• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

French Manikür kalemine 30 tl vermek mi?? Sağol, almıyım:) diyorsanız buraya bakın!

icysdn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2010
101
2
118
İstanbul
French manikürü çok severim, manikür yapılmamış elleri bile çok bakımlı gösterme gibi güzel bir tarafı var. Flormarın french manikür setini kullanıyorum, bantları yapıştır çıkar, tırnakta kalan yapışkanı ve taşan ojeyi sil vs. derken çok vaktimi aldığı için sık sık yapamıyorum. Burda paylaşılan avuca oje sürüp tırnakla sıyırma yöntemi de her parmağımda tırnak yapısı ve uzunluktan dolayı başarılı olmuyor. Ben de french manikür kalemlerini araştırdım bugün, ama fiyatlar astronomik! Sadece kalemine 30 tl vermek mi?? Ayrıca çok kullanışlı olmadığı söyleniyor, kalemi aktive edeyim derken doğru dürüst sürülmediği oluyormuş vs.. Ben de uyku tutmayınca naapsam naapsam diye düşündüm naniknanik Ve sonunda süper bi fikirle karşınızdayım.. Kendi french manikür kalemimizi yapıyoruz! :hooray: (umarım daha önce bu parlak fikir paylaşılmamıştır, ben biraz baktım göremedim)

• Öncelikle tercihen sarı renkte ince uçlu bi fosforlu kalem alıyoruz (bende bir tane eşantiyon var onu kullandım ama ucunun ebatını bilmiyorum)
  • Sonra eğer kalemi açıp haznesini boşaltma imkanımız varsa onu yapıyoruz, yoksa da sorun olacağını zannetmiyorum ama ben uç kısmını çıkarıp oraya biraz oje koydum kurutmak için. daha sonra sünger ucu kağıda bastırarak mürekkebini atmasını sağladım ve asetonla ucu kuruttum.
  • Daha sonra beyaz ojemizi herhangi bişeyin üstüne oje kuruyacağı için çok fazla değil de bi miktar döküyoruz (kalın tabaka olmaması için ojenin şişesine birkaç damla aseton dökerek inceltebilirsiniz)
  • Sonra isterseniz tırnak uçlarını bant yapıştırarak ayırıyoruz, ama ben bununla uğraşmadım çünkü pratik olmuyor. Kalem ucu kontrol sağlıyor. Kalemin ucunun yarısını ojeye batırıyoruz ve tırnağımıza üstten alta doğru sürüyoruz. Yanlamasına da sürebilirsiniz ama oje tırnağın sonuna kadar yetişmeyebiliyor, baş parmakta sıkıntı olabilir. Üstten alta doğru sürünce de düzgün bir çizgi yakalamanız mümkün, çünkü fırça gibi kaygan değil.
  • Bitince de ıslak mendille kalemin ucunu siliyoruz..
İşte bu kadar.. Herkese iyi frenchlerşakkıdı

not: bir öğrenci zihniyeti ürünüdürsırnaşık şey

püf nokta: Eğer kalemi üstten alta doğru çekince düzgün bir çizgi elde edemiyorsanız, tırnağın ortasından başlayarak sağa ve sola doğru iki seferde yanlamasına kullanabilirsiniz. Uçlara doğru oje yetmez de boşluk kalırsa, kaleme az miktarda oje alıp üstten alta doğru veya sadece boşluğa dokundurarak doldurabilirsiniz. Ojeyi sürerken bastırmadan yapmalısınız, eğer ilk seferde olmazsa yapamıyorum demeyin, ıslak mendille silin tekrar deneyin :)

Son düzenleme:
tebrikler..ama şu pratik işi, fotoyla yapsan arkadaşların işene daha çok yarar..

100 msj dan fazla olması gerekir galiba, 10 msjı oyun bölümünde doldurabilirsin..
merak ettim şu firenç kalemini..o kadar para verip aldım..
bitince senin yöntemini uyguluyayım..
fosforlu kalem dediğin flamaster mi?

Evet sanırım "flamaster" oluyor, ben ismini bilmiyorum ama google imagesten baktım şimdi, benim kalemimle aynıları çıktı. 100 msj olunca nasıl kullandığımı resimle göstericem.
Aslında ben ojeyi mürekkep haznesine doldurup kalemle direkt sürmeyi hayal ettim ilk etapta ama oje kalem ucundan geçecek kadar akıcı olmadığı için ve asetonla inceltsem bile kuruyacağı için olmayacağını düşündüm. fırçayla sürmeye benziyor ama fırçada olduğu gibi deriye oje bulaşmıyor ve kenarlara daha rahat şekil veriliyor, oval tırnaklar için pratik bi yöntem

manicure_pen.jpg
Bir french kalemi,mantık aynı..a.s

ojeyi asetonla inceltemezsiniz arkadaslar, aseton ojeyi ayristirip yok etmek icindir, basta ojeyi akiskan hale getiriyor gibi gozukse de uzun vadede ojeyi mahveder. oje cozucu alin, kalyon uretiyor, bulamiyorsaniz mavala'nin da var.

ojeyi asetonla inceltemezsiniz arkadaslar, aseton ojeyi ayristirip yok etmek icindir, basta ojeyi akiskan hale getiriyor gibi gozukse de uzun vadede ojeyi mahveder. oje cozucu alin, kalyon uretiyor, bulamiyorsaniz mavala'nin da var.

