French manikürü çok severim, manikür yapılmamış elleri bile çok bakımlı gösterme gibi güzel bir tarafı var. Flormarın french manikür setini kullanıyorum, bantları yapıştır çıkar, tırnakta kalan yapışkanı ve taşan ojeyi sil vs. derken çok vaktimi aldığı için sık sık yapamıyorum. Burda paylaşılan avuca oje sürüp tırnakla sıyırma yöntemi de her parmağımda tırnak yapısı ve uzunluktan dolayı başarılı olmuyor. Ben de french manikür kalemlerini araştırdım bugün, ama fiyatlar astronomik! Sadece kalemine 30 tl vermek mi?? Ayrıca çok kullanışlı olmadığı söyleniyor, kalemi aktive edeyim derken doğru dürüst sürülmediği oluyormuş vs.. Ben de uyku tutmayınca naapsam naapsam diye düşündüm naniknanik Ve sonunda süper bi fikirle karşınızdayım.. Kendi french manikür kalemimizi yapıyoruz! :hooray: (umarım daha önce bu parlak fikir paylaşılmamıştır, ben biraz baktım göremedim)
not: bir öğrenci zihniyeti ürünüdürsırnaşık şey
püf nokta: Eğer kalemi üstten alta doğru çekince düzgün bir çizgi elde edemiyorsanız, tırnağın ortasından başlayarak sağa ve sola doğru iki seferde yanlamasına kullanabilirsiniz. Uçlara doğru oje yetmez de boşluk kalırsa, kaleme az miktarda oje alıp üstten alta doğru veya sadece boşluğa dokundurarak doldurabilirsiniz. Ojeyi sürerken bastırmadan yapmalısınız, eğer ilk seferde olmazsa yapamıyorum demeyin, ıslak mendille silin tekrar deneyin :)
- Öncelikle tercihen sarı renkte ince uçlu bi fosforlu kalem alıyoruz (bende bir tane eşantiyon var onu kullandım ama ucunun ebatını bilmiyorum)
- Sonra eğer kalemi açıp haznesini boşaltma imkanımız varsa onu yapıyoruz, yoksa da sorun olacağını zannetmiyorum ama ben uç kısmını çıkarıp oraya biraz oje koydum kurutmak için. daha sonra sünger ucu kağıda bastırarak mürekkebini atmasını sağladım ve asetonla ucu kuruttum.
- Daha sonra beyaz ojemizi herhangi bişeyin üstüne oje kuruyacağı için çok fazla değil de bi miktar döküyoruz (kalın tabaka olmaması için ojenin şişesine birkaç damla aseton dökerek inceltebilirsiniz)
- Sonra isterseniz tırnak uçlarını bant yapıştırarak ayırıyoruz, ama ben bununla uğraşmadım çünkü pratik olmuyor. Kalem ucu kontrol sağlıyor. Kalemin ucunun yarısını ojeye batırıyoruz ve tırnağımıza üstten alta doğru sürüyoruz. Yanlamasına da sürebilirsiniz ama oje tırnağın sonuna kadar yetişmeyebiliyor, baş parmakta sıkıntı olabilir. Üstten alta doğru sürünce de düzgün bir çizgi yakalamanız mümkün, çünkü fırça gibi kaygan değil.
- Bitince de ıslak mendille kalemin ucunu siliyoruz..
not: bir öğrenci zihniyeti ürünüdürsırnaşık şey
püf nokta: Eğer kalemi üstten alta doğru çekince düzgün bir çizgi elde edemiyorsanız, tırnağın ortasından başlayarak sağa ve sola doğru iki seferde yanlamasına kullanabilirsiniz. Uçlara doğru oje yetmez de boşluk kalırsa, kaleme az miktarda oje alıp üstten alta doğru veya sadece boşluğa dokundurarak doldurabilirsiniz. Ojeyi sürerken bastırmadan yapmalısınız, eğer ilk seferde olmazsa yapamıyorum demeyin, ıslak mendille silin tekrar deneyin :)
Son düzenleme: