bu açıklamalarda krizi Türkiye'de yaşanacakmış gibi algılanmasına neden oldu ya, bitti o:KK70:
Emin ol piyasa yapıcılar okuduysa gülmüştür o beyana:KK70:

Evet, algılarla çok güzel oynuyor, bak ne kadar çok takipçisi var, Fuat Avni şurda kaç zamandır yazıyor, çok olmadı ama takipçisi sayısı artmıştır eminim, birkaç sözü de çıkınca güven sağladı lakin ben yer miyim:KK70:

Yemiyorum, karnım tok, ekonomiden az buçuk anlarım, amatörce takip ediyorum, Fitch, S&P ne zaman açıklama yapacak, Merkel ne demiş, Yellen ne zaman ne diyecek bilirim.

Bu açıklamalarda krizi Türkiye'de yaşanacakmış gibi algılanmasına neden oldu ya, bitti o:KK70:
Emin ol piyasa yapıcılar okuduysa gülmüştür o beyana:KK70:
valla benım algılarımlada pek guzel oynuyor..
yalnızca ekonomi anlamında değil , içerdende güzel bılgıler verıyo. yalan soyleyemem , twitter kullanmıyo olabılırım ama gazetede vs gorunce ılk onu acıp okuyorum..
(ha buarada cok donanımlıyımdır okurum arastırrım dıye ınceden havanıda attın farketmedım değil :KK52:)

valla benım algılarımlada pek guzel oynuyor..
yalnızca ekonomi anlamında değil , içerdende güzel bılgıler verıyo. yalan soyleyemem , twitter kullanmıyo olabılırım ama gazetede vs gorunce ılk onu acıp okuyorum..
(ha buarada cok donanımlıyımdır okurum arastırrım dıye ınceden havanıda attın farketmedım değil :KK52:)
Estağfurullah, hiç öyle bir iddiam yok gerçekten, bildiğim konularda sonuna kadar düşüncemi yazarım fakat cahil olduğum, bilgimin yetersiz kaldığı durumlarda da susup bunu bilmiyorum demesini bilirim, bilmediğim şeye bilmiyorum demekten utanmadım hiç.
Fakat ekonomi cidden ilgi alanım, Dünya'yı içine alan bu ekonomik krizi biliyorum, Fuat Avni'de hiç Dünya'da olacağına değinmediği için dur bakalım Fuat Avni, ağır ol, ekonomi bizim işimiz deyip daldım topiğe:KK70:

Estağfurullah, hiç öyle bir iddiam yok gerçekten, bildiğim konularda sonuna kadar düşüncemi yazarım fakat cahil olduğum, bilgimin yetersiz kaldığı durumlarda da susup bunu bilmiyorum demesini bilirim, bilmediğim şeye bilmiyorum demekten utanmadım hiç.
Fakat ekonomi cidden ilgi alanım, Dünya'yı içine alan bu ekonomik krizi biliyorum, Fuat Avni'de hiç Dünya'da olacağına değinmediği için dur bakalım Fuat Avni, ağır ol, ekonomi bizim işimiz deyip daldım topiğe:KK70:
mütevazi olmaya gerek yok dicem yağcılık olarak adlandırılmaz umarım.. ki ne cıkarımız olacak bırbırımızden :KK14:
sen banlarsın anca beni , ben paşa paşa gder mapısımda yatarım..
şakası bıyana güzel birsey , hoşuma gdiyor yanı az-cok bıkonuda bilgili olmanız , araştırıyo olmanız. Tabı buda dedıgın gbı meraklı olmanızdan , ilgi duymanızdan kaynaklanıyor..

edıt: konu dışı yorumlardan KİB liyorum sizi :KK4:

X