evet bir süre sonra iyice bozuluyor ama zaten beklemiş olan ojelere yapıyorum bunu genelde daha rahat sürmek için. kalyonu deneyebilirim teşekkürler:)

French manikürü çok severim, manikür yapılmamış elleri bile çok bakımlı gösterme gibi güzel bir tarafı var. Flormarın french manikür setini kullanıyorum, bantları yapıştır çıkar, tırnakta kalan yapışkanı ve taşan ojeyi sil vs. derken çok vaktimi aldığı için sık sık yapamıyorum. Burda paylaşılan avuca oje sürüp tırnakla sıyırma yöntemi de her parmağımda tırnak yapısı ve uzunluktan dolayı başarılı olmuyor. Ben de french manikür kalemlerini araştırdım bugün, ama fiyatlar astronomik! Sadece kalemine 30 tl vermek mi?? Ayrıca çok kullanışlı olmadığı söyleniyor, kalemi aktive edeyim derken doğru dürüst sürülmediği oluyormuş vs.. Ben de uyku tutmayınca naapsam naapsam diye düşündüm naniknanik Ve sonunda süper bi fikirle karşınızdayım.. Kendi french manikür kalemimizi yapıyoruz! :hooray: (umarım daha önce bu parlak fikir paylaşılmamıştır, ben biraz baktım göremedim)

• Öncelikle tercihen sarı renkte ince uçlu bi fosforlu kalem alıyoruz (bende bir tane eşantiyon var onu kullandım ama ucunun ebatını bilmiyorum)
  • Sonra eğer kalemi açıp haznesini boşaltma imkanımız varsa onu yapıyoruz, yoksa da sorun olacağını zannetmiyorum ama ben uç kısmını çıkarıp oraya biraz oje koydum kurutmak için. daha sonra sünger ucu kağıda bastırarak mürekkebini atmasını sağladım ve asetonla ucu kuruttum.
  • Daha sonra beyaz ojemizi herhangi bişeyin üstüne oje kuruyacağı için çok fazla değil de bi miktar döküyoruz (kalın tabaka olmaması için ojenin şişesine birkaç damla aseton dökerek inceltebilirsiniz)
  • Sonra isterseniz tırnak uçlarını bant yapıştırarak ayırıyoruz, ama ben bununla uğraşmadım çünkü pratik olmuyor. Kalem ucu kontrol sağlıyor. Kalemin ucunun yarısını ojeye batırıyoruz ve tırnağımıza üstten alta doğru sürüyoruz. Yanlamasına da sürebilirsiniz ama oje tırnağın sonuna kadar yetişmeyebiliyor, baş parmakta sıkıntı olabilir. Üstten alta doğru sürünce de düzgün bir çizgi yakalamanız mümkün, çünkü fırça gibi kaygan değil.
  • Bitince de ıslak mendille kalemin ucunu siliyoruz..
İşte bu kadar.. Herkese iyi frenchlerşakkıdı

not: bir öğrenci zihniyeti ürünüdürsırnaşık şey

püf nokta: Eğer kalemi üstten alta doğru çekince düzgün bir çizgi elde edemiyorsanız, tırnağın ortasından başlayarak sağa ve sola doğru iki seferde yanlamasına kullanabilirsiniz. Uçlara doğru oje yetmez de boşluk kalırsa, kaleme az miktarda oje alıp üstten alta doğru veya sadece boşluğa dokundurarak doldurabilirsiniz. Ojeyi sürerken bastırmadan yapmalısınız, eğer ilk seferde olmazsa yapamıyorum demeyin, ıslak mendille silin tekrar deneyin :)

bütün derdin bu olsun icysdn'im olumunekankayizsmile

Kızlar bence bu kadar dert çekmeye gerek yok =) ben uğraşamam böyle şeylerle ortalığı berbat ettiğimle kalırım mesela =) Yapanlara helal olsun valla :nazar: Ondan kajal'ın french manıkur seti var bende,hem cok kolay hemde ojeleri çok kaliteli tırnak bantları sayesınde tum tırnaklarımda aynı oluyor..Bence setlerini alın hem pahalıda değil :kahve:

bende de flormarın seti var ama bantlar bitti ve zaten uzun sürüyor bantlarla, çekerken bozuluyor vs.. :))

Flormar kullanıyorum. Uzun sürüyor ama dikkat edilirse bozulmuyor. bu yöntem daha yorucu geldi bana açıkcası

bu tarz bısey bencede mantıklı.. ama fotoyla yapılısı anlatılırsa daha ıyı olur bencede tesekkurler

fikir süper :)

ben de flormar'ın setini aldım. bantları çok rahat kullanıyorum. bir sorun çıkmıyor.

sürünce de en az 4-5 gün rahatlıkla kullanıyorum.

french'i seviyorumguclubacismile

Bantlı setleri bende bir türlü kullanamadım
Bu güzel fikirmiş canım teşekkürler bende bi deneyim:)

bende deniyim bunu bari.. göz kararı sürmeye çalışıyorum ben resmen işkence :sinifsinif: yaratıcı bi yöntem bulmuşsun valla :hooray: en kısa zamanda resimleri bekliyorum :teytey:

bu sıralar fazla internete zaman ayıramıyorum ama mesaj sayım 100 olur olmaz foto ekleyeceğim:) anlattığımdan çok farklı bişey değil zaten, deneyince kolay olduğunu göreceksiniz:)

Back