• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fritözde uzman hanımlar!

MyDoNoSe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2011
887
3
0
Diğer
Arkadaşlar selamlar öncelikle:3:

Fritöz almak istiyordum..Şimdi şöyle birşeyi merak ediyorum.Fritözde yapılan kızartmalar olurken mutfağınız da ısınıyor mu?

Zaten malum sıcaklar,buna birde ocağın ısısı eklenince dayanılmaz oluyor..
Fritözün ısısı,bekleme süresi dez avantajları nelerdir?

Tavsiye eder misiniz?Marka vs..

Birde patates doğrama makinesi arıyorum netten fakat bulamadım..

Şöyle el doğraması değilde,parmak parmak olsun istiyorum..

fritöz bence çok kullanışsız bişey.
onun yerine kızartma tenceresi aldım ben.
fritöz hem yağı israf ediyor hem de iki saat uğraştırıyor.
kendi temizliği de zor.
çevremde alanlar bile kullanmadan eskiciye verdiler. tavsiye etmem.

fritöz bence çok kullanışsız bişey.
onun yerine kızartma tenceresi aldım ben.
fritöz hem yağı israf ediyor hem de iki saat uğraştırıyor.
kendi temizliği de zor.
çevremde alanlar bile kullanmadan eskiciye verdiler. tavsiye etmem.

Aslında fritözden fritöze değişiyor..
Konuyu açtıktan sonra aldım..Kendi kafama göre:)
Burdan yorum gelmeyince malum:)

Çok çok kullanışlı,temizlemesi vs..mini fritöz..
Teşekkürler cevabın için...

Cevaplamakta geç kalmışım sanırım:) Uzun vadeli kullanım, sağlıklı kızartmalar ve pratik temizliğiyle Tefal ActiFry diyorum kesinlikle... Kullanımı son derece kolay ve kızartmalarım çok leziz oluyor, öyle hiç kuru falan değil... Hakikaten 1 kaşık yağ ile 1 kg patates kızartabiliyorsunuz:)

Cevaplamakta geç kalmışım sanırım:) Uzun vadeli kullanım, sağlıklı kızartmalar ve pratik temizliğiyle Tefal ActiFry diyorum kesinlikle... Kullanımı son derece kolay ve kızartmalarım çok leziz oluyor, öyle hiç kuru falan değil... Hakikaten 1 kaşık yağ ile 1 kg patates kızartabiliyorsunuz:)

Arkadaşım,tavsiye ettiğiniz fritöz malesef patatesleri hamurumsu pişiriyormuş..
O yüzden almadım,ve büyük fritözlerin kullanımıda zor oluyormuş..
Şu anda çok memnunum mini fritözümden:34:
Temizlemesi çok kolay ve yağ çekmiyor..Çok beğendim..Büyüğü olsa bunu alırdım,büyük kızartmalar için vs.Beğendiğim modelin büyüğüne bile razıyım:)

Memnunsanız sevindim o halde:) Güle güle kullanın:)

p.s.Acti Fry da aslında hamurumsu pişirmekten ziyade, (yani ben patatesleri halka halka doğradığımda mesela,) aksine çıtır çıtır yapıyor; ama özellikle taze patateslerle ve kalın dilimlerle belki biraz daha yumuşak bir formda oluyor bu anlamda... Ki ocakta kızartma tavasında da böyle oluyor..

Memnunsanız sevindim o halde:) Güle güle kullanın:)

p.s.Acti Fry da aslında hamurumsu pişirmekten ziyade, (yani ben patatesleri halka halka doğradığımda mesela,) aksine çıtır çıtır yapıyor; ama özellikle taze patateslerle ve kalın dilimlerle belki biraz daha yumuşak bir formda oluyor bu anlamda... Ki ocakta kızartma tavasında da böyle oluyor..

Sağol canım bilgilerine..Yani bir sürü püf noktası var,patates kızartmanın:)
Fritözün huyuna suyuna gideceksin,dediğiniz gibi halka yada uzun doğrayacaksın:)
İşte zevkine göre..Patates mi kızartıyoruz,sanat mı yapıyoruz çözemedim.:27:

canım ben fritoz için tefali tavsiye ederim yag falanda ziyan olmuyor aksına yagını suzme ozelliği var suzup pürüzsüz sekilde kabına aktarıyor tekrar tekrar yag kararana kadar kullanıyorsun ayrıca karnı yarık falan yapmak içinde sebzeleri koydugun suzgeci kullanmadan direk içine atabiliyorsun butun patlıcanı ıcınde kızarırken ne yag sıcrıyor ne bişi etrafta batmıyor sıcaklıgınıda istediğin gibi ayarlıyorsun TEFAL SNACK OLEOCLEAN altı için yag suzme kabı var 4 senedir kullanıyorum ceyizimde almıstım cok memnunum actifry tavsiye etmem ben yagsız pişirmek istiyorsan yaglı kagıdı ser tepsiye koy patlıcanı kabagı biberi her neyse sur fırına hem daha lezzetli olur kıtır kıtır hemde actifreyın cıkardıgı gurultusu yok saman gibi olur hersey o modelde

bendede tefalin yağ süzen modeli var süper
yağ kararmıyor 3 kızsartmadan sonra bile süzünce
tertemiz at bulaşık makinasına yıkansın ben mamunum

canım ben fritoz için tefali tavsiye ederim yag falanda ziyan olmuyor aksına yagını suzme ozelliği var suzup pürüzsüz sekilde kabına aktarıyor tekrar tekrar yag kararana kadar kullanıyorsun ayrıca karnı yarık falan yapmak içinde sebzeleri koydugun suzgeci kullanmadan direk içine atabiliyorsun butun patlıcanı ıcınde kızarırken ne yag sıcrıyor ne bişi etrafta batmıyor sıcaklıgınıda istediğin gibi ayarlıyorsun TEFAL SNACK OLEOCLEAN altı için yag suzme kabı var 4 senedir kullanıyorum ceyizimde almıstım cok memnunum actifry tavsiye etmem ben yagsız pişirmek istiyorsan yaglı kagıdı ser tepsiye koy patlıcanı kabagı biberi her neyse sur fırına hem daha lezzetli olur kıtır kıtır hemde actifreyın cıkardıgı gurultusu yok saman gibi olur hersey o modelde

selamlar arkadaşımtefal snock fritözün tamamı yıkanabiliyormu birde yağı otomatikmi süzüyor senin tercihinemi bağlı yani her kızarmadan süzüyormu sevgiler:71:

Back