- 19 Ekim 2018
- 668
- 567
Merhaba hanımlar. Size danışmak istediğim bir konu var. Ben 22 yaşındayım şuan. 17/18 yaşlarındayken pco vardı 3 ay ilaç kullandım ve düzelmişti. Sonrasında hiç gecikmeden 30 günde bir oldum. Yılda 2 defa geçiyordu mevsim değişmelerinde. Pco da silinmişti yani. Üniversite bitince evlendim. Şuan 4 aylık evliyim. Evlendikten sonra gecikmeler başladı bende. İlk ay 15 gün, ikinci ay 8 gün, üçüncü ay 4 gün. Hiç korunmadık hep bebeğimiz olsun istiyorduk. Ama olmadı. Evlendikten 2 ay sonra(15.10.2018) doktora gittim genel bir kontrole. Adetimin 3. Günüydü gittiğimde. Pco yok dedi. Yumurtalıklar sağlıklı rahim temiz dedi. Gecikmeler normal yeni evlisin vücudun alışıyor dedi. Adetin 3. Günü kan değerlerim şöyleydi :
Lh- 3,93
Fsh- 3,85
Estradiol- 11,61
Prolaktin- 28,72
Progesteron- 0,185 ve
Tsh- 4,87 çıktı ve prolaktinin tiroite bağlı olarak yüksek çıkmış olabileceği söylendi. Euthryox 25 mg tiroit ilacına başladım.
07.12.2018 de tekrar kontrole gittim. Adetimin 17. Günüydü.
Lh- 12,76
Fsh- 7,12
Estradiol- 114,32
Prolaktin- 20,18
Progesteron- 0,53 ve
Tsh- 5,61 çıktı. Ayriyeten testesteron hormonuna da baktı.
Total testesteron- 78,69 çıktı.
Tiroit ilacı yetersiz geliyor dedi ve 50 mg yükseltti. Testesteron için bir erkekte olması gerekenin 4/1 i var sende dedi. Diane 35 kullan 3 ay gel dedi. Fakat ben kimyasal kullanmak istemiyorum. Bu ilaç yurt dışında da yasaklıymış okuduğuma göre bu ilaç yüzünden ölen insanlarda olmuş. Ben bu hormonlarımı diane kullanmadan testere dişli aslan pençesi ile düzenleyebilir miyim?
Ya da ilaçla birlikte aslan pençesini de yapsam ilaçla etkileşime girip bir zararı dokunur mu ?
Ve bu kan sonuçlarımın adetin 3. Günü ile 17. Gününde yapılmasından dolayı fsh ve lh yumurtlama döneminden dolayı yükselmiş olabilir mi ??
2 ayda pco oluşur mu ?
Bu ilacı kullanırken korunmalı mıyız?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Lh- 3,93
Fsh- 3,85
Estradiol- 11,61
Prolaktin- 28,72
Progesteron- 0,185 ve
Tsh- 4,87 çıktı ve prolaktinin tiroite bağlı olarak yüksek çıkmış olabileceği söylendi. Euthryox 25 mg tiroit ilacına başladım.
07.12.2018 de tekrar kontrole gittim. Adetimin 17. Günüydü.
Lh- 12,76
Fsh- 7,12
Estradiol- 114,32
Prolaktin- 20,18
Progesteron- 0,53 ve
Tsh- 5,61 çıktı. Ayriyeten testesteron hormonuna da baktı.
Total testesteron- 78,69 çıktı.
Tiroit ilacı yetersiz geliyor dedi ve 50 mg yükseltti. Testesteron için bir erkekte olması gerekenin 4/1 i var sende dedi. Diane 35 kullan 3 ay gel dedi. Fakat ben kimyasal kullanmak istemiyorum. Bu ilaç yurt dışında da yasaklıymış okuduğuma göre bu ilaç yüzünden ölen insanlarda olmuş. Ben bu hormonlarımı diane kullanmadan testere dişli aslan pençesi ile düzenleyebilir miyim?
Ya da ilaçla birlikte aslan pençesini de yapsam ilaçla etkileşime girip bir zararı dokunur mu ?
Ve bu kan sonuçlarımın adetin 3. Günü ile 17. Gününde yapılmasından dolayı fsh ve lh yumurtlama döneminden dolayı yükselmiş olabilir mi ??
2 ayda pco oluşur mu ?
Bu ilacı kullanırken korunmalı mıyız?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.