FSH Yüksekliği

Hepsensiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2020
30
5
1
45
Selam Hanımlar...
Haziran ayında hormon testi yaptırdım değerlerim normal çıktı.Adet düzensizliği var bende.Bende haziran ayında hayıt tohumu çayı içmeye başladım. 3 ay kadar düzenli olarak içtim.Dün tekrar hormon testi yaptırdım . 3 ay önce fsh değerim 7 di. Şimdi 15 çıktı Hayıt otu içmeme rağmen sanırım bu hayıt otu bir tek bende ters etki yaptı Bende içmeyi bıraktım bir haftadır neden böyle oldu anlamıyorum moralim çok bozuk Sizce fsh mi düşürmek için adetimi düzene sokmak için ne yapabilirim Bilgisi olan kardeşlerim cevaplarsa bana umut olacak

Canım yeni yaptığın test ara kanama olmasın bir de adetin kaçıncı günüydü

Ben hic guvenmem zaten otlara, adetin kacinci gununde yaptirdin peki? Benim fsh 0.636 hic kimsede dusuk fsh duymadim ben

Merhabalar...
Eylülün 10 unda adet oldum . Bu ay ilk defa uzun sürdü. Adetimin 16 ıncı gününde dr gittim Benden kan testi istedi hemogram istemiş hormon istememiş cuma günüydü testi verdiğim gün Pazartesi kanaman devam ederse hormon testi yaptır dedi Bu arada kanamamın 19 uncu günüydü hormon testini verdiğim gün eylülün 30 unda nihayet temizlendim bu hormon testinde fsh yüksek çıktı sonuçlarda bir şey yok dedi parça alıcaz dedi kanamanın neden kaynaklı olduğuna dair bende şu an kararsızım ilk defa bu ay böyle uzun sürdü hemen bıçak altına yatmak ne kadar mantıklı bana bir akıl verir misiniz

Ben hic guvenmem zaten otlara, adetin kacinci gununde yaptirdin peki? Benim fsh 0.636 hic kimsede dusuk fsh duymadim ben
Ben sanırım iki kere üst üste adet oldum bu ay bir ara lekelenme gibi oldu sonra tekrar normal adet gibi yoğun oldum bir şey anlamadım 21 gün kanamam oldu hormon testini 19 uncu gün yaptırdım düzensizlikten mi bu kadar yüksek çıktı ki
Düşük fsh bende hiç duymadım canım

Canım yeni yaptığın test ara kanama olmasın bir de adetin kaçıncı günüydü
Ben bir şey anlamadım bu ay ilk defa böyle uzun sürdü adetim eylülün 10 unda oldum 21 gün sürdü hormon testini 19 uncu günü yaptırmış oluyorum 3 gün sonra da tamamen kesildi kanamam

Fsh testi adetin 2 ve ya 3cu gunu yapilmazmi? Ben oyle yaptirmistim. Bir kere oyle bisey bendede oldu hormon ilacina bagladim durumu yoksa hep normal olur adetim senin dediyin 19 20gun kanamam oldu lekelenme seklinde. Inanirmisin benim hormonlar fsh lh prolaktin hepsi cok dusuk 0in altinda

İşte bana hormon hapı bile vermedi kanamanın neden olduğunu anlamak için rahimden parça alıcaz dendi diğer hormonlarım stabil sadece fsh yüksek çıktı bende ilk defa böyle bir şey yaşadığım için parça aldırmak istemiyorum açıkcası bu ayda böyle olursa kanamam yani uzun sürerse başka dr denicem 3 yıl önce de erken menopoz dendi prolaktin fsh yüksek çıkmıştı hormon hapı verdi 3 yıl kullanacaksın dedi dr. Bir yıl kullandım sonra başka bir dr gittim anlattım durumu erken menopoz başlangıcı mı var dedim ilacı kestirdi normal adet olduğunda gel hormon testi yapalım dedi bir ay sonra normal ilaçsız adet olduğumda gittim hormon testi yaptırdım fsh düşük çıktı yumurtalıklarım da çalışıyormuş her dr nin dediğinede inanmayacaksın önceki dr nin dediği gibi 3 yıl kullansaydım hapı bu hormonlar her zaman değişebiliyor şu an da ilk defa böyle uzun bir adet dönemi geçirdim önümüzdeki aylara bakıcam hemen parça aldırmak falan da istemiyorum açıkcası başka doktorları da denemek lazım ilgin için çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…